Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Waga lekko połśmieszna i 210g białka? Kto Ci to wymyślił? Czat GPT?Panowie pomóżcie, znacie kogoś kto by rozpisał pod mnie dietę z konkretnymi makro?
Chodzi o to że mam nietolerancje na:
Białko jaj
Żółtko jaj
Pszenice
Gluten
Drożdże
Białko mleka krowiego
W rozpisce mam 210B 480W 110T i nie mam pojęcia jak do tego podejść żeby było zdrowo i mało objętościowo bo często się zapycham i po dwóch dniach jedzenia brzuch wzdęty i potem to już wcale jeść się nie chcę. Jak zjem np. kurczak ryż jakieś warzywa zaraz są wzdęcia i gazy, nie ma znaczenia czy zjem ryż czy ziemniaki ciągle jakieś problemy, a waga dalej lekko półśmieszna. W piatek mam badania mikroflory może tam coś jeść, aczkolwiek jak by był jakiś dobry dietetyk to dajcie namiar. Dzięki
Idz do klinicznego.Panowie pomóżcie, znacie kogoś kto by rozpisał pod mnie dietę z konkretnymi makro?
Chodzi o to że mam nietolerancje na:
Białko jaj
Żółtko jaj
Pszenice
Gluten
Drożdże
Białko mleka krowiego
W rozpisce mam 210B 480W 110T i nie mam pojęcia jak do tego podejść żeby było zdrowo i mało objętościowo bo często się zapycham i po dwóch dniach jedzenia brzuch wzdęty i potem to już wcale jeść się nie chcę. Jak zjem np. kurczak ryż jakieś warzywa zaraz są wzdęcia i gazy, nie ma znaczenia czy zjem ryż czy ziemniaki ciągle jakieś problemy, a waga dalej lekko półśmieszna. W piatek mam badania mikroflory może tam coś jeść, aczkolwiek jak by był jakiś dobry dietetyk to dajcie namiar. Dzięki
Jednak nie tak mało bo prawie 80kg ale w porównaniu do wielkich chłopów z piwnicy to jednak lekko pół śmiesznaWaga lekko połśmieszna i 210g białka? Kto Ci to wymyślił? Czat GPT?
Kojarzysz tego Michała Wrzoska?Idz do klinicznego.
Kojarzę, ale opini nie mam.Kojarzysz tego Michała Wrzoska?
Masz może namiar na jakiegoś sprawdzonego?
Btw. Proszę o scalenie
Kolega kulturysta ma wyniki ale raczej dzięki zaawansowanej suplementacji.Jednak nie tak mało bo prawie 80kg ale w porównaniu do wielkich chłopów z piwnicy to jednak lekko pół śmieszna
Rozpisał mi to kumpel kulturysta z dobrymi wynikami, ale w sumie racja trochę dużo tego białka, w dodatku te 210 to mi powiedział żeby liczyć z dobrych źródeł i nie wliczać tych np. ze zbóż.
Ok, czy polecasz w takim razie liczyć białko ze wszystkiego??Kolega kulturysta ma wyniki ale raczej dzięki zaawansowanej suplementacji.
Na masie 2g białka na kg to max i to w dodatku na kilogram ale suchej masy bez body fatu.
Już Testoviron to wiedział i dlatego miał taki brzuch.
Może masz wzdęcia i sranie bo po prostu jesteś przepełniony.
Tak, skoro i tak nie jesz przenicy no to masz z głowy najmniej wartościowe białko roślinne, jak będziesz jadł 3/4 białek zwierzęcych to nie ma co bawić się w rozdzielanie jednych od drugich.Ok, czy polecasz w takim razie liczyć białko ze wszystkiego??
No i wiadomo jak to u nas. Alergia na gluten jest tylko w tygodniu. W sobotę można picke opierdolić śmiało.Tak, skoro i tak nie jesz przenicy no to masz z głowy najmniej wartościowe białko roślinne, jak będziesz jadł 3/4 białek zwierzęcych to nie ma co bawić się w rozdzielanie jednych od drugich.
Ściągnij sobie fitatu i możesz śmiało jechać jeden do jeden.
Jak nie jesteś ulany jak wieprz to normalnie możesz sobie policzyć 2g białka na kg masy ciała, reszta kcal z tłuszczy i węglowodanów.
Zamiast piersi z kurczaka spróbuj trochę bardziej konkretnych mięs typu wołowina, wieprzowina będziesz miał więcej kalorii w mniejszej objętości.
Raczej z taką ilością uczuleń (bo rozumiem że byłeś u alegrologa) no to nie masz wielkiego wyboru jeżeli chodzi o źródła białka.
Tylko trzeba wódeczką zapić żeby się gluten w żołądku zneutralizował!No i wiadomo jak to u nas. Alergia na gluten jest tylko w tygodniu. W sobotę można picke opierdolić śmiało.
U alergologa nie byłem, robiłem zwykłe testy na nietoleracje. Ulany nie jestem mam max 9% BF. Dobra to zrobię jak mówisz.Tak, skoro i tak nie jesz przenicy no to masz z głowy najmniej wartościowe białko roślinne, jak będziesz jadł 3/4 białek zwierzęcych to nie ma co bawić się w rozdzielanie jednych od drugich.
Ściągnij sobie fitatu i możesz śmiało jechać jeden do jeden.
Jak nie jesteś ulany jak wieprz to normalnie możesz sobie policzyć 2g białka na kg masy ciała, reszta kcal z tłuszczy i węglowodanów.
Zamiast piersi z kurczaka spróbuj trochę bardziej konkretnych mięs typu wołowina, wieprzowina będziesz miał więcej kalorii w mniejszej objętości.
Raczej z taką ilością uczuleń (bo rozumiem że byłeś u alegrologa) no to nie masz wielkiego wyboru jeżeli chodzi o źródła białka.
Ułaaa, picke ostatni raz jadłem ze dwa miesiące temu, zawsze na drugi dzień jestem jakiś czerwony, do tego sypie się z głowy.No i wiadomo jak to u nas. Alergia na gluten jest tylko w tygodniu. W sobotę można picke opierdolić śmiało.
Nie! Tam nic nie jedz!W piatek mam badania mikroflory może tam coś jeść
przenicy
Wróciłem do owsianek bo ostatnio dużo pizz tłuszczu i krwiste sranko
co dodajecie dobrego do owsianek albo jakie połączenia owoców wam smakują najlepiej?
Odkryłem ostatnio borówka -wisnia bardzo dobre.
Soja zabija teścia.
Fosfolipidy sojowe i masz po problemie. Wątroba Ci nie wyrabia.
Wróciłem do owsianek bo ostatnio dużo pizz tłuszczu i krwiste sranko
Przestań dawać dupy to krwawienie powinno ustąpić.
Już nie pierdol. W pierwszym zdaniu sam odpowiedziałeś.
Wpierdalanie w siebie syfu+brak błonnika
+ Taka robota sporo siedzenia, długie trasy
MitSoja zabija teścia.
Tak jak to że poleciała na twój charakter a nie na drugą kamienice..
Ale punktem zaczepienia były fosfolipidy sojowe, które nie są soją samą w sobie tylko kwasami pozyskiwanymi z nasion.
Tak możesz sobie tłumaczyć jeżeli Ci lżejTak jak to że poleciała na twój charakter a nie na drugą kamienice..
Punktem zaczepnym, z tego co czytalem i ogladalem o tym materialy to żeby rzeczywiście działał mit soy boya to człowiek by musiał w siebie wlewać soje i tylko tym karmić a i tak by mogło to nie zmienić znacznie wyników a może by nie zmieniło wcale.Ale punktem zaczepienia były fosfolipidy sojowe, które nie są soją samą w sobie tylko kwasami pozyskiwanymi z nasion.
Soi nie jem i nie będę jadł z racji przekonań, ale nic oprócz Tudki, ew NAC tak dobrze nie regeneruje wątroby.