Filmy - co obejrzeć a co omijać szerokim łukiem.

Jest z napisami, tutaj po ang i jest też ang dubbing https://aniwatchtv.to/watch/the-boy-and-the-heron-15765?ep=125620 ale anime tylko z oryginalnym dźwiękiem!! Napisy też polecam po ang bo polskie nie raz wypatrzyły narracje :P

A to z tego miejsca polecam ulubione filmy studia ghibli (bajki) : Porco Rosso, Latający zamek Hauru i Księżniczka Mononoke- wszystkie dojebane:) kolegom tematycznie na pewno podeszloby Porco Rosso o faszystowskim pilocie ;P

Jest z napisami, tutaj po ang i jest też ang dubbing https://aniwatchtv.to/watch/the-boy-and-the-heron-15765?ep=125620 ale anime tylko z oryginalnym dźwiękiem!! Napisy też polecam po ang bo polskie nie raz wypatrzyły narracje :P

A to z tego miejsca polecam ulubione filmy studia ghibli (bajki) : Porco Rosso, Latający zamek Hauru i Księżniczka Mononoke- wszystkie dojebane:) kolegom tematycznie na pewno podeszloby Porco Rosso o faszystowskim pilocie ;P

Panie wszystko tylko z oryginalnym dźwiękiem i napisami. Jak kurwa w 21 wieku można oglądać filmy z lektorem? Jeszcze bajki z dubbingiem zrozumiem, ale kurwa żeby film z lektorem oglądać? To albo trzeba być srogo upośledzonym albo czytać nie umieć.

Panie wszystko tylko z oryginalnym dźwiękiem i napisami. Jak kurwa w 21 wieku można oglądać filmy z lektorem? Jeszcze bajki z dubbingiem zrozumiem, ale kurwa żeby film z lektorem oglądać? To albo trzeba być srogo upośledzonym albo czytać nie umieć.
Panie, wszystko tylko z oryginalnym dźwiękiem i bez napisów. Jak, kurwa w 21 wieku można oglądać nie znać angielskiego? To trzeba być srogo upośledzonym :fjedzia:

:lesnarhappy:

Wczoraj obejrzałem "Wróg numer jeden" o polowaniu na bin ladena. Całkiem spoko i nawet się nie dłużył, pomimo, że trwa ponad dwie i pół godziny.

Filmy czy seriale zdarza mi się oglądać z lektorem z szacunku do nieanglojęzycznych kompanów z ktorymi zdarza się oglądać. Czytać umiem wiec chyba jestem upośledzony:) a o ironio losu jesteś jedyną osobą która mam w ignorze przez swoje niskolotne komentarze, gdyby nie @Miskatonic to nie ogarnalbym że pisałeś do mnie... No offence ale nawet posty drzewa czy kogo tam nie wzbudzają u mnie takiego zażenowania, trzymaj się tam i elo

Last edited:

Mój ulubiony to Spirited Away (w krainie bogów) i grobowiec świetlików, ale to trza z kobietą i dużym zapasem chusteczek, nawet jak się jest samcem alfa, bo strasznie skurwysyńska historia na faktach (autentycznych, rzecz jasna) :jjsmile:

Mój ulubiony to Spirited Away (w krainie bogów) i grobowiec świetlików, ale to trza z kobietą i dużym zapasem chusteczek, nawet jak się jest samcem alfa, bo strasznie skurwysyńska historia na faktach (autentycznych, rzecz jasna) :jjsmile:
No też fajne, na Spirited Away byłem nawet ostatnio w kinie, a Grobowiec Swietlików długo był moim ulubionym (bo pierwszym który ogladalem), teraz wolę takie gdzie jest więcej akcji :lol: najgorszy z drugiej stronie to ten o kotach... ja jebie tak się dobrze spało podczas seansu:)) a najwięcej akcji w księżniczce Mononoke, wszystkiego nie widziałem ale z 10 na pewno, teraz z duperką będę oglądał Ksiezniczke Kaguye jeszcze i w sumie więcej że studia ghibli do odchaczenia nie mam, ale jest od zajebania tych filmow, wiec moze kiedys z lebkami czy z nudow sie obejrzy.

Zazwyczaj oglądam Miyazakiego grubo porobiony i później po seansie nic nie pamiętam, ale w tych filmach zawsze chodziło przecież o podróż.

Natomiast będąc w kinie na Czapli miałem duże wątpliwości (kto był w końcu kurwa synem kogo?) już w trakcie trwania projektu. Ktoś ewidentnie przesadził.

Aż chyba sobie obejrzę Spirited Away. Z dziesięć lat nie widziałem i nawet zdążyłem o tym zapomnieć.

Właśnie skończyłem oglądać Furiose i powiem szczerze że wynudziłem się strasznie.Kurła akcji w filmie jak na lekarstwo a cała historia rozwleczona na 2,5 godziny seans :usunto:
Łoł, ja akurat podchodziłem sceptycznie do filmu i mi się spodobał (może dlatego, że nie mialem dużych oczekiwań) ale z tym brakiem akcji.. sam nie wiem, od samego startu jest pościg, spierdalanie a za chwile palą starą Furiosy na stosie xd, a to wszystko pierwsze 10minut filmu.

Wczoraj oglądałem nowego gliniarza z Eddiem i pod względem sentymentalnym też fajna podróż.

Łoł, ja akurat podchodziłem sceptycznie do filmu i mi się spodobał (może dlatego, że nie mialem dużych oczekiwań) ale z tym brakiem akcji.. sam nie wiem, od samego startu jest pościg, spierdalanie a za chwile palą starą Furiosy na stosie xd, a to wszystko pierwsze 10minut filmu.

Wczoraj oglądałem nowego gliniarza z Eddiem i pod względem sentymentalnym też fajna podróż.
Ile ludzi tyle opinii, moja była taka jak napisałem a sam tytuł miał u mnie czystą kartę. Oczekiwania to miałem np co do Godzilla Minus One i Godzilla i Kong i oba tytuły mnie mocno zawiodły.Ogólnie w ostatnich latach jednym z nielicznych tytułów po którym sobie sporo obiecywałem i nie zawiódł moich oczekiwań była Diuna.

Polecam tego allegrowicza. Mnie tam się podobał, gdyby można go było obejrzeć w lepszej jakości to byłby jeszcze lepszy.
Jest moment, po "ujawnieniu" tajemnicy a przed jej "rozwiązaniem", w którym jakby akcja na chwilę zwalnia, ale zakończenie rekompensuje wszystko.

Trochę spoiler więc:

@Masta Ty chyba pytałeś ostatnio o film, w którym wszyscy giną? :awesome:

https://www.imdb.com/title/tt17279496/ Film Cyvil War(2024) wygląda trochę jak zlepek scen które są pełne niespójności.Słabe dialogi oraz bohaterzy którzy są totalnie bez wyrazu i trudno żywić wobec nich jakiekolwiek emocje.Do obejrzenia zachęciła mnie całkiem niezła ocena filmu ale po zakończonym seansie zachodzę w głowę kto dał temu tytułowi takie noty.Dla mnie film mocno przeciętny co by nie powiedzieć że słaby, ze swojej strony uważam że szkoda tracić 100 min na takie kino.

Back