Seriale

MobLand, później Havoc, nowy Mad Max też w planach i jeszcze pewnie kolejny Venom wyjdzie. Hardy zapracowany przy kasowych produkcjach i nie ma czasu na drugi sezon Taboo. Już 8 lat minęło od premiery pierwszego sezonu, pewnie nigdy się nie doczekam drugiego:płacz:
W lutym Tomek wrzucał na insta info, że coś się działo ej z Taboo.

Landman obejrzany, średnio mi siadł. Billy Bob Thornton jedynie na plus, reszta do wyjebania, podobnie jak z Costnerem w Yellowstone. Niestety za dużo zjebanych wątków, jak zwykle u Sheridana. Mamusi i córeczka przyjebane, chyba miało być śmiesznie z nimi, takie typowe pustaki pokazać, imo żałosne sceny i jeszcze ta meksykańska pizda. Jakaś 1/3 każdego odcinka na takie pierdolenie schodzi, że od razu trzeba to przesuwać :siara:

5/10.
Mi też niespecjalnie siadł ocena podobna 6/10.

Jak tam ten Devil may cry? Obejrzał już ktoś całość?
Wczoraj obejrzałem. Ma swoje bolączki (wkurwiająca postać feminy, ale to Netflix) jednak zrobiony z szacunkiem do materiału źródłowego, w przeciwieństwie do takiego Wiedźmina. Myślę, że dla fanów DMC pozycja obowiązkowa. No i dobór utworów to jest dla mnie cudo -Papa Roach, Evanescence czy Beastie Boys. Chciałbym tego więcej i czekam na potwierdzenie s02.

Za niecałe trzy miesiące premierę ma 17. sezon. Nie wygląda więc na to, by grupa z Filadelfii miała wkrótce zwinąć się z ekranów. Zamówiony jest już kolejny sezon, a Charlie, Rob, Glenn, Kaitlin i Danny traktują U nas w Filadelfii jako dobrą zabawę.:redford:

Za niecałe trzy miesiące premierę ma 17. sezon. Nie wygląda więc na to, by grupa z Filadelfii miała wkrótce zwinąć się z ekranów. Zamówiony jest już kolejny sezon, a Charlie, Rob, Glenn, Kaitlin i Danny traktują U nas w Filadelfii jako dobrą zabawę.:redford:

No i zajebiście bo serial jest FENOMENEM.

Na czym to obejrzeć?

Późno się za niego zabrałem, ale było warto. Obok The Office US i South Parku moje top 3 seriali komediowych

Jak tam ten nowy Black mirror? Warto? Dwa poprzednie odpuściłem, ale teraz podobno jest dużo lepiej.

Ominęło mnie info o 1923 s02 i sequelu Blue Mountain State, z pewnością sprawdzę. W ogóle zabawne jest, że BMS oglądałem lata emu i teraz oglądam Alana jako Reachera.

Co do Reachera s03... Ja się zawiodłem. Chyba słabiej niż S02. Reacher mniej inteligenty, mniej sprytny, więcej dziwnych zachowań i dziur fabularnych. Kobieca postać najmniej charyzmatyczna porównując do S01 i S02. Ktoś tu pisał, że to na podstawie jednej z najlepszych książek. Ja na FB czytałem wielokrotnie, że to była jedna z najgorszych. Rabini podzieleni. S01 to największy sztos do tej pory.

Przejrzałem temat od grudnia i nikt nie napisał o powrocie Malcolma XD w "Edukacja XD". Wleciał trailer, ale obawiam się, że może nie do dorównać "Emigracji XD".

Coraz mniej mi się chce te wszystkie nowe pordukcje sprawdzać, wypadłem z bycia serialomaniakiem :(

Świat postapo, a badass Joel chodzi na terapię. JOEL NA TERAPII... ja pierdolę :siara:
Plus za Nirvanę i płytę the white stripes na półce w garażu. Mam nadzieję, że 2 sezon nie będzie, aż taką operą mydalaną jak 1 sezon.

Napiszę Ci tylko tyle, że drugi sezon dowiózł do końca. Bezapelacyjnie. Ale możesz mi nie wierzyć bo jestem fanboyem tego uniwersum :wink:. Czekam teraz na konkretne info o 1944 i sequelach Yellowstone.
Popieram, 1923 s02, końcówka rozmiękczy nawet twardego faceta co kutasem orzechy rozbija ...
:arielcry:

Napiszę Ci tylko tyle, że drugi sezon dowiózł do końca. Bezapelacyjnie. Ale możesz mi nie wierzyć bo jestem fanboyem tego uniwersum :wink:. Czekam teraz na konkretne info o 1944 i sequelach Yellowstone.
Też jestem fanem, oglądałem główny serial + wszystkie prequele do tej pory. I z Sheridanem odczuwałem zawsze ten sam problem, szczególnie w prequelach - początek jako świetny zarys historii, środek sezonu rozwija akcje, a pod koniec sezon, fabuła i treść wyhamowuje i jest zjazd formy. Jeżeli piszecie, że S02 jest petardą, to mnie cieszy mocno.

Jeszcze jedno mi się przypomniało. Znacie jakieś fajne polskie kanały YT, których twórcy rozkminiają psychologicznie, filozoficznie, albo zwyczajnie analizują w ciekawy sposób filmy/seriale? Kiedyś trafiłem na kanał "Skazany na film" i gość robił kapitalną robotę, jeżeli chodzi o filmy. Szukam czegoś takiego, żeby sobie w trasy puszczać, a że lubię wnikać, analizować i rozkminiać, to chętnie poznam jakieś kanały, które może Wy znacie, a ja nie.

Kanał "Bez schematu" według mnie robi kapitalną robotę, jeżeli chodzi o wiedźmina (opowiadania, książki i oranie serialu). I choć nie przepadam za prowadzącym, nie lubię jego maniery, stylu, nie zgadzam się w wielu poglądach, tak seria "prawdziwy wiedźmin" gdzie omawia i analizuje książki opowiadań i sagę (wspomagając się słuchowiskiem) to najlepsze co znalazłem jeżeli chodzi o Wiedźmina na polskim YT. Krzysztof M Maj też dosyć Wieśka zna.

Kiedyś słuchałem Napisy końcowe, jak rozkminiałem świat marvela. Jakbyniepaczeć lubiłem na początku działalności, potem tam coś się mocno zepsuło. Na gałęzi świetne analizy filmów/seriali głównie jeżeli chodzi o ich nakręcenie. Drwal Rębajło fajnie potrafił analizować różne rzeczy, ale niestety od dłuższego czasu jest to nabijanie wyświetleń treścią która po prostu jedzie gówniane śnieżki, wiedźminy i pierścienie władzy. GOTRI fajne filmiki jeżeli chodzi o Władców pierścieni i Wieśka. Holocron to jeden z lepszych kanałów o Gwiezdnych Wojnach.

Na zagranicznych kanałach sporo jest fajnych treści, analiz, przykładowo analizy zachowań, czy sposobu nawet chodzenia takiego Thomasa Shelby'ego, wnikanie w psychologię. Znacie jakieś wartościowe kanały na YT, które możecie z czystym sumieniem polecić? Tl;dr się rozpisałem, soreczka

Back