D
Deleted member 20819
Guest
Ja używam zwykłych gum oporowych, najtańszych z allegro, z początku wykonywałem ćwiczenie np. jedną, a teraz jak robię np. wiosłowanie to biorę np. 3 na raz. Na OHP jednorącz 2 na raz itp. Można fajnie progresowac.@Brawler098 jak zaczynałeś z mostami? Jak wyglądała progresja i objętość? (od jakich form zaczynałeś)
@King11 jakich gum treningowych używasz? Mam jedną do drilli zapaśniczych i zastanawiam się nad jakimś małym zestawem do ćwiczeń z własnym ciałem.
I bardzo polecam spróbować sobie MyoReps. Wg tej zasady robi się serię ćwiczenia, po niej ok. 45s przerwy, i później robi się kolejne 3 serie z 10s.przerwami. Ja robię 4 serie z 10sek. przerwami. Z racji, że na gumach większość ćwiczeń robię jednorącz, to myoreps zapewnia skrócenie czasu ćwiczeń, naprawdę dobrą pracę można wykonać.
Miałem pozytywne zaskoczenie, jak po wprowadzeniu myoreps na drugi dzień miałem potężne mikrourazy, w dzień treningu pompa, ruch bezpieczny, można się bawić z wydłużeniem raz ruchu itp.
Last edited by a moderator:

czy rąbanie drewna oburącz. To bardziej takie drille kondycyjne niż trenowane czegoś w konkretnych seriach do załamania mięśniowego itp. Odpalam jakiś podcast, wywiad czy coś do posłuchania i jadę różne warianty aż się spocę