Smartfony, tablety, laptopy, telewizory, GPS i inna elektronika.

szacuneczek, jaki masz sprzęt do rozbierania telefonów?
IMG-20240709-171219.jpg

Taki :beczka:

Złożyłem telefon. Chyba jakieś zwarcie jest bo jak wkładam baterie to włącza się flash :D
Przynajmniej cokolwiek się dzieje. Wcześniej był martwy. Montuje płytę główną jeszcze raz

Składam. Jak się uruchomi kupuje termopady i tuninguje chłodzenie na płycie głównej. Oby działało, bo zdjęcia ten telefon robi wybitne
Miałem g2,g4,g6
G4 to był świetny telefon, prezentował się niesamowicie z tymi skórzanymi pleckami. Niestety w moim przypadku telefon umarł po delikatnym deszczu podczas biegania. Strasznie mi go było żal, robił piękne zdjęcia .

Więc generalnie coś się na kompie zjebalo, a nie słuchawki...
Dzisiaj wjechała aktualizacja windy i kurwa wszystko działa. Nie wiem czy to sama aktualizacja czy po prostu "pełny restart" który pozamykał syfy - ja robię zwykle uśpienie.

Cofam więc wszystko co powiedziałem o problemach z przyciskami multimedialnymi.

Dzisiaj smażalnia więc założyłem te drugie muszle (nie skóra, tylko jakieś tworzywo sztuczne) i rzeczywiście ucho się mniej grzeje.

EDIT.
I jeszcze jedna uwaga, zdrowotna.

Zauważyłem że przez to, że dźwięk jest tak wyraźny i izolacja pasywna tak dobra - słucham na o wiele mniejszej głośności niż w Tonsilach i Sennheiserach. Nie mam takiej potrzeby wbicia dźwięku w uszy, zauważyłem to na podcastach, mowa jest bardzo wyraźna, ale muzyka też. W sumie dziwne, nie spodziewałem się...

Także Staxy S3 bardzo pozytywnie.

Last edited:
Panowie ktoś posiada aplikację GeForce now? Albo ma np. Game pass na tv i właśnie tak gra? Jest sens się w to bawić w ogóle zamiast konsoli?
Mam GeForce Now i jestem zadowolony. Tyle że ja na sprzęcie stacjonarnym to gram bardzo sporadycznie więc dla mnie to idealna opcja. Jak wiem że będę miał luźniejszy miesiąc albo wpadnie akurat tytuł który mnie interesuje to wykupuje sobie jednorazowo na miesiąc wejście Priority i gram.
Jak chodzi o samą jakość grania to u mnie przy dobrym łączu, odpalane na starym lapku z przejściem na większy monitor jest elegancko.

Pany, przymierzam się do kupna tego TV Sony KD-50X85K

I teraz tak się zastanawiam, bo na allegro znalazłem ofertę ze sklepu z dobrymi opiniami prawie o tysiaka mniejszą niż we wszystkich innych sklepach i się zastanawiam czy czegoś nie widzę, gdzie jest podpucha etc.

No to widzę, ale czy to jest tożsame z towar wadliwy czy coś?
Nie.

Ktoś się pozbywa towaru, który ma na magazynie.

Ps. Mnie by tylko zastanowiło czy tv-max kupiło towar od innej firmy która likwidowała magazyn czy to tv-max likwiduje swój magazyn. W pierwszym przypadku jest ok w drugim zachodzi ryzyko że firma może upaść. Zobacz inne produkty jakie sprzedają. Jak pod każdym będziesz miał likwidacja magazynowa to bym nie kupował.

Nie.

Ktoś się pozbywa towaru, który ma na magazynie.

Ps. Mnie by tylko zastanowiło czy tv-max kupiło towar od innej firmy która likwidowała magazyn czy to tv-max likwiduje swój magazyn. W pierwszym przypadku jest ok w drugim zachodzi ryzyko że firma może upaść. Zobacz inne produkty jakie sprzedają. Jak pod każdym będziesz miał likwidacja magazynowa to bym nie kupował.

Same likwidacje magazynowe lub leżak magazynowy. Ale sklep już chyba dłuższy czas funkcjonuje w ten sposób.

W upadłości nie są, przynajmniej według tego co jest KRS..

Same likwidacje magazynowe lub leżak magazynowy. Ale sklep już chyba dłuższy czas funkcjonuje w ten sposób.

Panie to 2 letni tv, chuj wie ile razy był przerzucany po magazynie, jeśli to ma być tylko do wyświetlania tv, to można się zastanowić

No to albo likwidują swój magazyn z jakiegoś powodu albo cała ich działalność opiera się na handlu towarami z likwidowanych magazynów. Jeśli bym miał pewność że chodzi o opcje dwa to bym kupił. Więcej nie pomogę. W związku z niepewnością ja bym się wstrzymał.

Pany, przymierzam się do kupna tego TV Sony KD-50X85K

I teraz tak się zastanawiam, bo na allegro znalazłem ofertę ze sklepu z dobrymi opiniami prawie o tysiaka mniejszą niż we wszystkich innych sklepach i się zastanawiam czy czegoś nie widzę, gdzie jest podpucha etc.
Jeśli już chcesz ryzykować, to nie lepiej wziąć u nich OLEDa?
https://allegro.pl/oferta/smart-tv-...d48a29la-4k-webos-dolby-vision-iq-15969550755
Niby 2 cale mniej, ale kontrast, kąty widzenie itd, to jest przepaść.

Jeśli już chcesz ryzykować, to nie lepiej wziąć u nich OLEDa?
https://allegro.pl/oferta/smart-tv-...d48a29la-4k-webos-dolby-vision-iq-15969550755
Niby 2 cale mniej, ale kontrast, kąty widzenie itd, to jest przepaść.

Zależało mi na android i Google TV,a to oferuje Sony.
Serio o tyle lepsza jakość niż Bravia? Bo widziałem na żywo ten TV i mocno przykuł moją uwagę, dlatego od pewnego czasu monitoruję sytuację.

No to albo likwidują swój magazyn z jakiegoś powodu albo cała ich działalność opiera się na handlu towarami z likwidowanych magazynów. Jeśli bym miał pewność że chodzi o opcje dwa to bym kupił. Więcej nie pomogę. W związku z niepewnością ja bym się wstrzymał.
Panie to 2 letni tv, chuj wie ile razy był przerzucany po magazynie, jeśli to ma być tylko do wyświetlania tv, to można się zastanowić

No właśnie wydaje mi się że druga opcja @Szaba . Ale pomogliście wykiełkować ziarnu niepewności i odpuszczę temat. Dzięki za odpowiedzi i pomoc.

dokonałem cudu. Tak długo męczyłem się z wolnym wifi, które co chwila się zrywało, że zacząłem się zastanawiać nad zmianą telefonu. Dziś wszedłem w ustawienia routera i zmieniłem z 2.4GHz na 5GHz i to jest zupełnie inna bajka. Aż mi głupio, że wcześniej tego nie ogarnąłem.

dokonałem cudu. Tak długo męczyłem się z wolnym wifi, które co chwila się zrywało, że zacząłem się zastanawiać nad zmianą telefonu. Dziś wszedłem w ustawienia routera i zmieniłem z 2.4GHz na 5GHz i to jest zupełnie inna bajka. Aż mi głupio, że wcześniej tego nie ogarnąłem.
Screenshot_2024-07-16-17-36-53-41_41a74ddf68be21faad2fbbb691b15143.jpg

:tiphatb:

nie wszystkie apki obsługują ale np Netflix, yt, prime czy messenger lata na 2 wifi

Pany, father dostał kindla, ja jeszcze sie nie dorobilem i troche nie znam tego srodowiska.

Czy warto gdzies pozakladac konta, subskrypcje (moga byc i platne) zeby było taniej z kupnem ksiazek?

Glownie czyta kryminaly i historyczne. Tylko język polski.

Czy jest jakiś problem z kupowaniem na swoim koncie amazonu/empiku i wgrywaniu ręcznie ksiązek do "nie mojego" urządzenia?

EDIT:
Ze swojej strony mogę wszytstkim przypomnieć ogolnie znane biblioteki:

EDIT:
LOL, z ciekawości spojrzałem na kilka książek z empiku. EPUB jest drozszy czesto od wersji papierowej, WTF?

Last edited:
Dobra, z racji tego, że TV który sobie upatrzyłem i chciałem kupić od ponad miesiąca nie jest dostępny online, a dodatkowo nigdzie nie ma go stacjonarnie w moim mieście i okolicach to jaki TV polecicie 50cali z Google/Android TV? Głównie używany do PS5 i oglądania sportu będzie, ale nie chce żadnego efektu rozmycia w tych trybach etc. Cena do 3500PLN choć jakby coś fajnego za 3k było to nie pogardzę.

Pany, father dostał kindla, ja jeszcze sie nie dorobilem i troche nie znam tego srodowiska.

Czy warto gdzies pozakladac konta, subskrypcje (moga byc i platne) zeby było taniej z kupnem ksiazek?

Glownie czyta kryminaly i historyczne. Tylko język polski.

Czy jest jakiś problem z kupowaniem na swoim koncie amazonu/empiku i wgrywaniu ręcznie ksiązek do "nie mojego" urządzenia?

EDIT:
Ze swojej strony mogę wszytstkim przypomnieć ogolnie znane biblioteki:

EDIT:
LOL, z ciekawości spojrzałem na kilka książek z empiku. EPUB jest drozszy czesto od wersji papierowej, WTF?
Wiele zależy od moralności :roberteyeblinking: ja ogólnie kiedy moralność miałem wyższą i odkąd pracodawca udostępnił nam tą platformę za darmo to korzystałem z Legimi i ichniejszego softu do przerzucania książek na kindla. Wybór mają dosyć szeroki.

Ale tak naprawdę odkąd Amazon uwolnił wszystkie formaty na Kindle to po prostu kupujesz co chcesz w formacie EPUB i wrzucasz. Będzie działać

Dobra, z racji tego, że TV który sobie upatrzyłem i chciałem kupić od ponad miesiąca nie jest dostępny online, a dodatkowo nigdzie nie ma go stacjonarnie w moim mieście i okolicach to jaki TV polecicie 50cali z Google/Android TV? Głównie używany do PS5 i oglądania sportu będzie, ale nie chce żadnego efektu rozmycia w tych trybach etc. Cena do 3500PLN choć jakby coś fajnego za 3k było to nie pogardzę.
Trzy litery:
TCL

Trzy litery:
TCL

To nie jest jakaś chińska tandeta? Jakoś nie mam zaufania do chińczyków poza faktem że telefon Xiaomi najlepszy :boystop:

I jakieś konkretne modele godne polecenia? Bo jak patrzę na suche parametry to faktycznie wychodzą lepiej niż inne TV ale boje się o jakość wykonania i trwałość.

To nie jest jakaś chińska tandeta? Jakoś nie mam zaufania do chińczyków poza faktem że telefon Xiaomi najlepszy :boystop:

I jakieś konkretne modele godne polecenia? Bo jak patrzę na suche parametry to faktycznie wychodzą lepiej niż inne TV ale boje się o jakość wykonania i trwałość.
Też się zastanawiałem, w internecie dużo pozytywnych opinii. Podobno stosunek cena-jakosc top.
Kupiłem ponad pół roku temu jeden z niższych modeli i nie mam żadnych zastrzeżeń. Fajna jakość obrazu, przyjemna obsługa. W twoim budżecie kupisz naprawdę wypasiony model z wysokim odświeżaniem i bajerami.
No i z tego co pamiętam polecał również @lugasek mistrz!

Edit: a teraz wszystko to tandeta, telewizory LG i Sony po 7 tysi potrafią mieć wadliwe matryce i bad pixele
:ożeszty:

Też się zastanawiałem, w internecie dużo pozytywnych opinii. Podobno stosunek cena-jakosc top.
Kupiłem ponad pół roku temu jeden z niższych modeli i nie mam żadnych zastrzeżeń. Fajna jakość obrazu, przyjemna obsługa. W twoim budżecie kupisz naprawdę wypasiony model z wysokim odświeżaniem i bajerami.
No i z tego co pamiętam polecał również @lugasek mistrz!

Jak wyżej, cena jakość bardzo dobre. Poszukaj bo często były promocje, albo chwilę się wstrzymaj. Ogólnie obraz bardzo fajny, menu przystępne. W tym budżecie jeden z lepszych wyborów

Back