Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
W tej cenie wybrałbym coś z poniższych:@Chujcew doradzisz jakies biale wytrawne wino z winnicy lidla w okolicy 50zl +/- mozesz i dwa rozne bo tam wtedy rabat wchodzi
Kurde umknela mi twoja odpowiedz i kupilem stacjonarnie w lidlu takie za 35 pln, co o tym sadzisz ?W tej cenie wybrałbym coś z poniższych:
https://winnicalidla.pl/gruner-veltliner-neubern-pfaffl.html
https://winnicalidla.pl/los-haroldos-estate-chardonnay.html
https://winnicalidla.pl/neuseeland-outlook-bay-reserve-sauvignon-blanc-marlborough-oa.html
https://winnicalidla.pl/alvarinho-deu-la-deu-monc-o-e-melgaco-vinho-verde-do.html
Daj znać co wybrałeś i jak smakowało :)
To nie mójLadny kielich masz do piwa![]()
To nie mój
Nie znam człowiekato powiedz koledze ze ma fajny
Bez kapelutka ...
![]()

Niezły wybór na białe portugalskie, encruzado to bardzo przyjemny szczep. Zły nie będziesz, mimo że Dao bardziej słynie z czerwonych win. Spróbuj kiedyś białe Douro, myślę, że są ciut lepszeKurde umknela mi twoja odpowiedz i kupilem stacjonarnie w lidlu takie za 35 pln, co o tym sadzisz ?
Te co wyslales zamowie na pewno innym razem
View attachment 26632
View attachment 26633
to zdjęcie z neta, nie moje
W którymś z tych browarów regionalnych takie coś to kurwa norma, nagminnie się to zdarzało - co najmniej kilka razy już tak miałem, tylko za cholerę sobie nie mogę przypomnieć teraz nazwy tego browaru - a piwa i tak bez szału były.zabrałem się za drugie... otworzyłem, a tu jebło pianą jak z, tfu, gejzera, patrzę a tu ciągle piana leci! Wstawiłem do zlewu, pół butelki już nie ma a piana dalej leci. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Na dodatek w tej reszcie, która została w butelce pływają jakieś fafrochy...
Niestety, jestem piwo w plecy...
Nie widziałem jeszcze czegoś takiego...
Zajebisty kielich!Na trawienie po obiadku![]()
i piwko też zacneZajebisty kielich!

Lagavullin 16Jakie są Wasze 3 ulubione whiskacze do których lubicie co jakiś czas wrócić i pić z przyjemnością ?
moje to
1. Johnnie Walker Green Label 15yo -- 43%
2. Tullamore Dew 12yo -- 40%
3. Glendronach 12yo 43%
Lagavullin 16
Glenfarclas 15
Glenmorangie 10 - ulubiona z łatwo dostępnych, sklepowych whisky
Zadnej z nich nie probowalem hehe ale smolistych juz nie chce wiecej

Raczej podstawki z mniej prestiżowych regionów, poza Primitivo, Manduria robi robotę i powinien być Pan zadowolony. Reszta do przełknięcia jak najbardziej, ale bez zachwytów będzie ;)@Chujcew
Takie wina przytargałem, czego się spodziewać? :)
View attachment 28279
Borgo del Mandorlo Primitivo di Manduria Riserva | Vivino Danmark
Primitivo di Manduria Riserva er en Rødvin. Se anmeldelser og pris for denne vin.www.vivino.com
2016 Château Cambon La Pelouse Chateau Trois Moulins Haut-Médoc | Vivino Danmark
Chateau Trois Moulins Haut-Médoc er en Rødvin. Fremstillet på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot. Denne vin har 77 undertoner af sort frugt noter (brombær, solbær, blomme).www.vivino.com
Bontadini Sangiovese | Vivino Danmark
Sangiovese er en Rødvin. Se anmeldelser og pris for denne vin.www.vivino.com
Weinhof 519 Lucas Reuter Alte Reben Riesling Trocken | Vivino Danmark
Lucas Reuter Alte Reben Riesling Trocken er en Hvidvin. Se anmeldelser og pris for denne vin.www.vivino.com
Nie był to Grodzisz albo Grodziskie czasem?Ciekawostka taka:
kupiłem sobie wczoraj dwa piwa w Kaulandzie, jakieś kraftowe (najak!), włożyłem do lodówki i teraz się za nie zabrałem. Otworzyłem jedno, wypiłem i było bardzo dobre (tzn. byłoby gdybym się nie brzydził alkoholem) i zabrałem się za drugie... otworzyłem, a tu jebło pianą jak z, tfu, gejzera, patrzę a tu ciągle piana leci! Wstawiłem do zlewu, pół butelki już nie ma a piana dalej leci. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem. Na dodatek w tej reszcie, która została w butelce pływają jakieś fafrochy...
Niestety, jestem piwo w plecy...
Nie widziałem jeszcze czegoś takiego...
![]()
Teraz to już nie pamiętam, dawno temu to byłoNie był to Grodzisz albo Grodziskie czasem?