Chłop musi jeść tłuszcz a nie jakieś odchudzone szyneczki i filety z kurcząt. Wszystko z głową wiadomo
Gdzieś kiedyś przewinęła mi się tabelka i tam było m.in że najbardziej wartościowe orzechy to włoskie, pekan i
macadamia. Wiadomo jeszcze migdały i brazylijskie. Jeszcze lepsze od orzechów podobno są pestki i ziarna i tam na pierwszym miejscu były nasiona konopii i chyba później dynia. Jak dobrze pamiętam wszystko
Przewinely się w ogóle gdzieś wcześniej tutaj informacje o trybie i stylu życia Andrzeja, aktywność fizyczna/spontaniczna? Jak mi w tej rozpisce wszystko pasuje to "owoce-dowolne" to absurd jakiś imo. Jagodowe jak truskawki, borówki, maliny i jeżyny ok i dowoli (wiadomo wszystko z głową

) Te wysoko cukrowe: banany, jabłko, winogrona, mango itp. przy braku aktywności nie pomogą a mogą tylko zaszkodzić. Wymienione warzywa

z zielonych jeszcze brokuły i np roszponke/rukole zamiennie ze szpinakiem. Oprócz tego papryka słodka i chili, seler naciowy posiekany w sałatce też robi robotę. Naprostujcie mnie jak gdzieś bardzo pierdole bo jestem amatorem i samoukiem tematu.
Pojawiło się ostatnio sporo ciekawego kontentu od mauricza (u niego na kanale i tutaj u Pawła Albrechta) Wiadomo w każdym odcinku product placement do tematu odcinka, ale merytoryka też mi się wydaje na wysokim poziomie. Staram się być czujny, ale "łatwo" mnie urobić kilkoma trudnymi sformułowaniami i tym jakie flow ma mauricz więc pytanie do was: czy ktoś śledzi na bieżąco i co myśli, może jakieś ale do jakiegoś tematu.