Z rzeczy, ktore mogą Was zainteresować albo przede wszystkim się przydać. Zauważyłem, że w mediach powstała teraz narracja jakoby odwołanie się od mandatów, które dostajesz w galerii za brak maseczki nic nie daje i trzeba nosić (oczywiście w żadnym z tych artykułów nie ma podane na jakiej podstawie ale to juz pewnie wiecie xd). Jestem właśnie po konwersacji z prawnikiem i powiedział mi, że absolutnie nie przyjmować mandatu i na 100% zostanie anulowany i to bez żadnej iterwencji prawniczej. Powołują się na jakiś artykuł o chorobach zakaznych. I teraz tak. Po primo: galeria musiała by zostać ustanowiona przez miasto jakąś strefą zagrożenia (zielona, biala, czerwona huje muje)
Po drugie: sars2 covid19(czy jak to tam sie zwie) nie jest w Polsce wpisany jako choroba zakazna. Powiedział, że w świetle prawa absolutnie nic się nie zmieniło w sprawie maseczek i nic się na pewno nie zmieni.
Dzisiaj bede w paru galeriach w Gdańsku i jak bede miał jakąś interwencje to postaram się ją nagrać i wrzuce.