Skoki Narciarskie

Adaś jest na MŚJ. Niestety było kilka niezbyt ciekawych przypadków na takich zawodach, szczególnie, że młodzi skoczkowie w dużym stresie popełniają naprawdę podstawowe błędy.

Kot wygrywa kwalifikacje, wszyscy Polacy wystąpią w konkursie( Wolny 8, Stękała 12, Ziobro 19, Kubacki 30, Żyła 33 )
Prevc ustanawia rekord skoczni 141 m.

Nie chcę narzekać po raz n-ty, ale kto potrenuje w kraju z dala od Łukasza K., wraca na zawody z dobrą formą :lol:
Kot bardzo ładnie, Wolny, Stękała i Ziobro też na duży plus, był luz. Boję się o Żyłę, jak jutro powieje w plecy, to punktów nie będzie, Kubacki powinien złapać się do 30., aczkolwiek na coś spektakularnego jak w Finlandii nie liczę w jego wykonaniu.

Tych zwycięzców zawodów LGP nie mieliśmy w końcu tak wielu :)

Na dopingu był :lol:
Ja tam jakoś zbytnio nie przywiązuje do tego uwagi. Wakacyjne skoki bez spiny, na luzie i czesto bez udziału najlepszych z czołówki
Zobacz sobie kto wygrywał w ostatnich 4 latach

Mimo wszystko wciąż liczę na jakieś błyskotliwe przełamanie z jego strony. Przy jego kopycie z dobrym kierunkiem i trafionym skokiem może naprawdę nieraz zaskoczyć :)

Ej no co chcecie od Kubackiego :) Ostatnio melduje się w okolicach top 10. Ale mnie bardziej boli jak za przeproszeniem zjebali potencjał Żyły. Gość, który wygrywał konkurs PŚ i stawał na podium teraz za sukces uważa awans do drugiej serii. Właściwie to duży udział w tym "zjebaniu" miał sam Piotrek, bo zaczął coś kombinować z pozycją dojazdową, ale i Kruczek nie jest bez winy. Zamiast dać ultimatum "albo jeździsz normalnie albo wypie*dalaj z kadry" to mieliśmy prośby Małysza, Szturca i reszty ekspertów do Żyły by łaskawie przestał pajacować.

Kubacki w drugiej serii i tylko on. SZALEŃSTWO :lol:
#lider

Kot zdyskwalifikowany za nieprawidłowy kombinezon ...

Kubacki w drugiej serii i tylko on. SZALEŃSTWO :lol:
#lider

Kot zdyskwalifikowany za nieprawidłowy kombinezon ...
Kurwa zapomniałem, że miałem pauzę prawie godzinę i oglądam z opóźnieniem. Dobrze, że chociaż nie wiem kto wygrał pierwszą serię ;D

Uhuhu, ale Dawid urwał! A od pierwszej 10 po pierwszej serii dzieliło go ok. 6 punktów. Teraz prawdopodobnie skończy konkurs na 30 miejscu.

P.S. Ciekaw jestem o co chodzi z tym kostiumem Kota. Przecież tyle skaczą, tyle konkursów a tu taki błąd? Nie pojmuję tego.

W sezonie 2013/2014 wygrał TCS a w kolejnym był już cieniem tamtego zawodnika. Teraz nie ma go nawet w PŚ. Kilka dni temu miał dramatycznie wyglądający upadek podczas jednego z konkursów COC. Coś jak Mazoch w Zakopanem

Uwaga, drastyczne
https://www.facebook.com/thomas.diethart/posts/973218169400822:0
Uuu, ale morda zajechana. Musiało boleć. Ale nie bardzo mi go szkoda bo nie przepadałem za nim. Chyba przez tą różową świnkę. Pedał! :lol:

5 Polaków awansowało do drugiej serii :
Stoch 10
Hula 16
Kubacki 17
Kot 18
Żyła 19
--------------
Stękała 32
Murańka 44
Ziobro 47
Kłusek 48
prowadzi Forfang, druga seria o 21.35

Dziś raczej nie poskaczą(wiatr ponad 8m/s). Kwalifikacje odwołane, a konkurs ponownie przesunięty. Tym razem na godz. 17.

Domen Prevc wygrywa kwalifikacje do jutrzejszego konkursu - 148 metrów skoczył, nowy rekord skoczni. wszyscy Polacy awansowali do konkursu:
6 Stękała, 9 Kłusek, 11 Hula, 12 Kubacki, 19 Kot, 25 Żyła, 28 Stoch.

Back