Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

@Brawler098 @Wrestlerek @szplin

Bądźcie tak dobrzy i wstawcie jakiś przykładowy dzień z treningu na obecnym planie czy co tam działacie.

Stopniowo wyrzucam wszystkie cwiczenia typowo z "siłowni" i zastępuje je bardziej złożonymi. Szukam inspiracji do nowego planu treningowego:beczka:

Bądźcie tak dobrzy i wstawcie jakiś przykładowy dzień z treningu na obecnym planie czy co tam działacie.

Stopniowo wyrzucam wszystkie cwiczenia typowo z "siłowni" i zastępuje je bardziej złożonymi. Szukam inspiracji do nowego planu treningowego:beczka:
Jak pisałem kupę czasu temu żebyś szedł w kalistenike to mnie wysmiales...
:tysoncoffe:
i odstaw te soje bo rozpierdala Ci teścia i stąd się sypiesz.

Jak pisałem kupę czasu temu żebyś szedł w kalistenike to mnie wysmiales...
:tysoncoffe:
i odstaw te soje bo rozpierdala Ci teścia i stąd się sypiesz.
Elementy kalisteniki to miałem od dawna w treningu. Teraz chce zmienić całkiem plan raz ze ze względów zdrowotnych a dwa że po prostu lubię testować nowe rzeczy. Gdybym miał trenować całe życie na jakimś siłownianym splicie czy wyłącznie robić pompki i stać na rękach to wolałbym zostać w piwnicy i jeść czipsy.

A teścia sobie zbadam, zobaczymy ile wyjdzie :awesome:

Nie odzywaj się... Już jesteś tak upośledzony że prawej dłoni z telefonem nie możesz przyłożyć do tego samego ucha... :mamed:
Przyłożę na luzie. Podrapać się po plecach nie podrapie, bo najszerszy dojebany, ale tego po kalistenice to możesz nie doświadczyć.

:beczka:

Przyłożę na luzie. Podrapać się po plecach nie podrapie, bo najszerszy dojebany, ale tego po kalistenice to możesz nie doświadczyć.

:beczka:
Miałem pisać że przecież się nawet nie podciagniesz .. ale zapomniałem o wadze i wzroście
:roberteyeblinking:

U mnie żadnego planu nie ma. W niedzielę była zajebista pogoda, więc zrobiłem trening na dworze. Robiłem 10 serii takiego obwodu, z przerwą na łyka herbaty między seriami, wszystko po 5 powtórzeń:
Pompki na sztangielkach,
Przeskok do pozycji stojącej i przysiady ze sztangielkami 2*20kg
Martwy,
Wiosłowanie w pochyleniu dwoma sztangielkami do pasa (taki ruch jak w wiosłowaniu sztangą),
Pompki tureckie czy jak im tam z rękoma na talerzach (te takie co zaczynasz od kociego grzbietu i łukiem opuszczacz dupę a podnosisz głowę aż lądujesz w pozycji sfinksa),
W pozycji do pompki chwytanie na zmianę po 5 razy na każdą stronę stojących z 30 centymetrów przed talerzami ketli (z zaciskaniem chwytu na rączce żeby było bardziej kompleksowo i więcej mechanizmów w ciele uruchomić)
I na koniec chwyt oburącz na ketlu 20 kg, odrzut nóg do takiego nie do końca rozciągniętego sprawla, cały czas z rękoma na czajniku, przeskok do pozycji przysiadu tak by ciężar byl między nogami i wstanie z jednoczesnym przyciąganiem oburącz ketla pod brodę.
Całość pewnie trwala z 30 minut łącznie z rozgrzewką. O ile każde z tych ćwiczeń wydaje się lajtowe, to przy dużej szybkości, złożeniu tego w kompleks i przerwach, które nie pozwalały na uspokojenie organizmu wyszedł z tego bardzo intensywny trening, po którym czułem, że organizm dopomina się o drzemkę. Wypompowało mnie to w pizdu.

Miałem pisać że przecież się nawet nie podciagniesz .. ale zapomniałem o wadze i wzroście
:roberteyeblinking:
95 na zegarze i za jedną rękę się podciągam luzem :mamed:

Już pominę ile razy w tym filmiku co był wrzucany się multisprawny zawodnik mma gamer podciągnął :mamed:

Sama kalistenika nie da Ci ani masy, ani dużej siły.

Jak nie wariacieee :danaillegal:

Sam zrobiłem mięsa z 68kg na 85+ samą kalinestyką w rok/dwa to ludzie się pruli że na towarze jechałem jak zaczynałem przygodę z treningami siłowymi. Większych kozaków znam co od szczypiora też dochodzili spokojnie do 90+.
Siła sroga idzie jak dobrze i kompleksowo robisz trening.

Chyba że mówimy o jakiś ostrych oczekiwaniach typu 120kg na wadze i jechanie ciężarów w setkach typu boje wszelakie :bleed:

95 na zegarze i za jedną rękę się podciągam luzem :mamed:

Już pominę ile razy w tym filmiku co był wrzucany się multisprawny zawodnik mma gamer podciągnął :mamed:

Co znaczy za jedną ręke? W sensie że trzymasz za nadgarstek, tak ? To jest dopiero podciąganie z asystą mistrzu, połowa drogi do podciągania z jednej ręki

Kalistenika nie daje masy i siły, tego
....nic a nic :bye:

Daje bardzo dużo siły, masą również rośnie proporcjonalnie

@alwww napiszę tylko skończę treningi :)

Jak zaczynasz @alww to musisz zaczynać od poziomu podłogi. Zbudować silny core , wszelkie planki i pozycje gimnastyczne w leżeniu. To podstawa, bez której nie będziesz robił dobrze ani mostków ani stania na rękach i innych bardziej skomplikowanych tematów. Na klatę podstawa : pompki, różne rodzaje z różnym ustawieniem grawitacyjnym, drążek : kolejna podstawa na nim zbudujesz silny , dobrze pocięty brzuch, silne ramiona,barki i grzbiet. To jest serio długi temat. Na początek wpisz sobie na YouTube: Zakrzew - kalistenika dla każdego, dość zgrabnie wytłumaczone

Jak zaczynasz @alww to musisz zaczynać od poziomu podłogi. Zbudować silny core , wszelkie planki i pozycje gimnastyczne w leżeniu. To podstawa, bez której nie będziesz robił dobrze ani mostków ani stania na rękach i innych bardziej skomplikowanych tematów. Na klatę podstawa : pompki, różne rodzaje z różnym ustawieniem grawitacyjnym, drążek : kolejna podstawa na nim zbudujesz silny , dobrze pocięty brzuch, silne ramiona,barki i grzbiet. To jest serio długi temat. Na początek wpisz sobie na YouTube: Zakrzew - kalistenika dla każdego, dość zgrabnie wytłumaczone
Ogólnie planki, drążki robie w sumie w obecnym planie, młot z oponą, rzuty slam ballem, sanki itd
Jeszcze niedawno dipy z obciążeniem

Pompki, dipy jak na razie odpadają ze wzgledu na bark.

Szukałem jakiś inspiracji z kettlem bądź wlasnie z własnym ciałem.

A
Podciąganie + brzuch plank
Wiosło hantlami
RDL na jednej nodze
Młot na oponie
Lina podciąganie
Sprawl + wioślarz

B
Podciąganie podchwytem
Przysiad z kettlem z wyciśnięciem
Spacer farmera
Slam ball