Suplementacja i odżywianie przeciętnego człowieka

Aż tak bym nie świrował jakoś to muszą oznaczyć, a nasz organizm też pewnie zostawia coś na zapas.
a wlasnie to nie jest swirowanie tylko podobno fakt, ciezko jest przez to poprawny poziom potasu zlapac. jest tez kanal odmladzanie na surowo, to ten psychol kiedys w ktoryms filmiku mowil ze robiono badania na dwoch grupach w ktorej jedna miala normalne porcje bialka dla osob cwiczacych silowo ale dwa razy wiecej potasu a druga miala wiecej bialka a o polowe mniej potasu i wyniki mieli duzo lepsze Ci co mieli diete typowo potasowa.
:fjedzia:
mowie co widzialem, jak bede mial czas to poszukam info

Panowie, jutro chciałem sobie porobić badania krwi i tam zawsze piszą aby odpuścić aktywność fizyczną dzień przed badaniem. Ale jako że jest tydzień walki Janka, to muszę być gotowy na zastępstwo w razie jakby Król Jano wypadł i nie odpuściłem sobie i przypierdoliłem chyba najdłuższą trasę na rowerze w tym roku i jestem mocno wymęczony. To mocno wpłynie na wyniki?
Bo nie przychodzi mi na myśl inny dzień w którym mógłbym to zrobić, bo codziennie mam zamiar teraz coś trenować poza niedzielą (potem urlop i wiem, że wkradnie się chill) ale nie będzie mnie dwa tygodnie w mieście i bym tych badań nie porobił. Więc pytanie: czy taki intensywny wysiłek naprawdę mocno może zmienić wyniki? Robię jutro morfologię, lipidogram, alt, ast, tsh i testosteron. I nie chciałbym aby powychodziły jakieś mocniejsze kwasy, bo potem będę się schizował przez czas urlopu.

EDIT: A i prolaktynę też robię, kortyzol nie pamiętam czy mi wypisał. Ogólnie kurwa straszne problemy robił z wypisywaniem badań, jakby z własnej kieszeni za to płacił.. Każde badanie "A po co, na co?"

Last edited:
Panowie, jutro chciałem sobie porobić badania krwi i tam zawsze piszą aby odpuścić aktywność fizyczną dzień przed badaniem. Ale jako że jest tydzień walki Janka, to muszę być gotowy na zastępstwo w razie jakby Król Jano wypadł i nie odpuściłem sobie i przypierdoliłem chyba najdłuższą trasę na rowerze w tym roku i jestem mocno wymęczony. To mocno wpłynie na wyniki?
Bo nie przychodzi mi na myśl inny dzień w którym mógłbym to zrobić, bo codziennie mam zamiar teraz coś trenować poza niedzielą (potem urlop i wiem, że wkradnie się chill) ale nie będzie mnie dwa tygodnie w mieście i bym tych badań nie porobił. Więc pytanie: czy taki intensywny wysiłek naprawdę mocno może zmienić wyniki? Robię jutro morfologię, lipidogram, alt, ast, tsh i testosteron. I nie chciałbym aby powychodziły jakieś mocniejsze kwasy, bo potem będę się schizował przez czas urlopu.
na tescia takie cardio na pewno troche wplynie przez kortyzol tylko czy na tak dlugo? chyba nie.. :mamedwhat:

EDIT: A i prolaktynę też robię, kortyzol nie pamiętam czy mi wypisał. Ogólnie kurwa straszne problemy robił z wypisywaniem badań, jakby z własnej kieszeni za to płacił.. Każde badanie "A po co, na co?"
Mordo, posłuchaj swojego ciała, swojej intuicji i podejmij decyzję. Odpowiedź znasz z pewnością.
Ja na Twoim miejscu myślę że bym rozważył jednak przeniesienie terminu badań.

Jak to jest z tym Pepsi zero ? faktycznie ma zero kalori ? No i czy szkodliwe dla zdrowia ? bo po co ja se pije po 2 l kalorycznej coca coli jak moge pić zero kalori.

1691332934489.png

Drugi tydzień na low carb, 2g B na kg, 60-130 g WW reszta T 140-180G. Zobaczymy jak dalej będzie. Powoli się wkręcam na to. Rozważam wejście w ketozę na jakiś czas, jak będę dalej czuł się ok. Dziś było biegane, 70g WW póki co, jeszcze 70 G wrzucę w ostatnim posiłku.

Ktoś z Was jest na Low Carb lub na Keto?

Drugi tydzień na low carb, 2g B na kg, 60-130 g WW reszta T 140-180G. Zobaczymy jak dalej będzie. Powoli się wkręcam na to. Rozważam wejście w ketozę na jakiś czas, jak będę dalej czuł się ok. Dziś było biegane, 70g WW póki co, jeszcze 70 G wrzucę w ostatnim posiłku.

@zielony666

Ile węgla się łapie do low carb?

Bo ja mam "dosyć" mało.
:beczka:

Ile węgla się łapie do low carb?

Bo ja mam "dosyć" mało.
:beczka:
Do low carba to zależy w sumie od źródła, różnie podają, ale tak do 130 g ww mniej więcej się przewija. To jest w sumie dla niektórych ilość która nie wybija z ketozy.

Ja jem węgle rano i wieczorem, albo okolotreningowo jak mam trening

Do low carba to zależy w sumie od źródła, różnie podają, ale tak do 130 g ww mniej więcej się przewija. To jest w sumie dla niektórych ilość która nie wybija z ketozy.

Ja jem węgle rano i wieczorem, albo okolotreningowo jak mam trening
A to nie to ja mam 250g. U mnie to low carb :beczka:

Back