Seriale

Obejrzałem 4 odcinki 3 sezonu Gangi Londynu. Nie mogę dalej. Telenowela jak huj się zrobiła, poziom absurdu sięga tutaj już sufitu. O ile sezon 1 był zajebiście nakręcony tak im dalej w las tym gorzej. Po strzelaninie w kościele odpuszczam, główni bohaterowie są nieśmiertelni w strzelankach, nie kończy im się amunicja no i oczywiście trafiają za każdym razem :beczka:.
To już jest 3 sezon? Muszę obejrzeć. Pierwszy sezon, to petarda. Dosłownie w 2 dni obejrzałem. 2 sezon, już nie był tam dobry jak 1, ale dalej się przyjemnie bawiłem. Jeśli 3 faktycznie idzie w stronę "mody na sukces", to gratuluję twórcą rozwalenia naprawdę dobrego widowiska.

Dużo dobrego słyszę o produkcjach Apple. Warto wykupić subskrypcję?
Teraz jest chyba jakaś promka, że jest 9.90 zł za miesiąc, ale tylko na 3 miesiące. Czy warto, to ciężko mi powiedzieć. Od niech póki co oglądam to "The Studio" i "Znajomi i Przyjaciele".

• Like
Reactions: Olo
To już jest 3 sezon? Muszę obejrzeć. Pierwszy sezon, to petarda. Dosłownie w 2 dni obejrzałem. 2 sezon, już nie był tam dobry jak 1, ale dalej się przyjemnie bawiłem. Jeśli 3 faktycznie idzie w stronę "mody na sukces", to gratuluję twórcą rozwalenia naprawdę dobrego widowiska.
Jak zobaczysz 3 sezon to się wypowiedz coś tutaj. Mi totalnie nie podchodzi ale to moje subiektywne zdanie.

Za to nowy Daredevil mnie wciągnął po dwóch odcinkach. Dziś lece dalej z tym.

Ellie pojawiła się dopiero w pilocie s02 wcielając się w Abby. Kompletny miscast :siara:
Jedyny plus

uroda, styl bycia - wychodzi na to, że dożyliśmy czasów, w których aktorka, poprostu będąc ... kobieca, będzie traktowana jak jakiś ewenement.

Nie śledziłem tematu serialu kompletnie. Żydówka z oryginału została podmieniona na taką aktorkę i nikt się nie zesrał? :juanlaugh:

W wersji PC powinien być Dany Trejo :lol:
born-to-be-ellie-v0-gn4m5zyc3ipe1.jpeg

Seriale z UK jakoś słabo są u nas reklamowane i praktycznie na ma na streamingach. Gangi akurat na Sky chyba mają, to można oglądać, tylko tam już od drugiego sezonu było gorzej, pierwszy był zajebisty. Daj znać jak ten trzeci, może sobie zobaczę.

To kiedyś oglądałem i było dobre, a nawet nie wiedziałem, że jest już 2 sezon. Line of Duty też zajebisty serial, a dopiero 5 lat po premierze o nim usłyszałem. Tak samo MobLand już jest, a u nas premiery nie ma.

Seriale z UK jakoś słabo są u nas reklamowane i praktycznie na ma na streamingach. Gangi akurat na Sky chyba mają, to można oglądać, tylko tam już od drugiego sezonu było gorzej, pierwszy był zajebisty. Daj znać jak ten trzeci, może sobie zobaczę.

To kiedyś oglądałem i było dobre, a nawet nie wiedziałem, że jest już 2 sezon. Line of Duty też zajebisty serial, a dopiero 5 lat po premierze o nim usłyszałem. Tak samo MobLand już jest, a u nas premiery nie ma.
Na Sky mają tylko 2 sezony Gangów, ale przyznam że to sprawdzałem z kilka tygodni temu, może już wrzucili 3 sezon na platformę. Jak 3 sezon będzie rozczarowaniem, to wracam obejrzeć raz jeszcze 1.

Teraz jest chyba jakaś promka, że jest 9.90 zł za miesiąc, ale tylko na 3 miesiące. Czy warto, to ciężko mi powiedzieć. Od niech póki co oglądam to "The Studio" i "Znajomi i Przyjaciele".
Polecam również „w obronie syna” z Kapitanem Ameryką w głównej roli oraz „terapia bez trzymanki” z Harrisonem Fordem. Oba świetne.

Polecam również „w obronie syna” z Kapitanem Ameryką w głównej roli oraz „terapia bez trzymanki” z Harrisonem Fordem. Oba świetne.
Z Fordem widziałem, naprawdę dobra produkcja. Dzięki za polecenie "w obronie syna", dziś włączę i dam znać jak wrażenia:conorsalute:

Wyszło już 6 z 10 odcinków Edukacja XD (drugi sezon po bardzo udanym Emigracja XD, co było dla mnie dosyć sporą perełką jak na polskie produkcje). Obejrzałem jak na razie cztery, i mimo że Emigracja była dla mnie ciekawsza, to tutaj też są dobre momenty i fajnie się to ogląda. W jednym odcinku wpletli też motyw zaburzeń lękowych, co jest w sumie fajne, bo w rzeczywistości masa ludzi się z takim czymś zmaga. Stomil mistrz.

Wyszło już 6 z 10 odcinków Edukacja XD (drugi sezon po bardzo udanym Emigracja XD, co było dla mnie dosyć sporą perełką jak na polskie produkcje). Obejrzałem jak na razie cztery, i mimo że Emigracja była dla mnie ciekawsza, to tutaj też są dobre momenty i fajnie się to ogląda. W jednym odcinku wpletli też motyw zaburzeń lękowych, co jest w sumie fajne, bo w rzeczywistości masa ludzi się z takim czymś zmaga. Stomil mistrz.

Totalnie się zgadzam. I ten wątek odnośnie stażu, żeby zaliczyć studia naprawdę dobry :conorsalute:

Właśnie oglądam od początku.

:antonio:

Kurła, a ja jakoś utknąłem na trzecim sezonie, pomimo że wiem, że według opinii w necie to jeszcze najlepszy sezon przede mną - czwarty - a potem to lepiej nie oglądać, to jakoś nie mogę się zebrać.

Może też dlatego, że wyjebało mi netflixa, bo przyjaciel mi dał konto i co jakiś czas mnie losowo wyrzuca, a ja nie chce mu zawracać dupy tym logowaniem na "przebywanie poza domem" ale już w trakcie miałem problemy z tym trzecim sezonem. Nie jestem w stanie wskazać co, bo i wcześniej było wiele błędów logicznych, ale jakoś mi ciężko się to ogląda.

Kurła, a ja jakoś utknąłem na trzecim sezonie, pomimo że wiem, że według opinii w necie to jeszcze najlepszy sezon przede mną - czwarty - a potem to lepiej nie oglądać, to jakoś nie mogę się zebrać.

Może też dlatego, że wyjebało mi netflixa, bo przyjaciel mi dał konto i co jakiś czas mnie losowo wyrzuca, a ja nie chce mu zawracać dupy tym logowaniem na "przebywanie poza domem" ale już w trakcie miałem problemy z tym trzecim sezonem. Nie jestem w stanie wskazać co, bo i wcześniej było wiele błędów logicznych, ale jakoś mi ciężko się to ogląda.
Ja osobiście uważam że 2 jest najlepszy, głównie przez relację Jamesa z Dexem.
Ale nawet możesz pominąć 3 sezon, za dużo nie tracisz a John Lithgow taki majstersztyk aktorski odjebał, że warto obejrzeć

Skończyłem Daredevila, jak na marvela bardzo dobry, przez fakt bycia uniwersum trochę się pogubiłem na początku 3 sezonu, ale ogólnie polecam jak ktoś lubi takie klimaty

Punisher też skończyłem, jak 1szy sezon zajebisty tak drugi średniawka, ta Madani się wkurwiająca zrobiła no i zjebali postać Russo, za dużo wątków.

Obejrzałem tego nowego Daredevila pierwszy odcinek, jeju jaka sraka w porównaniu z pierwotną serią. Co to za sceny walki, jakieś efekty specjalne z dupy. Ta lina to nie wiem co ma oznaczać, jakby jeszcze było zrobione na miarę nolanowskiego batmana, ale tu się chłop bawi w spidermana :mamed:
Wątek z Fiskiem też niezrozumiały, mam nadzieję, iż się rozkręci

Back