Siłownia dla zaawansonych

Wiem o czym mówisz, wtedy mi to imponowało, teraz to dla mnie zwykły debilizm
Mi to imponowało kiedy żyłem w świadomości, że takie metody zrobią ze mnie kozaka. Tylko w takim układzie mogłem przymknąć na to oko. Trenerzy trenerami, ale "starsi koledzy", którzy pogardzali nowymi to jakiś plankton. Normalny człowiek chce się samemu dla siebie czegoś nauczyć i co go obchodzi że ktoś nowy wymięka na rozgrzewce.

Dokładnie. :fjedzia:
hehehe-gif.54747

Pomyśleć, że ja się dałem złapać kiedyś na tą wiarę w niego. Myślałem przejdzie z tych zapasów to mądrze poprowadzony zrobi spokojnie KSW, a może nawet w UFC namiesza - jak bardzo się myliłem...
Szkoda gadać tak zapaśniczo, motorycznie i fizycznie zbudowany sportowiec zamiast korzystać z zapasów klasycznych, uczyć się zapasów w stylu wolnym, uczyć się podstawowych dźwigni, duszeń i obron oraz przede wszystkim ground and pound.

Lepiej sobie udowadniać coś w stójce i zejść z fizyczności :muttley:

Był materiał na mistrza KSW i nawet top10 UFC przy dobrym prowadzeniu kariery i fight IQ.

Szkoda gadać tak zapaśniczo, motorycznie i fizycznie zbudowany sportowiec zamiast korzystać z zapasów klasycznych, uczyć się zapasów w stylu wolnym, uczyć się podstawowych dźwigni, duszeń i obron oraz przede wszystkim ground and pound.

Był materiał na mistrza KSW i nawet top10 UFC przy dobrym prowadzeniu kariery i fight IQ.
@Brawler098 Dobrze mówił, że boks z brudnymi zagrywkami + wolne - katować wjazdy w nogi i różne warianty + te podstawowe dźwigni, a tak to kontrol na glebie + ubijanie kotletów z łokciami - byłby Pan Zawodnik

@Brawler098 Dobrze mówił, że boks z brudnymi zagrywkami + wolne - katować wjazdy w nogi i różne warianty + te podstawowe dźwigni, a tak to kontrol na glebie + ubijanie kotletów z łokciami - byłby Pan Zawodnik
Nawet niekoniecznie wjazdy w giry. Randy pokazał jak wykorzystać klasyka - skracanie dystansu z wykorzystaniem boksu, wuchta klinczu pod siatką i jeszcze więcej brudnego boksu. Taka powinna być podstawa zawodnika wywodzącego się z zapasów klasycznych.

Temat rzeka
Jakbym miał takiego zawodnika nauczyłbym go dobrego boksu zarówno na górę jak i dol ciała, dostać 2 sierpy na wewnetrzne udo stojąc pod siatką to na prawdę nic fajnego i nogę wyłącza w moment. Kolejna sprawa: czemu nie atakuje barkami i łokciami? Oni na prawdę mało myślą

Temat rzeka
Jakbym miał takiego zawodnika nauczyłbym go dobrego boksu zarówno na górę jak i dol ciała, dostać 2 sierpy na wewnetrzne udo stojąc pod siatką to na prawdę nic fajnego i nogę wyłącza w moment. Kolejna sprawa: czemu nie atakuje barkami i łokciami? Oni na prawdę mało myślą
Damiano "myśli", że kiedyś polatał na ulicy to jest wybitnym stójkowiczem :mamed:

Damiano "myśli", że kiedyś polatał na ulicy to jest wybitnym stójkowiczem :mamed:
On raczej nie wyciąga wniosków, słucha się bezkrytycznie trenerów, a oni zamiast wykorzystać jego warunki to wkręcili mu, że jego atletyczna budowa i umiejętności motoryczne są złe w MMA..... I z zajebistego zapaśnika poszli drogą jakiegoś bieda-kickboxingu.....chłop zleciał z mięśni i siły a luzu dalej nie złapał, zajebiści specjaliści z nich. Zamiast uczynić atut z siły i sprawności i zaadaptować do kolejnych rzeczy to oni to zwalczali, no przecież to głupie jest ...

on nigdy nie był materiałem na top 3 ksw a co dopiero na jakieś ufc.
Nawet jakby sie zawziął na te wąchanie jaj jak tu piszecie to i tak by z tego nic nie było.

Raz że nigdy nie miał cardio i te jego super ekstra zapasy kończą się na 2 minutowym tuleniu i 3 rzutach a potem nie ma siły to druga sprawa że nie ma szczęki. W ksw bywał zabijany to gdzie do ufc ? tam by mu głowę urwali.

Back