1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kulinaria

Discussion in 'Suplementacja i Odżywianie' started by Tsubasa, Apr 4, 2014.

  1. tsatsiki

    tsatsiki WSOF
    Featherweight

    Dołączył:
    Aug 31, 2009
    Komentarze:
    3,168
    Zdobyte Lajki:
    2,095
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    nawet jak przykryjesz to jest to wciąż smażenie ;) i wyluzuj brochę ;D
     
  2. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,033
    Punkty:
    1,790
    nawet jak por pusci soki i bedzie sie dusil to tez bedzie sie smazyl. zapisze sobie zeby nie zapomniec.



    brocha wyluzowana, zadnej chrzastki ;)
     
  3. tsatsiki

    tsatsiki WSOF
    Featherweight

    Dołączył:
    Aug 31, 2009
    Komentarze:
    3,168
    Zdobyte Lajki:
    2,095
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male
    cebula też puszcza sok, ona też się dusi po kilku minutach smażenia?



    pytam tylko, bez spiny ;)
     
  4. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,033
    Punkty:
    1,790
    kolego :) usmaz cebule na patelni a w garnku pod przykryciem ja udus i sam sobie odpowiesz.



    spiny nie znalazlem ;)



    udus - odetnij doplyw powietrza



    utop - zalej woda
     
  5. tsatsiki

    tsatsiki WSOF
    Featherweight

    Dołączył:
    Aug 31, 2009
    Komentarze:
    3,168
    Zdobyte Lajki:
    2,095
    Punkty:
    2,790
    Płeć:
    Male

    [​IMG]
     
  6. Orest

    Orest UFC
    Heavyweight

    Dołączył:
    Mar 4, 2011
    Komentarze:
    18,119
    Zdobyte Lajki:
    34,375
    Punkty:
    3,790
    Płeć:
    Male
    Wow, niezła dupcia z twarzy ;)
     
  7. Masta

    Masta Vale Tudo
    Open
    Czerwona kartka Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 31, 2013
    Komentarze:
    23,284
    Zdobyte Lajki:
    41,197
    Punkty:
    3,190
    Kolega tsatsiki ma racje, gdyż proces duszenia jest połączeniem krókiego smażenia i gotowania w małej ilości wody, ale jak zwał tak zwał i tak po podsmażeniu cebuli "poddusza" sie ją pod przykryciem:)
     
  8. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,033
    Punkty:
    1,790
    no tak, w gastronomiku/wojsku powiedzieli lej wode to sie udusi i ni chuja nie ma innej opcji.



    jest kurwa. oczy otworzyc! leb przewietrzyc! probowac! da sie jak sie chce!
     
  9. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    12
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    Panowie dzisiaj pierwszy raz robię sam Lazanię... trzymajcie kciuki za powodzenie... ;)
     
  10. Mess

    Mess ONE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Mar 14, 2013
    Komentarze:
    2,391
    Zdobyte Lajki:
    866
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    O&G
    Miasto:
    3city/ELB/Olsztyn
    Daj potem fotę... :D


    @@ Dorsz fajnie wygląda, pomyślę w następnym tygodniu, bo mam ochotę na rybkę!
     
  11. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    12
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    Chujowe zdjęcia z placu boju :



    [​IMG]



    [​IMG]



    [​IMG]



    Ogólnie już w piekarniku zauważyłem, że wierzchnia warstwa makaronu sie lekko zaokrągliła W piz*ę roboty prz tym jest :) No i jeszcze więcej sprzątania... około godziny 21 będzie gotowe do jedzenia (40 minut w piekarniku, 30 minut ostygania dla bardziej "zwartej" budowy). Gotuj z Cohones !! :)
     
  12. slowik_1991

    slowik_1991 ONE FC
    Middleweight

    Dołączył:
    Apr 10, 2010
    Komentarze:
    2,487
    Zdobyte Lajki:
    12
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Miasto:
    Im Auwelt
    [​IMG]



    Połączy ktoś posty ?;) wyszło wyśmienicie ;)
     
  13. Mess

    Mess ONE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Mar 14, 2013
    Komentarze:
    2,391
    Zdobyte Lajki:
    866
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Occupation:
    O&G
    Miasto:
    3city/ELB/Olsztyn
    Jest moc! Smacznego. :-)
     
  14. dobryskun

    dobryskun WSOF
    Welterweight

    Dołączył:
    Mar 19, 2011
    Komentarze:
    3,296
    Zdobyte Lajki:
    3,033
    Punkty:
    1,790
    Mega Smaczne Kotleciki Mielone z Warzywami



    przepis od znajomego Rumuna (obywatela Rumunii)



    [​IMG]



    400g miesa mielonego (oryginalnie baranina a u mnie wolowo wieprzowe)



    drobno pokrojone lub tarte na tarce por, cebula, seler, papryka, marchewka, pietruszka i kabaczek



    rozmaryn, jajko, sol i pieprz



    wszystko mieszamy i formujemy kotlety



    [​IMG]



    smazymy na oleju/oliwie, ogien 7/10, na brazowo z obu stron



    [​IMG]



    do tego ugotowalem ryz i zrobilem szybka salatke



    [​IMG]



    salata lodowa, papryka, cebula, marynowane buraczki (moga byc mlode gotowane), oliwki



    sos do salatki - mustarda ostra, majonez, smietana 18, troche soku z cytryny, wycisniete pol zabka czosnku



    wszystko na talerz, ryz polac tluszczem ze smazenia i jesc!



    [​IMG]



    wyszlo naprawde dobre, kotlety soczyste w srodku dzieki kabaczkowi.



    szybko smacznie i zdrowo
     
  15. Wewiur

    Wewiur PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    6,416
    Zdobyte Lajki:
    2,816
    Punkty:
    1,190
    Gotowa ćwiartka kurczaka z biedronki to syf, jakiego dawno nie jadłem. O ile goloneczka jest dobra, o tyle kurczaka nigdy więcej nie kupię, tę wywalając do kosza. Danie na szybko, nigdy czegoś takiego.
     
  16. respect

    respect Vale Tudo
    Open

    Dołączył:
    Apr 22, 2012
    Komentarze:
    20,228
    Zdobyte Lajki:
    46,970
    Punkty:
    3,790
    Kurde! Nawet nie wiedziałem, że taki temat tutaj jest. Szkoda, że słabo funkcjonuje ostatnio.
     
  17. Wewiur

    Wewiur PRIDE FC
    Lightweight

    Dołączył:
    Oct 29, 2013
    Komentarze:
    6,416
    Zdobyte Lajki:
    2,816
    Punkty:
    1,190
    Na cohones jest wszystko! Wystarczy użyć wyszukiwarki.
     
  18. Masta

    Masta Vale Tudo
    Open
    Czerwona kartka Żółta Kartka

    Dołączył:
    Jul 31, 2013
    Komentarze:
    23,284
    Zdobyte Lajki:
    41,197
    Punkty:
    3,190
    A mahonek zrobił dzis zupe serową i ja wypił. Niestety nie zrobił zdjęć, bo pies mu zjadł aparat.
     
  19. Pat Bateman

    Pat Bateman UFC
    Middleweight

    Dołączył:
    Aug 29, 2010
    Komentarze:
    11,971
    Zdobyte Lajki:
    12,895
    Punkty:
    1,790
    Płeć:
    Male
    Home Page:
    Znalazlem ciekawa strone z mnostwem przepisow. Mam nadzieje zaczac testowac od soboty.



    http://mamalyga.org/
     
  20. Comber

    Comber UFC
    Light Heavyweight

    Dołączył:
    Jun 11, 2011
    Komentarze:
    15,902
    Zdobyte Lajki:
    17,743
    Punkty:
    1,790
    Jeśli jesteście na redukcji, odradzam. Jeśli nie, zapraszam. Wrzucam przepis na obiad, który dzisiaj konsumowałem. Wybaczcie jakość zdjęć oraz słabą i niekompletną prezentację, ale dopiero w trakcie przyrządzania wpadłem na pomysł, aby podzielić się z Wami przepisem. Właściwie wszystko czego potrzebujemy znajduje się w Lidlu albo Biedronce, czyli moich ulubionych marketach.
    Najlepiej żebyście mieli na stanie dużą i głęboką patelnię, co na pewno ułatwi przyrządzanie potrawy oraz sprawi, że będzie mniej zmwania. Nie będę podawał gramatury, ponieważ każdy je według głodu i uznania. Ja przygotowywałem obiad dla czterech osób.

    Składniki:
    - szczypiorek
    - czosnek
    - boczek, wybrałem parzony w plastrach z Biedronki
    - makaron, tym razem kolorowe ślimaki z Lidla
    - mielone mięso wieprzowe z szynki albo łopatki z Lidla
    - przecier/sos pomidorowy, też Lidl
    - chilli w oleju, oczywiście Lidl
    - przyprawy wedle uznania, ja zdecydowałem się na przyprawę do mięsa mielonego, trochę cukru.

    Zaczynamy od pokrojenia boczku, szczypiorku oraz czosnku. W miedzyczasie wstawiamy posoloną wodę na makaron.
    Następnie na patelnię dajemy odrobinę oleju, podgrzewamy, dorzucamy boczek. Gdy boczek się zarumieniu dodajemy mięso mielone, smażymy kilkanaście minut. Dodajemy przyprawy do mięsa mielonego, później szczypior oraz czosnek. Po kilku minutach wlewamy sosy. Polecam przeciery z Lidla, które są w sprzedaży podczas tygodnia włoskiego. Bardzo dobre są też sosy combino - z bazylią albo cebulką. Wszystko mieszamy i czekamy aż dojdzie, dodajemy chilli wedle uznania, dosypujemy trochę cukru, aby przełamać kwaskowaty posmak sosu pomidorowego. Gdy makaron będzie al dente, odcedzamy i dodajemy go do mięsa w sosie oraz mieszamy. Później pozostaje nam delektować się smakiem.
    [​IMG][​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Martin likes this.

Share This Page