Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Wczoraj obejrzałem "Lone Survivor" z 2013 opowiadający o misji Navy SEALs w Afganistanie, która nie poszła po myśli Amerykanów. Film jest na faktach.

Co prawda film zaczyna się dopiero gdzieś po 20-30 minutach ale początek nadrabia humorystycznymi wstawkami, później natomiast zaczyna się piekło.
Polecam, mi się podobał.

Longlegs
No i film mnie nie zawiódł. Najlepszy film Oza Perkinsa i najlepszy horror jaki widziałem chyba od czasu Hereditary. Film mocno inspiruje się thrillerami takimi jak Milczenie owiec czy Zodiak, ale jest to przede wszystkim horror. Świetny, niepokojący klimat i ciągłe poczucie zagrożenia to chyba największe zalety filmu. Maika Monroe jest bardzo dobra jako wycofana agentka FBI, ale show kradnie rewelacyjny Nicolas Cage. Bardzo mocno polecam.
8/10 ale możliwe, że podwyższę bo mam go zamiar jeszcze raz obejrzeć

No naprawdę warto sprawdzić. Jak ktoś lubi thrillery, trochę dziwaczne, nietypowe horrory to myślę, że się nie zawiedzie. A jak komuś się podobały wcześniejsze filmy Perkinsa jak Blackcoat's daughter albo Gretel and Hansel to już w ogóle na bank mu podejdzie Longlegs. Dwie ciekawostki. Film kosztował mniej niż 10 mln. Maika Monroe była odseparowywana od Cage'a żeby w pierwszej wspólnej scenie z nim jej strach był bardziej wiarygodny. Marketing do tego filmu też zrobił robotę. Te wszystkie dziwaczne teasery, które w sumie nic nie zdradzały i decyzja żeby ani razu nie pokazać Cage'a w całej okazałości.

Odpuść Longlegs. Byłem wczoraj i takiego gówna nie widziałem dawno. Kubuś Puchatek 100 razy lepsze.
Zdania ekspertow jak zwykle podzielone... :beczka:

Idzie ktos na premiere Deadpoola z Rosomakiem?
Screenshot_2024-07-25-04-25-43-34_4b14b257287ac0a6d1fd5fbb2487716f.jpg

Back