respect
UFC Light Heavyweight
Sierpień rozkurwi, zobaczysz.Za tydzień już nie będzie upałów, będzie lało cały lipiec
Jednak chuj, koleś się pomylił i termin na koniec sierpnia
Dzwonie po wszystkich ale większość ma terminy na sierpień
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Sierpień rozkurwi, zobaczysz.Za tydzień już nie będzie upałów, będzie lało cały lipiec
Jakbyś nie mieszkał tak daleko to bym Ci załatwił wszystko jednym telefonem. A ile chcą Ci za to policzyć? Ja za Sinclaira 3,5 kw z montażem w bloku, na 3 piętrze dałem 3k...Sierpień rozkurwi, zobaczysz.
Jednak chuj, koleś się pomylił i termin na koniec sierpnia
Dzwonie po wszystkich ale większość ma terminy na sierpień
Też wszystko zamyka się w 3kJakbyś nie mieszkał tak daleko to bym Ci załatwił wszystko jednym telefonem. A ile chcą Ci za to policzyć? Ja za Sinclaira 3,5 kw z montażem w bloku, na 3 piętrze dałem 3k...
Jaka cena?@torpedo koleś jest w stanie zainstalować mi w ciągu tygodnia Rotenso Roni 3,3kW. Fajne pieniądze, pytanie do Ciebie i prośba czy mógłbyś zerknąć na ten sprzęt czy to jest coś sensownego.
Dobrane powinno być mocowo dobrze, bo chociaż ona moduluje, to mając za dużą to będzie miała więcej cykli załączeniowych, a to daje po jakach sprężarce (ale nie tylko- na płytce elementy też dostają w dupę).Jeszcze mam pytanie odnośnie różnicy pomiędzy 2,5 a 3,5kw. Czy jedynym „minusem” jest wyższa cena czy dochodzi do tego głośniejsze funkcjonowanie, szybsze zużycie części, częstszy serwis itd?
Jakbyś nie mieszkał tak daleko to bym Ci załatwił wszystko jednym telefonem. A ile chcą Ci za to policzyć? Ja za Sinclaira 3,5 kw z montażem w bloku, na 3 piętrze dałem 3k...
O Cie Panie. U nas poniżej 4.5k nie wchodzi nic.Też wszystko zamyka się w 3k
Podstawowy montaż od 600zł, dodatkowe opłaty za bruzdowanie, wysokość ponad 3-4m, długość przewodów powyżej jakiejś tam podstawowej itd.O Cie Panie. U nas poniżej 4.5k nie wchodzi nic.
To masz za darmo.Podstawowy montaż od 600zł, dodatkowe opłaty za bruzdowanie, wysokość ponad 3-4m, długość przewodów powyżej jakiejś tam podstawowej itd.
Panie, jeszcze bym prosił o podpowiedź. Mam człowieka co jest w stanie zamontować mi w przyszłym tygodniu sprzęt i mam do wyboru takie opcje:To masz za darmo.
Znam tylko rotenso i Haiera.Panie, jeszcze bym prosił o podpowiedź. Mam człowieka co jest w stanie zamontować mi w przyszłym tygodniu sprzęt i mam do wyboru takie opcje:
1. Rotenso Ukura 3,5 kw cena kompletu 2350 zł netto
2. Haier Tundra Plus 3,5 kW cena kompletu 2550 zł netto
3 . AUX Freedom 3,5kW cena kompletu 1950 zł netto
4. Aux Halo 3,5 kW cena kompletu 2400 zł netto
Co byś brał? Bo jak tak patrzę po parametrach to praktycznie wszystko to samo, ale może marka na znaczenie, dostęp części itd
ŚWIAT ZZA KRAT NIE TAKI KOLOROWY, BY NIENAWIDZIĆ PSÓW ZNÓW MIAŁEM POWÓD NOWY #PDW@ninja @Betonowy Krzychu
Muszę dziś zalać te dziury gdzie miały lecieć kominy.
Mam to zazbrojone na kotwach chemicznych i chcę zalać.
Myślałem kupić worek beton b25 i się nie pierdolic z mieszanką, ale tam max grubość to 100mm, a ja mam strop 150.
Nie przejmować się i zalewac czy zrobić ręczną (cement/piasek/żwir), czy są inne jakieś?View attachment 22768View attachment 22769
Są. Mi wystarczy b25. Tylko ż producent gada że grubość warstwy to max 10cm, a ja potrzebuję 15cm zalać te kratkiBeton w workach możesz nawet do b50 kupić.
Kolega dzisiaj w formieŚWIAT ZZA KRAT NIE TAKI KOLOROWY, BY NIENAWIDZIĆ PSÓW ZNÓW MIAŁEM POWÓD NOWY #PDW
Ja bym lał i miał w dupie zalecenia producenta, to bardzo mała powierzchnia. Bez przesadyzmu nie lejesz stropu mieszanką z worków a łatasz dziurę. Jak masz obawy to zalej wpierw mierząc od spodu 10cm. A dwa dni później od góry te brakujące 5cm, wrzuć tam jakąś siatkę z prętów fi 4,5/100/100mm co się na podłogi kładzie i tyle, żeby nie miało prawa popękać.Są. Mi wystarczy b25. Tylko ż producent gada że grubość warstwy to max 10cm, a ja potrzebuję 15cm zalać te kratki
Dzięki za odpowiedź.Ja bym lał i miał w dupie zalecenia producenta, to bardzo mała powierzchnia. Bez przesadyzmu nie lejesz stropu mieszanką z worków a łatasz dziurę. Jak masz obawy to zalej wpierw mierząc od spodu 10cm. A dwa dni później od góry te brakujące 5cm, wrzuć tam jakąś siatkę z prętów fi 4,5/100/100mm co się na podłogi kładzie i tyle, żeby nie miało prawa popękać.
Nie ma za co. A na poważnie to nikt poważny na podstawie zdjęcia i kilku opisowych zdań nie wyda żadnej opinii w takiej sprawie.Dzięki za szybkie odpowiedzi
Zabij szpilki i przed pomiarem zalej ziemię osoloną wodą.@torpedo
No walcz tam, bo temat masz nie fajny. Jak mnie podtopiło na wiosne to tez nie do końca wiedziałem (i w sumie nadal nie wiem) w którą stronę iść....
Swoją drogą ja nie mam bednarek jeszcze, żadnych szpil i kolunio coś mi o koparce mówił (bo jak mówiłem o tym przy laniu fundamentów to mi ekipa mówiła "później później" :( )? Serio aż kopara teraz potrzebna? Mówił coś o odkopaniu ziemi blisko fundamentów w czterech rogach budynku...
Będę też zalewał przed każdym porażeniem prądem które zamierzam ;)Zabij szpilki i przed pomiarem zalej ziemię osoloną wodą.
Ja się podłączyłem z bednarką do rdzenia. Rdzeni mam 19 na dole, 17 na górze, więc wszystko co stal więc płyta, strop, stropodach, a więc kilkanaście ton jest ze sobą powiązane.Swoją drogą ja nie mam bednarek jeszcze, żadnych szpil i kolunio coś mi o koparce mówił (bo jak mówiłem o tym przy laniu fundamentów to mi ekipa mówiła "później później"
Mi nie chodziło o zrobenie ekspertyzy na podstawie opisu i zdjęcia, a raczej o to jak w praktyce macie na budowach, bo podejrzewam że macie też jakieś budowy na działkach spadkowych.Nie ma za co. A na poważnie to nikt poważny na podstawie zdjęcia i kilku opisowych zdań nie wyda żadnej opinii w takiej sprawie.
Nie no, chcę żeby to dobrze było zrobione - dom dla mnie :)
Ale to . Każdy taki przypadek należy rozpatrywać indywidualnie.Mi nie chodziło o zrobenie ekspertyzy na podstawie opisu i zdjęcia, a raczej o to jak w praktyce macie na budowach, bo podejrzewam że macie też jakieś budowy na działkach spadkowych.
Ja nie tynkowalem sufitu w garażu i kotłowni. Dam wełnę garażowa na sufit 5-10cm. Garaż będzie miał wprawdzie podłogowkę ale ustawiona na 18 stopni, zakładam, że przez brama też spowoduje utratę ciepła. Można ją od razu malować. Nad tymi pomieszczeniami (30m2) mam sypialnie, garderobę i gabinet, więc zależy mi też na izolacji akustycznej.Pany, macie powierzchnie użytkowe nad garażem? Ocieplacie sufit w garażu?
U mnie zaraz wjeżdzają tynki, i w sumie trochę z tym przyspałem. Jeżeli bym docieplał to chyba nie ma sensu tynkować (stracę 1-2cm wysokości, no i $$$)?
Myślałem o 5cm, na to by pewnie poszła jakaś siatka i na to gips?