vitas
KSW Heavyweight
Pytam bo leczę jeszcze rozwalony nadgarstek i czegoś szukam, żeby się zabezpieczyć na treningu.Jak się dobrze wiąże to stabilizację w nadgarstku.
Z tym, że jak patrze to każden jeden brokuł ma źle zawiązane.
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Pytam bo leczę jeszcze rozwalony nadgarstek i czegoś szukam, żeby się zabezpieczyć na treningu.Jak się dobrze wiąże to stabilizację w nadgarstku.
Z tym, że jak patrze to każden jeden brokuł ma źle zawiązane.
![]()
Leczę jeszcze rozwalony nadgarstek
Dżungarskie pompki na nadgarstkachPytam bo leczę jeszcze rozwalony nadgarstek i czegoś szukam, żeby się zabezpieczyć na treningu.
Dotknąłeś sztangi.Fajny trening sobie dzisiaj zrobiłem. Zacząłem od przysiadów do boxa, 5 powtórzeń a zaraz po nich trzy wyskoki w górę i tak 5 serii, minuta odpoczynku. Później wleciały 4 serie wiosłowania ze sztangą, następnie wyciskanie na lekkim skosie tak jak radził @Siwy25_1 ,a na koniec 3 serie prostowania nóg I 3 serie przyciągania drążka do klatki jako akcesoria. Teraz można się już regenerować na weekendzie
Jego już nie ma
Ja pierdole, przepotezny człowiekView attachment 148244
@Brawler098 pa tego. 40 kg na ławce. Owijki powera na nadgarstki i monstery na łokcie.
![]()
Fajny trening sobie dzisiaj zrobiłem. Zacząłem od przysiadów do boxa, 5 powtórzeń a zaraz po nich trzy wyskoki w górę i tak 5 serii, minuta odpoczynku. Później wleciały 4 serie wiosłowania ze sztangą, następnie wyciskanie na lekkim skosie tak jak radził @Siwy25_1 ,a na koniec 3 serie prostowania nóg I 3 serie przyciągania drążka do klatki jako akcesoria. Teraz można się już regenerować na weekendzie
to jest ok? To jest bardzo daleko od ok!to co jest ok, bo lecę właśnie jakiś szybki trening zrobićto jest ok? To jest bardzo daleko od ok!
konik szamka luluto co jest ok, bo lecę właśnie jakiś szybki trening zrobić
Spocileś się już siłaczu?to co jest ok, bo lecę właśnie jakiś szybki trening zrobić

Kefirkiem popije i będzie dobrzePOTĘŻNA ENCEFALOPATIA!
![]()
Jebaniutki, jak to dobrze przemyślał - zostawił sobie pół kilograma zapasu na dobre sranie żeby czasem nie wypaść z Białej RawskiejJak już tu zajrzałem to się pochwalę. Cel 90kg został osiągnięty, co prawda z rocznym opóźnieniem ale jednak. Udało mi się zejść na 90,5. Dieta: minimum węgli i cukru, reszta jak mi się podoba.
Nie trzymam ściśle bo raz na tydzień jadę na domowy obiad, na burgera bo zjem paczkę słonych paluszków bo lubię. Oprócz diety kluczem jest bardzo dużo ruchu. Trening kalisteniczny ale bez wariactwa, tyle ile mi czas pozwala. Oprócz tego wyrabiam kilometry w pracy, na rybach i zacząłem chodzić po górach. W zeszłym tygodniu od poniedziałku do soboty wyrobiłem ponad 140.000 kroków i dwa treningi kalisteniczne. Wczoraj 26,5km w górach. Czerwonym szlakiem tym koło krzyża na a Śnieżkę, powrót przez samotnie i do Karpacza. Właśnie się obudziłem i nawet nic mnie nie boli. Mam najlepsza formę od 16 lat.
Każde dźwiganie prowadzi do patologii ruchu. Z prostego powodu: większość dźwiga bez świadomości.
Ważny jest rozwój pośladkowych średnich, biodrowo-ledzwiowych, całej grupy przywodzicieli i grupy kulszowo-goleniowej, a także rozcięgna podeszwowego w kontekście bólu pleców
Martwe ciągi, siady etc to ćwiczenia po których jest wieczne naprawianie się. Zwłaszcza po dużych ciężarach.
Pracuje z takimi ludźmi na co dzień,Ja to się w ogóle zastanawiam po co takiemu przeciętnemu zjadaczowi chleba napierdalanie ciężkich ciągów, na dodatek z klasyczną sztangą. Ja od dwóch lat nie używam takiej sztangi do ciągów. Albo robię z trap barem, jak mam w planie robić je w miarę ciężko, to jest dla mnie przedział 4-6 powtórzeń. Albo robię z kettlami RDL lub ciągi na jednej nodze także z kettlami. Od tego czasu plecy nie bolą. Przysiadów klasycznych też nie robię, tylko split squat, zakroki, bułgary, przysiad do boku. Dysproporcje siłowe wyrównane, mięśnie stabilizujące wzmocnione i brak obciążenia kolan, a wręcz kolana mocniejsze niż przy robieniu klasycznych przysiadów.
Ja to się w ogóle zastanawiam po co takiemu przeciętnemu zjadaczowi chleba napierdalanie ciężkich ciągów, na dodatek z klasyczną sztangą. Ja od dwóch lat nie używam takiej sztangi do ciągów. Albo robię z trap barem, jak mam w planie robić je w miarę ciężko, to jest dla mnie przedział 4-6 powtórzeń. Albo robię z kettlami RDL lub ciągi na jednej nodze także z kettlami. Od tego czasu plecy nie bolą. Przysiadów klasycznych też nie robię, tylko split squat, zakroki, bułgary, przysiad do boku. Dysproporcje siłowe wyrównane, mięśnie stabilizujące wzmocnione i brak obciążenia kolan, a wręcz kolana mocniejsze niż przy robieniu klasycznych przysiadów.
Wodyn by się z wami nie zgodziłPracuje z takimi ludźmi na co dzień,
Siłka, siłka, siłka , rozpierdola się i do mnie przychodzą, no to jest cała lista dobrodziejstw :
-zrotowana miednica
- brak mobilności bioder
- brak mobilności stawów skokowych
- brak zakresu odcinka szyjnego kręgosłupa
- obszar L5/S1 kręgosłupa mocno tkliwy
- brak mobilności barków
- deficyty podstawowej koordynacji
- chroniczne bóle łokci
- obszar nadobojczykowy i podobojczykowy nieruchomy
- kolana nierowno rozłożone siłowo
- łopatki bez ślizgu
Wszystko się magicznie cofa jak tylko pójdą po rozum do głowy posłuchają się i odstawią ciężary, poprawia się mobilność, sprężystość, elastyczność i jak już są zbudowane te zakresy to na to nałożenie ciężarów (małych) , linek wyciągu czy gum buduje im formę życia - prostują się, nic ich nie boli, rosną w oczach bo ciało w końcu zaczyna być odpowiednio zorganizowane w przestrzeni. Najwyższej formy fizjoterapia
Ale wodyn to zawodowiec ktory sam jest trenerem i nie tylko.Wodyn by się z wami nie zgodził
A guzik mnie to interesuje. Żaden to dla mnie autorytet zwłaszcza w kwestii zdrowia układu ruchu. Sam po wielokrotnych kontuzjach swoich i swoich zawodników czy klientówWodyn by się z wami nie zgodził