Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Na butach się nie znam, ale jak stare Ci pasują, to możesz oddać do szewca i nową podeszwę przyklei.Pany, ma ktoś buty wysokie do połowy łydki? Zastanawiam się czy brać za kostkę (mid-top) czy jednak trochę wyższe (high-top).
W tej chwili mam stare wojskowe demary (za kostkę, mid-top), obecnie najbardziej podobny cywilny model to TREK M6 BW. Sam but jest prawie w stanie idealnym, natomiast podeszwa juz sie totalnie starła i zaczełą pękać (wiek + użytkowanie).
Rozważam kupienie modelu FOREST RANGER, ale nigdy w tak wysokich butach nie łaziłem.
Zady, walety? Alternatywy?
Tak widziałem że internetowo jakis kolunio to ogarnia, musiałbym go odnaleźć.Na butach się nie znam, ale jak stare Ci pasują, to możesz oddać do szewca i nową podeszwę przyklei.
Koledze całkiem podeszwy odpadły, ta guma czy pianka poruszyła się w drobny pył. Gdzieś zawiózł czy tam wysłał i mu podeszwę wibram przykleili. Twierdzi, że buty jak nowe
Nosiłem do połowy łydki i nie polecam, nie wygodne. O obtarcia też nie trudno. Bierz za kostkę, a jakie to już kwestia do czego i na jakie warunki. Ceny również od kilkuset do ponad tysiąca.Pany, ma ktoś buty wysokie do połowy łydki? Zastanawiam się czy brać za kostkę (mid-top) czy jednak trochę wyższe (high-top).
W tej chwili mam stare wojskowe demary (za kostkę, mid-top), obecnie najbardziej podobny cywilny model to TREK M6 BW. Sam but jest prawie w stanie idealnym, natomiast podeszwa juz sie totalnie starła i zaczełą pękać (wiek + użytkowanie).
Rozważam kupienie modelu FOREST RANGER, ale nigdy w tak wysokich butach nie łaziłem.
Zady, walety? Alternatywy?
O kurde, a pamiętam jak szewc robił buty za 20 zł. Kilka stów nie dawaj na naprawę. Lepiej kup takie same i masz na gwarancji nowy produkt.Sprawdzilem, jeden e-szewc (SzewcDamian.pl) wycenil na 390 (lub 490zł jeżeli nie dopasuje podeszwy), drugi (butkompany.pl) na 450zł. Terminy kwiecien.
Wychodzi na to, ze nie oplaca sie w ten sposob naprawiac butow tanszych niz ~1000zł.
Z ciekawości pójdę jeszcze do jedynego szewca u mnie "na wsi", co podobno ma tą maszynę potrzebną do zgrzewania podeszwy na gorąco (prasa szewska?). Problem w tym że pije i ma cugi, także buty też moge w kwietniu dopiero zobaczyć i efekt może być niekoniecznie zadowalający hehehehe...
Mentalnie jednak już się pogodziłem z kupnem nowych, nie dam za naprawę 90% wartości nowych.
Ja oczekiwalem ze to bedzie z 200zł? Dla jasnosci - to nie jest wymiana flekow ale całości podeszwy raczej.O kurde, a pamiętam jak szewc robił buty za 20 zł. Kilka stów nie dawaj na naprawę. Lepiej kup takie same i masz na gwarancji nowy produkt.
To zmienia postać rzeczy, to i tak długo ci wytrzymały i jeszcze za flaszkę. Ja z nowymi widzę jeden duży problem, są drogie i nie adekwatne z jakością. Szwy albo klej szybko puszczają. No ale gwarancja jest.Ja oczekiwalem ze to bedzie z 200zł? Dla jasnosci - to nie jest wymiana flekow ale całości podeszwy raczej.
Jakbym mial buty za kafla to jeszcze jest to do rozwazenia. Jak buty za 1,5k, tym bardziej. No ale nie jak ma sie demary z 2010r od wojaka za flaszke, a nowe odpowiedniki tych butów w wersji cywilnej to 500zł.
W nowych za kafla to przynajmniej naprawa za 500 się opłacaTo zmienia postać rzeczy, to i tak długo ci wytrzymały i jeszcze za flaszkę. Ja z nowymi widzę jeden duży problem, są drogie i nie adekwatne z jakością. Szwy albo klej szybko puszczają. No ale gwarancja jest.

A nie masz znajomego w woju? Albo ktoś tu?Ja oczekiwalem ze to bedzie z 200zł? Dla jasnosci - to nie jest wymiana flekow ale całości podeszwy raczej.
Jakbym mial buty za kafla to jeszcze jest to do rozwazenia. Jak buty za 1,5k, tym bardziej. No ale nie jak ma sie demary z 2010r od wojaka za flaszke, a nowe odpowiedniki tych butów w wersji cywilnej to 500zł.
Mam, ale nie wrocil z zadnym info.A nie masz znajomego w woju? Albo ktoś tu?
Bo sama guma vibram kosztuje ponad stówkę (albo i więcej, zależnie od rodzaju gumy), a roboty jest przy tym całkiem sporo...Mam, ale nie wrocil z zadnym info.

Jaka wkładka ? Mogę pomóc Ci ogarnąć stare Demary misyjne. Stare w sensie modelowo, tak to nówki nieśmiganeMam, ale nie wrocil z zadnym info.