Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Teraz nie mam BCAA i po treningu nóg mam problemy ze schylaniem się i wchodzeniem po schodach przez 4 dni... najgorsze jest to, że po innych partiach nie mam takich zakwasów. :C

Niepotrzebnie ćwiczysz nogi, do dobrego rozwoju czworogłowych wystarczy jeździć rowerem ew. dużo grać w piłkę, zamiast marnować objętość treningu na przysiady powinieneś robić BICEPS!

Panowie, jem 6 posiłków dziennie, zaczynając od 6 rano co 3 godziny. Teraz pytanie, jedzenie pierwszego posiłku o 6, a później kolejne 3 godziny snu ma sens czy lepiej pierwszy posiłek jeść dopiero jak się już naprawdę wstaje ? Śpioch ze mnie i ciężko o 6 na nogi się zerwać :(

lepiej zlacz te dwa posilki w jeden i spij jak czlowiek. lugasek Ci powie zaraz zebys zlaczyl wszystkie 6, ale to bylby pewnie hardkor.

Wielu kulturystów szamie śniadanie 6-7 rano i idzie jeszcze w kimono na godzinke, dwie. Uważam, że nie ma przeciwskazań, można tak szamać.

jasne, ze mozna, ale to kulturysci - po co sie tak wybudzac? ja tak z bialkiem robilem raz bo Hugh Jackman polecal metode. #naiwniak

sens to ma, ale wygodne to raczej nie jest.

Zacząłem oglądać tego warszawskiego koksa i jak oni jadą na czysto to możecie mnie nazywać Alistar Overeem.

Sama nazwa chyba daje do zrozumienia. Raz oglądałem pokaz tego co jeden z nich je na redukcji albo na masie(nie ma to znaczenia w tym przypadku) i wyglądało to jak trolling, czekałem aż powie, że to żart ale...nie powiedział. To co tam było to produkty które wypleniałbym z diety w większości. Ich zasada jest prosta: BILANS i dalej chuj ich interesuje, a takie podejście jest dopuszczalne właśnie na dopingu. Nie gadają głupio, wyglądają naprawdę dobrze, osiągają cele ale trzeba pamiętać, że to nie jest na sucho wypracowane.

Chuja prawda, ze ma to sens jedynie na dopingu. Przede wszystkim chlopaki praktycznie wszystko co mowia odnosnie diety i treningu po prostu powtarzaja prostym jezykiem po dr Nortonie wplatajac w to bluzgi. Od pewnego czasu tez zaczalem po prostu liczyc makrosy bo juz rzygalem ryzem, chlebem razowym, makaronem pelnoziarnistym itd. i jak na razie mam sie dobrze, bf nie wskoczyl mi wcale, a praktycznie codziennie dopycham kalorie jakims smieciowym zarciem bo mam spore zapotrzebowanie jak na swoj apetyt. Aha i liczba posilkow nie ma wplywu na metabolizm tylko ilosc spozywanych kalorii.

BTW na YT jest pelno ludzi prowadzacych swoje dzienniki treningowe i jada na IIFYM.

Wczoraj pierwszy raz chciało mi się rzygać po treningu i musiałem sie połozyć bo przed oczami widziałem mroczki... Ketlle ssią... w znaczeniu pozytywnym.

@dooży - brałem dwie miarki na 10-15 min przed siłownią bo nie widze tam rzeczy jakoś szczególnie przydatnych po treningu (zacznij jednak od połowy miarki bo beta alanina mocno swędzi na poczatku). Na siłowni nie byłem w stanie tego pić nawet jakbym chciał, więc brałem ze sobą do kieszeni capsy BCAA z olimpu w liczbie 6-10 (w samym Purple BCAA nie jest jakoś szczególnie dużo) i popijałem wodą podczas treningu kiedy łapało mnie pragnienie. Wydaje mi się, ze takim sposobem w trakcie i jeszcze chwile po treningu byłem nabuzowany BCAA i EEA, a nie wychodziło to jakoś tragicznie finansowo. Zanim zacząłem stosowac taki mix cięzko przychodziło mi budowanie mięśni ze względu na problemy z kortyzolem, lecz aminy zmieniły to diametralnie. Poza aminami jedynym suplem jaki stosowałem to Omega3 oraz kompleks witamin i minerałów. Nawet białka nie szamałem, a masa szła bez specjalnej diety, choć wpływ na to może miał rodzaj treningu a mianowicie FBW z wolnymi ciężarami, 3x w tyg., który ponoć wyzwala największą ilość homonów anabolicznych, co pewnie mnożyło sie przez zahamowany katabolizm.

Oglądam jakieś rzeczy z Crossfitu (głównie wywiady z oficjalnego kanału na YT) i jak mnie irytują pajace hipsterzy, którzy ściągają na te treningi. To już chyba wolę jak nie trenują i siedzą na tym swoim Placu Zbawiciela w jednym miejscu, niż jak widzę jak ktoś wchodzi na trening w grubych okularach, air maxach, głęboko wyciętych koszulkach i zakłada te wielkie, nic nie ważące talerze. Mam wrażenie, że trening przestaje mnie oddzielać od tego świata, hipsterzy na BJJ, hipsterzy na siłkach, hipsterzy everywhere...

Muszę też poprzeliczać jakie są ilości BCAA zawartego np. w białku jaja czy piersi z kurczaka (trochę tego jest http://www.bodybuilding.com/fun/ask-the-macro-manager-what-are-the-best-bcaa-food-sources.html) i jak to się ma cenowo/treningowo do BCAA w prochu, bo trochę szkoda mi mamony, zresztą te barwniki i smaki trochę mnie odstręczają.

@TheChosen1 to znaczy że do tej pory słabo trenowałeś. :-)

Franek daj spokój oni muszą zrobić fotki na fejsa tam gdzie jeszcze żaden ich kolega hipster nie był.

Jak dla mnie sylwetki chłopaków z WK da się spokojnie zrobić naturalnie przy poświęceniu i konsekwencji. Porównajcie ich sobie do zagranicznych kulturystów z YT, którzy wyglądają jak z okładek magazynów.

@josh - jak nie bralem BCAA/EEA bylem tak zmeczony, ze nie moglem trenowac tak czesto, bo kortyzol mnie dopieralal tak, ze 3 dni po silce nie mialem na nic sily...

Myślałem że Franek jest hipsterem

Bez kitu ja też myślałem ze przed treningami jezdzi na swoim holenderskim rowerze na kafffke do Starbucksa skąd Instagramuje rzesze swoich wiernych fanek.

Ale do rzeczy: kupiłem kettla (lekkiego na poczatek zeby sobie krzywdy nie zrobic) i cos tam nim kombinuje.Niestety problem zaczyna sie przy cwiczeniach typu osemka miedzy nogami oraz gdy musze go przekładac miedzy nogami w wypadzie.Ogolnie czuje wtedy bol w dolnych partiach plecow.

Znacie moze jakies linki do klipow w ktorych wyjasnione sa techniczne aspekty cwiczen z czajnikami?

Z gory dziekuje

Nigdy nie zrozumiem popularności kanału WK ;] w prawie każdym odcinku gadają te same rzeczy o makrosach i ilości posiłków... no i to tyle.. dla mnie więcej błysku i szału było w Radio Koksu, a to tez nie był jakiś fajny vlog:P

Jest jakiś podcast po polsku o siłowni/crossie/wellness/fitness?

@herrflick
jak masz podstawy angielskiego na torrentach znajdziesz fajne ebooki z zestawami ćwiczeń wpisz kettlebell.

Chuja prawda, ze ma to sens jedynie na dopingu.

Ja nie napisałem, że ma to sens jedynie na sterydach. Po prostu podczas ładowania się koksem efekty uboczne kcal z gównianego jedzenia nie nastręczą widocznych problemów np. na redukcji gdyż moc sterydów popularnych przy redukcji nie ulegnie przed obiadem w McDonaldzie składającym się z 2000kcal itp itd

Nigdy bym nie wjechał na dietę składającą się z kebabów, białych kajzerek, serków waniliowych czy innych podobnych gówien. Jestem antyfanem modłów do boga bilansu jeśli jedyna rzecz której trzeba przestrzegać to jego dopięcie. Jeżeli w ten sposób chcemy rujnować swój organizm to w/g mnie od razu trzeba iśc po igły, po co się rozmieniać na utwardzone tłuszcze i cukry proste?

@TheChosen1, 2 miarki przed to z pewnością wystarczająca dawka BCAA, co do Beta-Alaniny to już miałem do czynienia z High Kickiem, Iron Pumpem, Xtreme Pumpem, NOX Pumpem więc raczej pod względem mrowienia na mnie wrażenia nie zrobi i zacznę od 1 miarki, zastanawiam się tylko czy jest sens po treningu ze względu na pozostałe składniki ale nie jestem przekonany.

W takim razie skorzystam ze spalacza i zobaczymy co z tego będzie. Na początek upatrzyłem coś takiego jak Machine Man Burner, poleca ktoś?

Brałem spalacze i żadengo efektu nie zauważyłem no może oprócz tego, że rygorystyczniej trzymałem dietę bo w końcu wydałem kasę i szkoda jej zmarnować. Pewnie bez spalacza przy takim samym trzymaniu diety bym miał identyczny efekt.

Back