Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
@osk oraz inni co się znają, czy to te książki muszę mieć? (lista w środku, w wątku)
Może jakieś inne podstawowe oraz bardziej zaawansowane tytuły?
Ostatnio miałem nawet o to pytać a tu proszę, taka ściąga.
@osk oraz inni co się znają, czy to te książki muszę mieć? (lista w środku, w wątku)
Nic nie musisz. Jesteś wolnym człowiekiem, a blokady są tylko w twojej głowie
Dzięki!W pierwszej kolejności wszystko Krawczuka. Na YT jest jego kilkadziesiąt godzin jako audio dla niewidomych. Ale w pierwszej kolejności "Poczet cesarzy rzymskich" i p
"Poczet cesarzy bizantyjskich". Zajebista sieka, zwłaszcza ta ostatnia pozycja. :)
Dziękuję, zapisujęHolland i Goldsworthy mają dobre pozycje, zwłaszcza o Cezarze i jego rodzie.
A to z kolei, przypomniało mi o jeszcze jednej słynnej książce z jeszcze słynniejszą adaptacją filmową.Przeczytałem sobie Psychozę. Ot takie krótkie, przyjemne czytadło.
Teraz zacząłem Adwokat Diabła i tu ciekawostka, która spodoba się szczególnie @Dzihados
Pamiętacie tę początkową scenę w sądzie kiedy główny bohater bronił obleśnego nauczyciela oskarżonego o molestowanie dziewczynek?
Otóż okazuje się, że w książce to kobieta, nauczycielka, lesbijka...
A Time to Kill is not a true story, but John Grisham was first inspired to write A Time to Kill after reading about a case where two white girls were raped by a black man.
A to z kolei, przypomniało mi o jeszcze jednej słynnej książce z jeszcze słynniejszą adaptacją filmową.
Pamiętacie Czas Zabijania? Ciekawe ilu z Was do dzisiaj nosi w sercu tę zadrę, którą poczuł jako młodzieniec widząc biedną czarną dziewczynkę zgwałconą przez dwóch białych redneków...
A tymczasem:
Nie! Ale zajebiste! Z Vesper?
Wydawnictwo Zysk I S-Ka.Nie! Ale zajebiste! Z Vesper?
Dopiero się obudziłem się zaraz googlujęWydawnictwo Zysk I S-Ka.
Parę lat temu, ktoś u mnie w robocie położył to cudo na półce z książkami, które można było sobie zabrać za darmo. Kolos, który cierpliwie czeka na odpowiedni moment, bo póki co mam przesyt jeśli chodzi o Lovecraft'a.
Tak na szybko mogę polecić dwie pozycje:Panowie polećcie jakieś ciekawe biografie/pamiętniki, czasy/dziedzina obojętne.
Od siebie dodam świetną książkę:Tak na szybko mogę polecić dwie pozycje:
Cel snajpera
Czerwony krąg.
Jeśli lubisz wspomnienia byłych operatorów Seals, to polecam bardzo.
Z tym Luttrellem to nie było tak, że się schował za kamieniem gdy jego przyjaciele ginęli, a potem go uratował jeden z tubylców? Są filmy nagrane przez Talibanów, które zaprzeczają temu co podali Amerykanie. Brzmi jak naciągana historia pod Hollywood.Od siebie dodam świetną książkę:
![]()
Piekło Afganistanu | Marcus Luttrell, Patrick Robinson
To historia, która wydarzyła się naprawdę. W pogodną noc pod koniec czerwca 2005 roku, czterech komandosów elitarnej jednostki Navy SEALs wyrusza z bazy w Afganistanie i udaje się na górzystą...lubimyczytac.pl
Ja nam ją pt. Przetrwałem Afganistan. W dużej mierze jest to też biografia.
Ekranizacja:
![]()
Ocalony | Film | 2013
Ocalony (2013) - Afganistan, 28 czerwca 2005 roku, czterech członków SEAL Team 10 otrzymuje zadanie zabicia lidera talibów. Niespodziewanie sami zostają otoczeni przez wroga i...www.filmweb.pl
Też posiadam Przetrwałem Afganistan, będzie czytana po ConanieOd siebie dodam świetną książkę:
![]()
To historia, która wydarzyła się naprawdę. W pogodną noc pod koniec czerwca 2005 roku, czterech komandosów elitarnej jednostki Navy SEALs wyrusza z bazy w Afganistanie i udaje się na górzystą...lubimyczytac.pl
Ekranizacja:
![]()
Ocalony | Film | 2013
Ocalony (2013) - Afganistan, 28 czerwca 2005 roku, czterech członków SEAL Team 10 otrzymuje zadanie zabicia lidera talibów. Niespodziewanie sami zostają otoczeni przez wroga i...www.filmweb.pl
Tak na szybko mogę polecić dwie pozycje:
Cel snajpera
Czerwony krąg.
Jeśli lubisz wspomnienia byłych operatorów Seals, to polecam bardzo.
Do tego dorzucam Kosiarz - Nicholasa Irvinga, luźno napisana i miła lektura.Od siebie dodam świetną książkę:
![]()
Ekranizacja:
![]()
Ocalony | Film | 2013
Ja tylko widziałem filmy z pierwszej wymiany ognia między Amerykanami a talibami. Zakładam, że to o czym mówisz to jedynie kilka minut, które nie oddają całego obrazu tych wydarzeń.Z tym Luttrellem to nie było tak, że się schował za kamieniem gdy jego przyjaciele ginęli, a potem go uratował jeden z tubylców? Są filmy nagrane przez Talibanów, które zaprzeczają temu co podali Amerykanie. Brzmi jak naciągana historia pod Hollywood.
Ja tylko widziałem filmy z pierwszej wymiany ognia między Amerykanami a talibami. Zakładam, że to o czym mówisz to jedynie kilka minut, które nie oddają całego obrazu tych wydarzeń.
To nie była bohaterska operacja, tylko katastrofa.