Skoki Narciarskie

Prognozy są optymistyczne. Nie powinno byc problemów
Czuję rekord Prevca i pobicie Szliriego w ilości wygranych konkursów w sezonie

A tak poza tym

:beer:

Na Eurosporcie 2 puścili od początku

Jury zjebało masakrycznie pierwszą serie ... 20 metrów od rekordu gdzie mozna lądować telemarkiem na 245m a oni obniżają... Leje na nich!

Na Eurosporcie 2 puścili od początku

Jury zjebało masakrycznie pierwszą serie ... 20 metrów od rekordu gdzie mozna lądować telemarkiem na 245m a oni obniżają... Leje na nich!
Kurde, a sprawdzałem przed 10 to było napisane, że transmisja od 10:45! Dziady.

Tak jak mówisz, z tym rozbiegiem to zjebali.

Kranjec :o o: kurwa ale to musi być adrenalina jak leci się ponad 100 km/h i tak człowiekiem miota na prawo i lewo.

E: obniżyli na 3 stopień, dramat. :facepalm:

Brawo za 137 raz, w którym to jury zjebało konkurs. Moje ukłony :pray:
Cieszy rekord Prevca pod względem zwycięstw w sezonie. Należało mu się

Brawo za 137 raz, w którym to jury zjebało konkurs. Moje ukłony :pray:
Cieszy rekord Prevca pod względem zwycięstw w sezonie. Należało mu się
Zgadzam się, super sezon w jego wykonaniu. Poza tym mega sympatyczny gość, bardzo go lubię.

ostatnie kwalifikacje w sezonie wygrywa ... Kot :lol: przed Stochem i Hulą :lol: do konkursu zakwalifikował się jeszcze Stękała 21 i Kubacki 28.
Żyła i Kłusek odpadli (32 i 38 miejsce)

ostatnie kwalifikacje w sezonie wygrywa ... Kot :lol: przed Stochem i Hulą :lol: do konkursu zakwalifikował się jeszcze Stękała 21 i Kubacki 28.
Żyła i Kłusek odpadli (32 i 38 miejsce)

Oglądałem kwalifikacje na NRK. Kot ładnie skoczył, przy niezłej wysokości. Stoch w swoim stylu. Hula także
Kubacki trafił na słaby wiatr. Mógłby dalej skoczyć
Stękała słabo, lądowanie tragiczne. To nie jest jego mocna strona. Sporo na tym traci
Żyła 2 razy schodził z belki ale i tak nieźle skoczył. Punktów mu sporo odjęli bo belka poszła wyżej

Kwalifikacje zajebiscie sie zaczeły. Niektórzy mieli po 30 odjetych punktów. Fajnie latali nawet przy 3 belce. Później wiatr osłabł i zrobiła się kiszka. Ostatni mieli nawet dodawane punkty. Konkurs moze byc loterią. Chyba, ze jak słonce zajdzie to warunki sie ustabilizują. Sie zobaczy

Ósma belka, czołówka może ładnie polatać. Wiatr trochę szaleje, oby obyło się bez przerw.

Nasi elegancko... Czterech zapunktuje, jeszcze Kamil.
Kot może wskoczy do trzydziestki na niedzielne zawody... małe szanse, ale są.

Ja ogladam dla pięknego widowiska, dalekich lotów, pobijania rekordów, uczciwego konkursu i sukcesów na miarę Adama i Kamila
4 w 30 na miejscach od 17 do 24 ani troche mnie nie jara a wręcz ziębi. Za kilka miesięcy nikt nie bedzie pamietał tego sezonu, w którym to najlepsze swoje wyniki osiagnęli Kubacki i Hula.Świetnych wyników w kwalifikacjach także bo kogo to kurwa bedzie obchodzić jak w konkursie jak zwykle. Wszyscy jednym głosem beda mowic o bardzo slabym sezonie i mega dołku Stocha. Polacy to taki naród, ze jak jest sukces to każdy ogląda, emocjonuje się, śledzi i dzieli się swoimi przeżyciami z innymi. Takie skakanie jak teraz do niczego nie prowadzi a co najgorsze nie przyciąga młodych na skocznie.

4 sredniaków na drugą 15 ze sporadycznym wyskokiem do 10 NIGDY nie przyciagnie przed TV wiekszej liczby widzów i zainteresowania co jednen pojedynczy zawodnik odnoszący sukces.

Dla mnie sezon był tak chujowy, ze momentali zaczałem sie zastanawiac po co ja to oglądam. Chyba tylko wyczyny Prevca trzymały mnie przy transmisji. Ogladam skoki od 2001r ale takiego sezonu jak ten nie miałem jeszcze nigdy

Ja ogladam dla pięknego widowiska, dalekich lotów, pobijania rekordów, uczciwego konkursu i sukcesów na miarę Adama i Kamila
4 w 30 na miejscach od 17 do 24 ani troche mnie nie jara a wręcz ziębi. Za kilka miesięcy nikt nie bedzie pamietał tego sezonu, w którym to najlepsze swoje wyniki osiagnęli Kubacki i Hula.Świetnych wyników w kwalifikacjach także bo kogo to kurwa bedzie obchodzić jak w konkursie jak zwykle. Wszyscy jednym głosem beda mowic o bardzo slabym sezonie i mega dołku Stocha. Polacy to taki naród, ze jak jest sukces to każdy ogląda, emocjonuje się, śledzi i dzieli się swoimi przeżyciami z innymi. Takie skakanie jak teraz do niczego nie prowadzi a co najgorsze nie przyciąga młodych na skocznie.

4 sredniaków na drugą 15 ze sporadycznym wyskokiem do 10 NIGDY nie przyciagnie przed TV wiekszej liczby widzów i zainteresowania co jednen pojedynczy zawodnik odnoszący sukces.

Dla mnie sezon był tak chujowy, ze momentali zaczałem sie zastanawiac po co ja to oglądam. Chyba tylko wyczyny Prevca trzymały mnie przy transmisji. Ogladam skoki od 2001r ale takiego sezonu jak ten nie miałem jeszcze nigdy
Czysta prawda. Skoki w Polsce oglądają teraz chyba tylko widzowie "weterani". Ja oglądam bez względu na wyniki Polaków bo jest to dyscyplina, którą oglądam od kiedy miałem 9-10 lat. Interesuje mnie ona sama w sobie, tak jak pisałeś piękne skoki, bite rekordy itd itd. Niestety takich kibiców jest coraz mniej.
Potrzebujemy zawodnika, który będzie w czołówce światowej. Żeby ten sport się rozwijał. Miejmy nadzieję, że przyszły sezon będzie nas bardziej cieszył pod kątem wyników naszych skoczków.

Kuuuuurrrrwaaaaaa przegapiłem prawie całą drużynówkę! ;(

E: nie jest tak źle, seria finałowa zaczęła się dopiero przed chwilą :p

Jeżeli lot Prevca wylądowany niezachwianym telemarkiem na 246 metrze nie zasługuje na ocenę "20" to nie wiem co kurwa na nią zasługuje...

Skoki Prevca to czysta poezja. Kwintesencja tego sportu. Sylwetka nienaganna i wspaniałe odległości. Jeśli ktoś nie ogłada skoków i nie zna się na tym a chciałby zobaczyć to finałowy skok Prevca jest istnym wzorem do pokazywania.

Szkoda, że nie udało się wyskoczyć 4 lokaty. Bardzo blisko było.

Jutro czwórka Polaków w konkursie: Kami, Stefan, Dawid, Maciek. Zabrakło 9pkt. Andrzejowi żeby się załapać, a szkoda, bo dobrze latał w Planicy.

Platforma numer 8. Będą latać chłopaki. Liczyłem nawet na 9-10, ale lepsze to niż 4 :D

E: a jednak zaczynaja z 7.

Kot mega zaskakuje. Jeszcze jeden dzień latania i przy odpowiednich warunkach mógłby się zakręcić wokół rekordu Kamila

Prevc przebił nawet Schlierenzauera.

Najlepszy sezon w historii skoków narciarskich pod względem indywidualnym.

Prevc kozak, wyśrubował niektóre rekordy konkretnie :pray: tak naprawdę w tym sezonie zbrakło mu tylko wygranej w Oberstdorfie żeby wygrać turniej 4 skoczni z 4 wygranymi konkursami.

Back