Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Gdzie go oglądałeś oprócz tego, żeFilm nie jest zły ale wybitny też nie. Czuć klimat lat 60. Też długo na niego czekałem, bo premiera była przesunięta że względu na strajki scenarzystów. Do piwka można obejrzeć.
Jestem bardzo ciekawy.
Hardy, Butler, Shannon + charakterystyczne twarze Holbrook, Reedus.
Jodie Comer także chwalona. Nigdy jej nie oglądałem i chętnie zobaczę.
Wszystko o motocyklach. Jestem kupiony.
Filman kropka CCGdzie go oglądałeś oprócz tego, że
?
Dzięki za nowe źródło do oglądania. Więcej nowości niż na ekino.Filman kropka CC
Mud mi się podobał. Musze odświeżyć. Take Shelter sprawdzę bo nie znałem.Reżyser też ciekawy. Jak ktoś nie widział Mud albo Take shelter od Jeffa Nicholsa to polecam sprawdzić.
Wali dorodnym klocem
kusisz oj kusiszLonglegs
No i film mnie nie zawiódł. Najlepszy film Oza Perkinsa i najlepszy horror jaki widziałem chyba od czasu Hereditary. Film mocno inspiruje się thrillerami takimi jak Milczenie owiec czy Zodiak, ale jest to przede wszystkim horror. Świetny, niepokojący klimat i ciągłe poczucie zagrożenia to chyba największe zalety filmu. Maika Monroe jest bardzo dobra jako wycofana agentka FBI, ale show kradnie rewelacyjny Nicolas Cage. Bardzo mocno polecam.
8/10 ale możliwe, że podwyższę bo mam go zamiar jeszcze raz obejrzeć
Darmowa czy płatna strona ?Filman kropka CC
I darmowa i płatna, sam decydujeszDarmowa czy płatna strona ?
No naprawdę warto sprawdzić. Jak ktoś lubi thrillery, trochę dziwaczne, nietypowe horrory to myślę, że się nie zawiedzie. A jak komuś się podobały wcześniejsze filmy Perkinsa jak Blackcoat's daughter albo Gretel and Hansel to już w ogóle na bank mu podejdzie Longlegs. Dwie ciekawostki. Film kosztował mniej niż 10 mln. Maika Monroe była odseparowywana od Cage'a żeby w pierwszej wspólnej scenie z nim jej strach był bardziej wiarygodny. Marketing do tego filmu też zrobił robotę. Te wszystkie dziwaczne teasery, które w sumie nic nie zdradzały i decyzja żeby ani razu nie pokazać Cage'a w całej okazałości.kusisz oj kusisz
Odrazu mi się przypomina Ortega ze swoim "eagle rebirth". Warto czasami sprawdzać informacje zawarte w filmikach z żółtymi napisami zanim zaczniemy je powtarzać niczym mantrę wszystkim dookoła tylko dlatego, że układają nam się pod światopogląd. No homo @Drzewo"woman who wrote the matrix and terminator"
Eh, kurwa, zapowiadało się dobrze.
Pierwsza połowa filmu całkiem dobra.
Fajny klimat grozy, kilka jumpskerów (czy jak to się tam nazywa), przy których moja żona podskoczyła, kilka fajnych scen gore, które z kolei skradły moje serce (zwłaszcza jedna) no i oczywiście tło, historia.
Podobał mi się koncept samotnego Murzyna, który próbuje wrócić do Anglii, był potencjał ale... już po herubinowej twarzy aktora można było się domyślić, że to będzie najszlachetniejszy ze szlachetnych Murzynów, skrzywdzony przez cały Biały świat.
Szkoda, mogła to być postać brudna i brzydka jak reszta załogi, wtedy klimat byłby jeszcze lepszy.
Ale kiedy już wjechała postać kobieca to już wiedziałem, że będzie źle... i było
Druga połowa filmu to już pełne Hollywood, nawet nie chce mi się już wpisywać tych głupot i idiotyzmów.
Pewnie i tak nikt tego nie będzie oglądał.
Ogólnie nie polecam, chyba że tak do połowy
prawie, jako jedyni przeżyli, przechytrzyli i "pokonali" Draculę, następnie kiedy razem dryfowali na kawałku drewna a ona zaczęła się przemieniać w gula (już to pominę ), po pięknej przemowie o tym, że teraz ona będzie decydować o swoim życiu a nie inni, szlachetnie postanowiła się utopić, a Murzyn w Anglii będzie polował na Hrabiego i nigdy mu nie odpuści!Jak napiszesz jeszcze że postać kobieca wybrała na koniec szlachetnego Murzyna …
prawie, jako jedyni przeżyli, przechytrzyli i "pokonali" Draculę, następnie kiedy razem dryfowali na kawałku drewna a ona zaczęła się przemieniać w gula (już to pominę ), po pięknej przemowie o tym, że teraz ona będzie decydować o swoim życiu a nie inni, szlachetnie postanowiła się utopić, a Murzyn w Anglii będzie polował na Hrabiego i nigdy mu nie odpuści!
Za późnoPewnie i tak nikt tego nie będzie oglądał
Oglądałeś?Za późno
Ta, tak jak piszesz, dobrze się zaczynał. Niestety rozczarowujący, a lubię takie klimatyOglądałeś?
Zapomniałeś dodać, że potrafiący wszystko od nawigacji po medycynę, wykształcony jako pierwszy murzyn, ale pomimo wybitnej wiedzy nie mógł praktykować. Pominę ideologiczne przekonania i zaściankową załogę.był potencjał ale... już po herubinowej twarzy aktora można było się domyślić, że to będzie najszlachetniejszy ze szlachetnych Murzynów, skrzywdzony przez cały Biały świat.
No właśnie patrz ile jeszcze bym musiał pisać, choć i tak dużo liter na to poświęciłem, a i tak jeszcze miałbym dobrych kilka głupot do wytknięciaZapomniałeś dodać, że potrafiący wszystko od nawigacji po medycynę, wykształcony jako pierwszy murzyn, ale pomimo wybitnej wiedzy nie mógł praktykować. Pominę ideologiczne przekonania i zaściankową załogę.
Zabawne, że super mądry murzyn i mądra kobieta nie potrafili żadnej logicznej decyzji podjąć.
Jakby wywalić wątek murzyna to film może i byłby nawet niezły. Brakuje horrorów rozgrywających się w podobnych realiach historycznych.
W ogóle dziwi mnie, że twórcy horrorów nie "eksplorują" epok typu średniowiecze, czy starożytność, ograniczenia technologiczne tamtych czasów idealnie by do horroru pasowały.
No nic, zostaje czekać na nowego Nosfertau.