Siłownia dla zaawansonych

:siuu:

Trzecie
images
Na Jeżycach wiedzą co to to całe trzecie oko

Co te kulturowniki? Jakaś nowa przedtreningówka weszła.

Akurat Jujimufu zaczynał od taekwondo i trickingu/akrobatyki 25 lat temu i jeszcze na siłkę zaczął chodzić w wieku 14 lat i nakurwiał siady i martwe. Fajny hybrydowy trening, to nie jest typowy kulturysta trenujący splitem nie robiący niczego innego. Stopniowe zwiększanie masy + towar + zachowanie gibkości i sprawności. Ilu jest takich jak on? Garstka.

Akurat Jujimufu zaczynał od taekwondo i trickingu/akrobatyki 25 lat temu i jeszcze na siłkę zaczął chodzić w wieku 14 lat i nakurwiał siady i martwe. Fajny hybrydowy trening, to nie jest typowy kulturysta trenujący splitem nie robiący niczego innego. Stopniowe zwiększanie masy + towar + zachowanie gibkości i sprawności. Ilu jest takich jak on? Garstka.
Tak, wiem :siara:

@Brawler098 zacząłem dorzucać do ciężarów jakieś wygibasy z kalisteniki, frogstand stanie na głowie, mostki. Coś polecisz jeszcze na początek do takiej gimnastyki ogólnej?
Tylko bez jakiś szalonych pomysłów żeby mi dyski nie wyskoczyły
:beczka:

@Brawler098 zacząłem dorzucać do ciężarów jakieś wygibasy z kalisteniki, frogstand stanie na głowie, mostki. Coś polecisz jeszcze na początek do takiej gimnastyki ogólnej?
Tylko bez jakiś szalonych pomysłów żeby mi dyski nie wyskoczyły
:beczka:
Jest takie jedno ćwiczenie, które się przyda w wygibasach kalistenicznych : cierpliwość.

Podstawy, przede wszystkim ćwiczenia w leżeniu i zwisie na silny core, wszelkie planki, hollow body itp

W kalistenice nie da się rozpisać czegoś w ciemno nie widząc poziomu wytrenowania danej osoby i jej indywidualnych proporcji siłowych. O ile pomiędzy wiosłowaniem na 40kg sztanga i wiosłowaniu 160kg sztangą nie ma wielkiej różnicy poza ciężarem o tyle tutaj pomiędzy pike push up (pompki pike) a pompkami w staniu na rękach jest spora różnica. Tu pewnych kwestii nie da się przeskoczyć

czemu zapasnicy szczegolnie polscy, nie potrafia sie podciagac? :beczka:
Zara przylecą i będę tłumaczyć

"Nieprawda! Uwierzyłeś w ten filmik! Na zapasach to sie na linie bez nóg podciągają! Na pewno drążek by robili z łatwością, na pewno! Wiesz jaka siła? Ty złych zapaśników oglądasz, jeszcze inni są "

Prawda jest taka ze ani Gamer ani kangur podciągać sie nie potrafią i nie mają jakiejś fizyczności na mega poziomie. Wiem ze niektórzy się naogladali naszprycowanych ruskich mutantów na yt i uważają ze każdy zapaśnik taki jest, otóż nie :lesnarhappy:

Motoryka i przygotowanie fizyczne u nas zawsze leży, dlatego super sprawny zawodnik mma jak złapie drążek to buja sie jak rezus lub podciąga się 8 razy

Tu macie synka 70kg, 130kg na klatę , ponad 70kg na uginanie na biceps i 30x na drążku szeroko nachwytem przy wadze 70kg. Nie trenując z ciężarami

Teraz sobie wyobraźcie gościa takiego tylko 30-40kg cięższego, już wiecie czemu mistrzowie preferują treningi z własnym ciałem + jakieś gumy? Bo to jest przekurewska siła przy nie wytraconej prędkości

Dokładnie, to z nimi Gamer sie podciąga na linie bez użycia nóg.

W czerwonym smoku gdzie jest 2m kwadratowe wolnego miejsca na zmianę gaci a reszta to mata + klatka.

Tak było :beczka:

O Czerwonym Smoku polecam w ramach rozgrywki poczytać opinie na google :putinlaugh:

Tu macie synka 70kg, 130kg na klatę , ponad 70kg na uginanie na biceps i 30x na drążku szeroko nachwytem przy wadze 70kg. Nie trenując z ciężarami

Teraz sobie wyobraźcie gościa takiego tylko 30-40kg cięższego, już wiecie czemu mistrzowie preferują treningi z własnym ciałem + jakieś gumy? Bo to jest przekurewska siła przy nie wytraconej prędkości

Zakrzew mówi, że trenuję 4-5 godzin to bomba wjeżdża jak nic

Oczywiście że wjeżdża :beczka: trzeba byc naiwnym by myśleć ze to naturalnie od stania na rękach
Ogólnie jeśli mowa o jakimś poważnym trenowaniu to w pewnym momencie następuję ta chwila, że chcąc przeskakiwać dalej w formie niestety trzeba rozważyć pewne sprawy. Sam widzę u siebie jak wyglądała regeneracja gdy miałem te 16-18 lat, a gdy teraz już mam ponad 30. Tych cudownych naturali zawsze było od cholery, a nawet powiem, że prawie każdy polski kulturysta za takiego uchodził bo dopiero potem na konsultacjach wychodziło, że to jednak idą takie rzeczy jak test jako baza wyjściowa, potem dodawane kolejne środki. Mam jeszcze rozpiskę Karmowskiego zanim był sławny, gdzie odręcznie mi to pisał wszystko na spotkaniu. Witek Pomećko to mi z kolei opowiadał ile kasy wydawał na przygotowania do mistrzostw polski w kulturystyce i świata to można było się za głowę złapać.

Last edited:
Oczywiście że wjeżdża :beczka: trzeba byc naiwnym by myśleć ze to naturalnie od stania na rękach
Tu nie chodzi tylko o stanie na rękach, on jest na obecną chwilę gimnastykiem , w tą stronę to poszło. Wspomaganie wysiłku ? Nie wykluczone, jednak samo wspomaganie nie zapewnia Ci umiejętności. Nie chodzi o to żeby małpować 1:1 jego trening, kompletnie nie, natomiast jak dojdziesz do poziomu w którym będziesz robił różne rodzaje pompek, przysiadów, mostów i innych licząc w setkach to będziesz bardzo dobrym zawodnikiem, silnym, wytrzymałym, z wytrenowaną psychika do poświęceń itp

Tu nie chodzi tylko o stanie na rękach, on jest na obecną chwilę gimnastykiem , w tą stronę to poszło. Wspomaganie wysiłku ? Nie wykluczone, jednak samo wspomaganie nie zapewnia Ci umiejętności. Nie chodzi o to żeby małpować 1:1 jego trening, kompletnie nie, natomiast jak dojdziesz do poziomu w którym będziesz robił różne rodzaje pompek, przysiadów, mostów i innych licząc w setkach to będziesz bardzo dobrym zawodnikiem, silnym, wytrzymałym, z wytrenowaną psychika do poświęceń itp
Zgadzam się.

Bardziej chodziło mi o ogólna formę w sensie wizualnym. Gość wyglada lepiej niż ludzie którzy prowadzą treningi stricte pod budowę mięśnia i są chodzącymi hodowlami. Także bez towaru tego nie zrobil na pewno tym bardziej że przy jego treningu to raczej efekt uboczny.

Wiadomo, skilla, równowagi itd towar mu nie zapewni.

Zgadzam się.

Bardziej chodziło mi o ogólna formę w sensie wizualnym. Gość wyglada lepiej niż ludzie którzy prowadzą treningi stricte pod budowę mięśnia i są chodzącymi hodowlami. Także bez towaru tego nie zrobil na pewno tym bardziej że przy jego treningu to raczej efekt uboczny.

Wiadomo, skilla, równowagi itd towar mu nie zapewni.
Nie no, on waży 70kg tylko, to trzeba wziąć pod uwagę. Niska waga. Ciało się mocno zmienia od ćwiczeń gdzie ciągle angażujesz ten core, plecy, ramiona, barki. A większość osób z siłowni nawet się nie zbliża do tego poziomu zaangażowania w trening i nie odkrywają swojego potencjału

Back