Brawler098
WSOF Middleweight
A nie wiem co robi , nie fascynuje mnie to zupełniejeśli myślimy o tym samym to
Mieliśmy dobrą dyskusję kiedyś na ten temat. Odnoszę wrażenie, że temat zaczął się cofać do punktu wyjścia. Oznaczałoby to, że straciliśmy czas.
Co do Clerence'a to skąd pewność, że nie robi kalisteniki tak jak China team w bloku akcesoryjnym? Na jego filmiki natrafiłem już dawno. Nie widziałem co prawda niczego prócz głównych bojów, ale zakładam, że może ćwiczyć podobnie jak Lu i ekipa z Chin. W pewnym momencie cały świat zaczął ich podglądać. Kennedy ma już długi staż w dźwiganiu i jeśli jego trening miałby jakikolwiek brak równowagi i dysproporcję, to mógłby się już rozlecieć.
Kiedys na trening spoglądałem tylko przez pryzmat mięśni, dziś stawów, więzadeł, ścięgien i powięzi mięśniowej głębokiej. Jeśli coś mało służy tym strukturom to eliminacja.
Dlaczego? Dlatego, że trenuje ludzi i przywracam ich do ruchu poprzez robienie mostów, podporow, zwisow + kilku zawodników , dość sprytnych amatorów, dzięki czemu stają się lepsi
Od wielkiego dzwonu test siły na zasadzie załadujemy dwuwage czy tam więcej na sztangę i ma podnieść czy tam ciężkie worki, ale to nie stanowi bazy/ podstawy treningu, bo byliby sztywni i mało ruchliwi.
I na prawdę jeśli ktoś myśli, że dla organizmu i ciała to bez znaczenia co się podnosi czy sztangę czy ketla czy beczkę czy worek to odsyłam do wiedzy, zwłaszcza w obszarze struktur przykręgosłupowych
Nawet pod samą głową mamy 8 różnych mięśni, które odpowiadają za poczucie równowagi, ruch galek ocznych, poczucie komfortu i bezpieczeństwa (tak! to nie żart) oraz za zdrowie całego kręgosłupa. I kto mówi o tym by aktywnie trenować szyję? Pokazują jakieś z dupy ćwiczenia na gumach....że niby szyja stworzona tylko do izometrii i broń Boże nie wolno jej trenować inaczej, no bzdury takie że rzygać się chce na to
A tych niuansów i detali jest wiele więcej

wez sie lepiej do roboty czipsożerco

- nowe ulubione narzędzie insta girls.