Olo
PRIDE FC Middleweight
Torf Ci bebechy wykończył?apropo, tak te mixy nafaszerowane chemią, że mój żołądek mówi im NIE! mojemu niebieskiemu Garażowi również![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Torf Ci bebechy wykończył?apropo, tak te mixy nafaszerowane chemią, że mój żołądek mówi im NIE! mojemu niebieskiemu Garażowi również![]()
To się przebadaj bo może jakieś wrzody masz.apropo, tak te mixy nafaszerowane chemią, że mój żołądek mówi im NIE! mojemu niebieskiemu Garażowi również![]()
Już się zaczyna. Pojechał dobry chłopak a za chwilę będzie spał pod mostem alkoholik bo kasy na powrót nie będzie miał :(
Żyję jak w Polsce, alkoholizm mi nie groziJuż się zaczyna. Pojechał dobry chłopak a za chwilę będzie spał pod mostem alkoholik bo kasy na powrót nie będzie miał :(
View attachment 23843View attachment 23844View attachment 23845
Takie piwko dzisiaj wyrwałem, we wtorek będzie test. Ciekawa edycja leżakowana w beczkach po whisky Highland Park i będąca składową Highland Park Dragon Legend jeśli wujek Google dobrze przetłumaczył.
Spróbuj Innis and Gunn, special editions, z beczek po rumie, whisky, i chyba burbonie. Wypuścili też jakieś dymne, ale nie próbowałem.View attachment 23889
Krótka recenzja:
Czuć wpływ leżakowania w beczkach po whisky.
Mimo tego co napisane, ja nie wyczuwam tu dymu, sporo jest za to karmelu, słodowości, piwo raczej o niskim wysyceniu, pianka solidna - przy 6% alkohol dość mocno wyczuwalny. Podsumowując, czuć wpływ beczki po Highland Park, ale samo piwo jest bardzo przeciętne. Liczyłem na więcej.
Siema. Pierwsze o czym myślę, to nie wina wytrawne, ale mniej słodkie niż półsłodkie@Chujcew
Siema ziomek, jako największy znawca win na forum możesz polecić jakieś wytrawne wino,które będzie najbliższe smakowo do wina półsłodkiego? Ewentualnie jakiś inny alkohol o zerowym Indeksie glikemicznym.
dry - off-dry - medium sweet, uderzałbym w coś pośredniego, czyli off-dry. Myślę tu o wszelkiej maści appassimento, Valpolicella Ripasso, Amarone, Zinfandel, to z czerwonych. Z białych Gewurtztraminwer, pinot gris z Nowej Zelandii, Vouvray, przeróżne rieslingi, cała Alzacja. Dobry punkt wyjściowy i przejściowy do win wytrawnych, a wciąż troszeczkę cukru resztkowego w nich jest.Nie wiem, 150? To tak dobrze czy nie dobrze?Jaki budżet? Bo sugerowałbym coś godnego do trzymania i wypicia na na przykład 10 rocznicę, no ale to wszystko zależy od budżetu.
Nie wiem, 150? To tak dobrze czy nie dobrze?
Niestety nie wiem co jest dostępne w Polsce i w jakich cenach, ale tak z grubsza kalkulując i rozpatrując potencjał na dojrzewanie powinieneś być w stanie dorwać jakąś Amarone, niezłą Rioję, Chateauneuf du Pape, shiraz z Barossy, kalifornijskie cabernety, być może Barbaresco. Wszystko to raczej ze średniej półki, ale spokojnie kilka lat postoi i się polepszy :)Nie wiem, 150? To tak dobrze czy nie dobrze?
Gracias SeñorNiestety nie wiem co jest dostępne w Polsce i w jakich cenach, ale tak z grubsza kalkulując i rozpatrując potencjał na dojrzewanie powinieneś być w stanie dorwać jakąś Amarone, niezłą Rioję, Chateauneuf du Pape, shiraz z Barossy, kalifornijskie cabernety, być może Barbaresco. Wszystko to raczej ze średniej półki, ale spokojnie kilka lat postoi i się polepszy :)
Doskonały wybór milordzie.

smaczajama.pl
Dzisiaj coś takiego na próbę:
Pyszne to, do letnich drinków byłoby idealne, na czysto cholernie aromatyczne. Ciekawy trunek.
Dania, choć trunek ze Szwecji ;)Ta Szwecja Ci nie służy... :D
Cremant z reguły oferuje przyzwoity quality per value, są to wina jak Szampan, ale nie z Szampanii i nie w cenie Szampana ;) bardzo dobra alternatywa dla tychże, ze swojej strony jeszcze mogę polecić Cap Classique z RPA - ta sama historia i fantastyczna jakość.View attachment 25735
Całkiem przyjemne białe musujące wytrawne wino, w kategorii jakość/cena wypada bardzo dobrze :)
Standardowo z 20€, zapłaciłem z 10, przy tej cenie jest sztos.Cremant z reguły oferuje przyzwoity quality per value, są to wina jak Szampan, ale nie z Szampanii i nie w cenie Szampana ;) bardzo dobra alternatywa dla tychże, ze swojej strony jeszcze mogę polecić Cap Classique z RPA - ta sama historia i fantastyczna jakość.