A dlaczego absolwent teatrologii Piotr Kraśko wymądrza się na każdy możliwy temat?
Absolwentka jeśli dobrze pamiętam zootechniki Monika Olejnik myśli, że jest bystra?
A Tomasz Lis chyba nie dokończył razem z Wojewódzkim studiów dziennikarstwa, które zresztą są jakimś żartem (niby miks polonistyki, prawa, ekonomii, socjologii a patrząc na artykuły od prawicy do lewicy to sztuczna inteligencja już pewnie napisałaby coś lepszego)?
A Wojciech Cejrowski pseudokatolik oraz libertarianin zachwalający świątynie socjalizmu czyli Amerykę południową (libertarian chciał zamieszkać w Ekwadorze pełnym bezprawia?) "mówi jak jest"?
Stanowski ma pewnego rodzaju warsztat dziennikarski łamane na retoryczny, zobaczył że więcej ze sportu nie wyciśnie, dzienikarstwo polityczne w Polsce leży, a jeszcze z parę lat temu za guru był uważany Tomasz Lis -to wszedł w to, bo może sobie pozwolić na większy luz w wypowiedziach. Gazeta Polska i DoRzeczy nie może sobie pozwolić na większą krytykę PiS bo kto płaci ten wymaga. Newsweek i wyborcza nie bedą pisały o aferach w samorządach bo przecież nie dostaną ogłoszeń na poziomie: "szukamy bibliotekarza do pracy w Gdańsku" -ogłoszenie ogólnopolskie na pół strony, niezależne media
Ja bym guru dziennikarstwa nie nazwał, sam wybiera tematy które są takimi strzałami do pustej bramki, nic się nie ryzykuje (chociaż temat o tym że siostra Izu Ugonowa jest rasistką był odważny). Też wiele razy no pierdoli głupoty jak np. ta wypowiedź po śmierci na PunchDown. Ewidentnie lubi grać na emocjach -taki tabloidowy styl
Nawet to co robi nie jest zbyt oryginalne: w USA jest Johny Olivier z podobnym formatem, w Niemczech teraz ZDF heute-show, a wcześniej
Volker Pispers na którego występu stand upowe przychodziło masę lewaków
View attachment 55436
z bardziej prawej strony Alex Jones i Andrew Tate zalewający internet
Ci ludzie mają popularność na którą nie zasługują, ale przez nową erę demencji cyfrowej będzie jeszcze gorzej, a nikt nie mówi o zmianie systemu oświaty, który jest jeszcze z czasów pruskich, gdzie dostęp do informacji był ograniczony. Teraz jest nieograniczony tylko z mnóstwem śmieci, a w szkole nie uczą jak oddzielić prawdę od śmieci, a kiedy powiedzieć nie wiem...
Myślę, że po prostu dużo Konfederatów miało za duże oczekiwania przed Hejtparkiem z Mentzenem -zbyt duże oczekiwania zabieraj zabawę