Jak w temacie, jest muzyka, sa filmy jak i gry a nie ma ksiazek. Nie jestem wielkim fanem lektury, przeczytalem jedynie 2 cieniutke nowelki jako lektury szkolne i 2 ksiazki Lance Armstrong'a i mnie zaciekawily. Zna ktos ksiazke ktora warto przeczytac? :) najbardziej interesuja mnie autobigrafie sportowcow ;) Chcialbym przeczytac ksiazke Arkadiusza Onyszko oraz Antonio Cassano ale nie ma ich chyba w jezyku polskim..
Książki Andrzeja Pilipiuka o wiejskim egzorcyście amatorze alkoholiku Jakubie Wędrowyczu wymiatają. Książki Star Wars też są ciekawe, niestety ostatnimi czasy bardzo mało czytam. A i oczywiście wszystkie książki Kinga, to jest mistrz!
Z autobiografii sportowcow to zdecydowanie Gazza,Tony Adams,Best (ku przestrodze),I Can't Accept Not Trying-Michaela Jordana. Juz pisalem o Got Fight? Griffina wczesniej-absolutna rewela dla mnie-z fighterow czytalem jeszcze Ortiza i Liddela-moga byc. Z beletrystyki to dopiero masz w czym wybierac :) -nie wiem w jakim wieku jestes i co oprocz sportu cie interesuje :)
Osobiście sam już niczego nie czytałem z czystej przyjemności ale kiedyś co jakiś czas polowałem na jakiś ciekawy kryminał. Bardzo dobry autor thrillerów to Jeffery Deaver: - Kolekcjoner kości- o niebo lepszy od filmu z Andżeliną :D - Mag - chyba jeszcze lepszy, dziwie się że jeszcze nie kręcą filmu na podstawie tej książki Dobre są też thrillery kryminalno/medyczne o ile lubi się hardcorowe opisy zbrodni. Podałbym autorke i tytuł ale akurat pożyczyłem tą książkę. Kolejny autor- Philip K. Dick- ja przeczytałem zbiór opowiadań "Zapłata" każdy rozdział o czymś innym, ale fajnie pisze. A jeżeli chce się czegoś odmóżdżającego i śmiesznego to może Masłowska i "wojna polsko ruska"- ja preferuje jednak film Poza tym to chyba jak większość Tolkien.
Ostatnio co przeczytałem jednym tchem była książka BJ Penna Why I Fight: The Belt Is Just an Accessory, ponad 200 stron w 2 dni. Gorąco polecam.
ja głównie horrory. Czasem jakaś historia i filozofia. Co do horrorów to uwielbiam Desperację Kinga, czytam wszystko w tematyce Wilkołaczej i świetne jest Wolfen Whitley Strieber. Przed chwilą skończyłem Infekcję Scotat Siglera. Ponoć bestseller w USA, WB i Niemczech, ale mnie jakoś to nie zachwyciło. Po wypłacie biegnę po nowego Kinga.
@ Mort hahah, Jakub Wedrowycz rzadzi, ale kilka pierwszych tomow to majstersztyk, potem robi sie powtarzalne niestety lubie czytac, zwlaszcza ze mam na to sporo czasu w autobusie :P z w miare ostatnio czytanych moge polecic: jesli ktos lubi abstrakcyjne rzeczy to np: Jose Lezama Lima - Raj (czyta sie ciezko ale jest niesamowite), Cortazar - Opowiadania polska fantastyka: Sapkowski - Narrenturm (uwazam ze znacznie lepsze od wiedzmina) Bialolecka - Tkacz Iluzji (troche infantylne ale jest pare ciekawych pomyslow) Piekara - cykl inkwizytorski (bodajze: Plomien i krzyz, Mlot na czarownice, Sluga bozy etc) polska powiesc grozy/horror: Orbitowski - Nadchodzi kryminał: Akunin - cykl o Erascie Fandorinie (najlepsza chyba Smierc Achillesa) dodam jeszce ze biblioteka to swietny wynalazek :) co prawda nie ma to jak swiezutka , pachnaca ksiazka, ale jednak w bibliotece jest wszytsko za darmo :P
@jurass, no pierwsze trzy ksiązki są kozackie, czwarta jeszcze ujdzie, a piata, no trochę się zawiodłem ale i tak dobra. :)
no musze przyznac, ze mimo iz nastepne sa gorsze, to w kazdej z nich byly takie momenty ze myslalem ze pekne ze smiechu:)
Jakub moze byc-ale saga o Mordimerze Piekary rzadzi bardzo :) Co do Narrenturm-polecam Audiobooka z pelna obsada (bo jest tez z jednym lektorem)
wlasnie widzialem ze w obsadzie smietanka sama i zamierzalem pozyczyc od kumpla :) dzieki za przypomnienie
świeże i pachnące księgarnią zamiatają ! :) ale, używane też spoko, sam z biblioteki nie korzystam, bo lubię zbierać pierdoły :) ale fakt faktem, książki na allegro wyrywam za grosze , 2 zł, 5 zł etc :] Chodź 2 razy kupiłem nowe. Bibliotek nie lubię bo nigdy nie oddaje a potem wydzwaniają :]
o allegro nie pomyslalem, musze sprobowac :) czasem za to ogladam jak takie dziadki na ulicy sprzedaja jakies starocie ale jeszce niczego ciekawego tam nie znalazlem ;P
Mam 20 lat, interesuje mnie kryminal, horror i psychologiczne jesli chodzi o filmy. Z ksiazkami podobnie pewnie bedzie. No zaczalem teraz bo siedze w urzedzie miasta na stażu i siedze, bo nie mozna tego inaczej nazwac. W 3 dni przeczytalem 1 ksiazke Lance Armstronga i koncze wlasnie druga. Spodobalo mi sie. Te ksiazki o ktorych piszesz herrflick sa po Polsku? I gdzie moglbym je wyrwac?
@herrflick a można wiedzieć gdzie zdobyłeś GOT FIGHT?ja nie mogę znaleźć ani w necie ani księgarniach ;/
http://www.torrentz.com/3c3e2d34affb82c0db69590062aff32e5cd7b993 lub http://rapidshare.com/files/266532707/Got-Fight.mobi Program do odczytu tego pliku jest tu.
Jak ktoś chce to mogę sprzedać "Got Fight?" Co do samej książki to ja padałem w pewnych momentach jak to czytałem. Generalnie nie lubie Griffina, ale tej książki mogę mu śmiało pogratulować.