Takie oto piwko jest aktualnie w lidlu w ramach tygodnia amerykańskiego. Właśnie piłem - szału nie ma ale dramatu też. Do podjebania za 3,99 raczej ujdzie :cool:
2_38320_East_Coast_IPA_604.jpg

Takie oto piwko jest aktualnie w lidlu w ramach tygodnia amerykańskiego. Właśnie piłem - szału nie ma ale dramatu też. Do podjebania za 3,99 raczej ujdzie :cool:
2_38320_East_Coast_IPA_604.jpg
0,5 czy 0,33? Pewnie druga opcja jak amerykańskie. Jak ja nienawidzę tak małych browarów!!!

A swoją drogą to dobry napój:
absynt-absinth-premium-r-jelinek-0-7l-70-.jpg

Ja jestem w szoku, że Raciborskie nie jest wykupione ani przez Calsberga ani Kompanie Piwowarską. Chyba ostatnie popularne regionalne które się nie sprzedało. Nieźle cene podbija ten gorol z Sosnowca(właściciel Raciborskiego).

@halibut
Cena za ich piwa jest dość wysoka, zważywszy na to, że dupy nie urywaja. Mocno słodowe a do tego czuć gwoździami, że hej!

@halibut
Cena za ich piwa jest dość wysoka, zważywszy na to, że dupy nie urywaja. Mocno słodowe a do tego czuć gwoździami, że hej!

Nie zgadzam się. Raciborskie zielone uwielbiam, rżnięte i pils.
Cena wcale nie jest wysoka, moim zdaniem. Chociaz najlepiej smakuje w barze, z kija. Tak czy siak - jest mega popularne. Ciekawy jestem jakie oferty rzucano do tej pory.

@halibut
Ile placisz za nie? Bo to piwo w dzisiejszych czasach kompletnie nic nie oferuje.

Pije u siebie w knajpie lane za 4,50. Nie wiem ile w sklepie kosztuje. Pewnie zielone koło 3,50 w butelce

Jak chce butelkowe dobre to jade na Mariacką do Katowic, "Piwa Regionalne". Facet ma setki , tysiace piw do wyboru, co chwile nowości, z Polski, Czech i Niemiec głównie. Czasem wolę dać i 15 zł za zajebiste piwo.

Mam nadzieję że krakusy wybierają się na Beer week do "fabryki", a trójmiasto na hevelke

Mam nadzieję że krakusy wybierają się na Beer week do "fabryki",

Jakieś info? Ja byłem w marcu na Craft BeerWeek w Fabryce. Był potworny tłok a hale są bez klimy-boję się co będzie jeśli drugi zrobią w lecie.

Pany, temat powiązany: jakie są Wasze sposoby na kaca? Szczerze, to z wiekiem mam coraz większy problem, a dopada zwlaszcza po pszenicznych i mocno chmielonych nawet po niewielkiej ilosci, wiec szukam pomocy ;)

Pany, temat powiązany: jakie są Wasze sposoby na kaca? Szczerze, to z wiekiem mam coraz większy problem, a dopada zwlaszcza po pszenicznych i mocno chmielonych nawet po niewielkiej ilosci, wiec szukam pomocy ;)
w hajdzie byla zywa dyskusja ostatnio, ale to dotyczylo kaca wodkowego
z piwnym przyznam mam nierozwiazalny problem, bo czesto wypije dwa bronislawy, a na drugi dzien jest kapec i bol glowy

Ja się wczoraj schlałem i dzisiaj był nawet niezły kac, nie ma na to kurestwo żadnego skutecznego sposobu.

w hajdzie byla zywa dyskusja ostatnio, ale to dotyczylo kaca wodkowego
z piwnym przyznam mam nierozwiazalny problem, bo czesto wypije dwa bronislawy, a na drugi dzien jest kapec i bol glowy
Tez dzis zamulam po dwoch i mnie to strasznie wkurwia...

Ostatnio nie mam kaca nawet po sporej ilości piwa (pewnie już się organizm przystosował), ale stosowałem wcześniej pewną skuteczną metodę.
Mianowicie podczas picia piwa cały czas popijałem sobie wodę w ilości zależnej od piwa (na 6 piw litr wody starczy). Powinno pomóc!

Ostatnio nie mam kaca nawet po sporej ilości piwa (pewnie już się organizm przystosował), ale stosowałem wcześniej pewną skuteczną metodę.
Mianowicie podczas picia piwa cały czas popijałem sobie wodę w ilości zależnej od piwa (na 6 piw litr wody starczy). Powinno pomóc!
Tylko po co sobie psuć smak piwa wodą?

banery-amber-pogodzniach-altbier_OK2-960x313.jpg

baner-amber-pogodzniach-AIPA-wwwamber13-960x313.jpg

A ja dziś kupiłem kolejne piwa z serii "po godzinach". Za oba zapłaciłem prawie dyszkę. Podejrzewam, że AIPA > ALTBIER, ale zobaczymy. Jakiś czas temu piłem koźlaka pszenicznego z tej samej serii i mi całkiem smakował.

banery-amber-pogodzniach-wwwamber.jpg

@Shajs

W sieci Xavier&Max. Ale widziałem, że normalnie w każdym sklepie z piwami leżą obok przy harnasiu i piwie żubr. :boss:

Ten Altbier smakuje jak popsuty KOMES dwu- trój- cztero- słodowy, które swego czasu krążyły na rynku. Trochę jak ruski szampan. Piwo w kolorze mętnej rdzawej wody. Piana mega biedna, a lałem w szkło dość brutalnie. Mocno gazowane. NIE POLECAM!

98476319ebb141989e32f1f9e59d2e80,62,37.jpg

Back