W tym temacie będziemy mogli pogadać o napojach z procentami, ich smaku, ich ceny, dostępności w sklepach, itp. itd. Na początek jestem ciekaw jak jest u Was z dostępnością i ceną Ciechana Miodowego ? W Toruniu: Piotr i Paweł - 4.59 zł Tesco - 5.99 zł Real - 5.99 zł
nie spotkałem sie, ale w mojej okolicy to w ogole malo jest malo znanych piw, ja ostatnio w kasztelanie zasmakowalem
ja mam praktycznie pod blokiem 'galerie alkoholi' i ciechan miodowy jest nawet piłem kiedyś ale drogi jakiś powyżej 4 złotych z tego co kojarze :)
No tak, większość stąd pewnie pije alko raz na miesiąc albo wcale. Ciechana nie próbowałem, ale najlepsze jakie znam, to 4,50 zapłaciłem, niełatwo je znaleść.
Hydeparku nie mam zamiaru czytać, a alkohol jest na tyle obszernym tematem, że powinien być oddzielnym tematem.
kaczka rozczarowaleś mnie. patrze twoj post w tym temacie mysle na bank coś o okocimie a tu link ;/ swiat na glowie staje ...
perełka to bardzo dobre piwko, potwierdzam, łomża też jest niezła ja tam lubiłem sobie wypić reddsa cytrusowego, a co mi tam, przyznam się.. zniewieściały jebaka:D
Popieram temat :D Ciechan Miodowy super piwko jedno z moich ulubionych ale niestety za wielką wodą ciężko mi go dostać. Obecnie z polskich piwek gustuje z racji dostępności w Kasztelanie niepasteryzowanym. Ale moje ulubione piwo to mimo wszystko oryginalny czeski Bud z kija. Coś pięknego jak dla mnie. Nawet wysłałem mejla do tej firmy gdzie w Londynie mogę go dostać i o dziwo przysłali mi liste około 20 pubów hehe Poza tym w UK reguralnie popijam sobie Stelle Black i hiszpańską Estrelle z tych bardziej znanych i jak tylko się da to gustuje w różnych małoznanych lokalnych browarach których jest zatrzęsienie tutaj. W polsce jak jestem to jak ognia unikam ostatnio znanych marek. Niektóre takie Tyskie i Lechy przypominają mi stęchłą wodę ;/ fuj Dużo dobrego o Fortunie słyszałem ale nie miałem jeszcze przyjemności. A jak ma ktoś taki sklep w okolicy to polecam wpaść i zapoznać się z ofertą :D
@ruff ja dokładnie tak samo, ale ostatnio głownie kasztelan bo najblizszy sklepie nie ma pozostałych :(
W końcu jakiś rzeczowy temat hehe... Z takich nieco bardziej egzotycznych polecam piwo Baltika od naszych wschodnich sąsiadów, a dokładniej z Petersburga. W przedziale bardziej popularnych króluje u mnie Grolsch, Pilsner, Heineken, Tyskie Książęce (chyba już nie ma), a z tych tańszych, ale dalej (wg mnie) niezłych w smaku Tatra zwykła, żółta. Zapomniałem jeszcze o Łomża Eksport. PS: Budweiser jak jest w promocji w cenie typu 3-3,50 pln też jest bardzo dobry, ale za 4,5-5 pln nie jest warty zachodu.
Łomża export, jedna z rzeczy, których mi najbardziej brakuje na obczyźnie. Perełka też całkiem spoko, z miejscowych Oetinger export, pils niczym szczocha, niezbyt dobrze się go pije. Niestety piwa krajowe (polskie) w Niemczech są rozlweane na miejscu i nie jest to to samo piwo co w Polsce, trzeba się truć miejscówkami.
Ktokolwiek widział ktokolwiek wie gdzie te piwo znajde na terenie wawy bądź okolicach, niech da znać tutaj :) Z mocniejszych piw polecam Kapera