Gierki od FromSoftware i inne soulsborne

Dla mnie ten system walki stał się czymś więcej. Jest sekiro i długo długo nic. Tak samo jak np. Dmc5 tam walka to majstersztyk tylko, że to slasher. Sekiro jest genialne bo stawia na....twoje umiejętności a nie ulepszanie postaci czy build. Po Sekiro inni zaczęli kopiować, ale i tak to nie to. Tak samo soulsy, mnóstwo tego powstało na ich przykładzie. Czekam na phantom blade 0 bo gameplay mnie kupił tam jest połączenie sekiro z dmc.
Ja też czekam na Phantoma. Teraz pykam w Gothic remake i szczerze powiem że już to nie to samo co oryginał, klimatu trochę jest no i masa bugów, questy się buguja jak pojebane, crashuje gre, potrafisz utknąć itd

Fajni bossowie? Dobre parowanie? Taki trudny?
Souls tylko, że szybszy co jak dla mnie na plus. Czy trudny? Tak, ja zmieniłem poziom trudności bo ciężko było,może dlatego bo dopiero zaczynałem przygodę z soulsami. Bossowie fajni, niektórzy wymagają taktyki a nie tylko ciągłego ataku. Są ludzcy jak i potwory. Parowanie jak i perfekcyjne jest dobrze zrobione. Combosy również udanie zrobione. Masz 3 rodzaje broni: wielki ciężki miecz, miecz z toporem na 2 ręce i włócznia (ja leciałem włócznia cały czas bo najszybsza) od początku dużo trzeba inwestować w staminę bo strasznie ucieka. Można ulepszać postać by odzyskiwać ją i tutaj jest mnóstwo ulepszeń pod jakieś atuty. Jest też bardzo dobrze zrobione takie coś: Idziesz na bossa mając np. 1000 dusz, giniesz to te 1000 czeka na ciebie przed areną z bossem plus już masz jakieś duszę z walki z tym bossem, więc każda walka nagradza a nie karze. Dla mnie to świetna mechanika, punktu wydane również można cofać bez końca jak nie podoba ci się jakaś umiejętność. Gra zajęła mi ponad 50 godzin i kiedyś do niej wrócę. Język angielski, ale nie ma tam zbyt dużo więc każdy da radę.

Najlepszy system walki ever :tellmemore:
Sekiro ma zdecydowanie najlepszy i najbardziej uczciwy system walki ze wszystkich gier w jakie grałem.
Zgadzam się. Jest prosty w swoich założeniach, ale wymagający i uczciwy. A jak już poczujesz flow to walki przebiegają wyjątkowo, jak w jakimś filmie albo anime. Iskry i dźwięk zderzanej stali to mistrzostwo. Już po samych tych efektach audiowizualnych intuicyjnie czujesz czy walka przebiega na Twoją korzyść. Do tego świetni bossowie, recykling minibossów mógłby być mniejszy ale to mały zarzut.

Back