Sporo medali wpadnie, młodzi podbudują się psychicznie.
Obstawiam tak:
złoto - Anita, Fajdek, Kszczot, Bukowiecki (jeśli nie wystartuje Storl), Małachowski
srebro - Cichocka (800 lub 1500),
brąz - Urbanek, Haratyk, Zalewski (3km z przeszkodami), 4x400K, Lewandowski (jeśli zdecyduje się na 800), Ennaoui (jeśli zdecyduje się na 1500), Linkiewicz, Andrejczyk, Lisek, Nowicki
W sumie wiele się nie pomyliłem :)
Spory zawód - Andrejczyk. Ale Partyka ze 3 lata przechodził z juniora w seniora, po drodze zawalając kwali w Seulu, Splicie i Tokio, za to potem... Majka zawaliła Pekin i Amsterdam, teraz jeszcze Rio i kariera ruszy z kopyta ;)
Krystian Zalewski stracił pewne srebro moim zdaniem, pechowa kontuzja na rozgrzewce przed finałem.
Duże zaskoczenie to Sobera , choć oczywiście "pomógł" mu Lavillenie. Fajnie , zawsze był "tym trzecim", w cieniu kolegów.
Haratyk pięknie powalczył. Bukowiecki jest aktualnie w treningu "szóstką" i słusznie. Zluzował ponoć z obciążeniami, skupia się na swojej ostatniej imprezie juniorskiej za tydzień i oby pobił 23.00 Jacko Gilla. Szkoda jednak, że przerzucił go o centymetr fuksem życia portugalski ogór (pozostałe próby miał o wiele słabsze, a Konrad - 4 próby mieszczące się w 10cm: 20.58, 20.55, 20.52 i 20.48)
Szkoda też minimalnie przegranych 4. miejsc 4x400K (trudne zmiany z prawie trzeciego toru, tam z sekunda uciekła), Jagaciak (Żydowka ją wyprzedziła paląc 5 marnych skoków ale zaliczając raptem jeden, w trzeciej kolejce), Liska (o strącenie na pierwszej wysokości ) i Czykiera (największe niemedalowe zaskoczenie, wynik z półfinału dałby mu srebro)
Urbanek też zawiódł, poza ósemką się go nie spodziewałem :(