Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Jeśli te zanocuj w lesie jest zaznaczone na mapie na czerwono to do najbliższego mam całe 700mCiekawa mapa hipsometryczna, jesli ktos szuka miejsca noclegu w nowym/nieznanym miejscu to moze sie przydac
EDIT: to zbiorczo dam linki do innych przydatnych map
Satelitarnie (mam wrazenie ze dokladniejsza niz google czy microsoft):
Poland map satellite // Europe
map of Poland, satellite view. Real picture of Poland regions, roads, cities, streets and buildings - with labels, ruler, search, locating, routing, places sharing, weather conditions etc.satellites.pro
Jest warstwa Zanocuj w lesie
![]()
Mapa szlaków turystycznych w górach. Planowanie i kalkulator tras | mapa-turystyczna.pl
Planowanie tras po szlakach turystycznych. Punkty GOT, zdjęcia, opinie i informacje o miejscach i szlakach. Tatry, Beskidy, Sudety, pogórza i inne.mapa-turystyczna.pl
A nastepne? Bo w tym to cie jeszcze stara znajdzie XDJeśli te zanocuj w lesie jest zaznaczone na mapie na czerwono to do najbliższego mam całe 700m![]()
Następne pokazuje 6km ale jakoś dziwnie slalomem wytycza drogę. Chyba, że po to by zgubiła tropA nastepne? Bo w tym to cie jeszcze stara znajdzie XD
A ten sattelites pro nie ma jakichs super nowych zdjec (kazdy serwis ma nowsze gdzie indziej), ale zoom lepiej widac, takie mam wrazenieNastępne pokazuje 6km ale jakoś dziwnie slalomem wytycza drogę. Chyba, że po to by zgubiła trop![]()
Najpierw by jednak trzeba miec rozkminione coś mniej wiecej, i pewne obszary miec offline (mbdl, mapa-turystyczna). Mapy.cz bardzo spoko pod tym względem. Geoportalu do wędrówkowych rozkmin nie używałem, no ale tu chyba nawet nie ma opcji offline? Spoko pomysł, z ciekawostek to pierwsza mapa którą widzę, która ma trzciny zaznaczone na akwenach wodnych, ja zupelnie w innych celach uzywalem tą mapę. Zreszta tak samo jak e-mapa.net.Mbdl + mapa turystyczna/mapy cz, geoportal i wystarczy na 99,9% potrzeb wliczając w to wojnę i apokalipsę zoombie.
Taaa, dlatego z przymróżeniem oka, bardziej chyba chodzi o sprowokowanie obserwacji i myślenia o takich rzeczach.Totalnie nie sprawdza się w naszym klimacie i o żadnej porze roku. Było testowane :)
Tak, o ten chodziło.@hatemenow
To ty polecałeś wizytę muzeum schronie przeciwatomowym w Poznaniu?
Chodziło o ten? Kurcze nie moge znalezc tej dyskusji...
A może to @Risky albo @szplin?