Jawor
Bellator Bantamweight
Widziałem jakis jego trening na którym robił bardzo fikuśne ćwiczenia, ale używał krążków ze sztangi. Rozumiesz to?! Ciężarki sztangowe ściskał kolanami
No, no.. mówi dalej, zaczyna rosnąć..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Widziałem jakis jego trening na którym robił bardzo fikuśne ćwiczenia, ale używał krążków ze sztangi. Rozumiesz to?! Ciężarki sztangowe ściskał kolanami
Zdrzemnąłem się, wypiłem kawę, wysrałem, to teraz idę poćwiczyćNo, no.. mówi dalej, zaczyna rosnąć..
Pokraki. Przecież oni głównie ze sztangą ćwicząZawsze jak na nich patrzyłem, to sobie myślałem: "ale przeskurwiele"

Na sztandze robią tylko testy siłowePokraki. Przecież oni głównie ze sztangą ćwiczą![]()

Bardziej ciała i organizmy, które się jeszcze nie rozpierdolily od sztangi, ale tych kontuzji trochę mieli, dlatego kilka lat temu zostało wprowadzone, że obowiązkowym treningiem uzupełniającym w chińskiej reprezentacji ciężarów są ćwiczenia kalisteniczne by dbać o stawy zawodnikówPokraki. Przecież oni głównie ze sztangą ćwiczą![]()
Trudno być sportowcem walczącym o rekordy bez balansowania na granicy kontuzji. Sport zawodowy nigdy nie był zdrowy. Tak, gimnastycy też mają zniszczone zdrowie i też ulegają kontuzjom.Bardziej ciała i organizmy, które się jeszcze nie rozpierdolily od sztangi, ale tych kontuzji trochę mieli, dlatego kilka lat temu zostało wprowadzone, że obowiązkowym treningiem uzupełniającym w chińskiej reprezentacji ciężarów są ćwiczenia kalisteniczne by dbać o stawy zawodników
Chiny to naród pragmatyczny
Zawodnicy innych dyscyplin (tu: rozmawiamy o sportach walki) regularnie rozpierdalaja swoje zdrowie na zbyt dużych ciężarach i debilnych sparingach na 300 procent. Niszczą się na sali.
Czemu Wy zawsze za argument macie skrajności....Trudno być sportowcem walczącym o rekordy bez balansowania na granicy kontuzji. Sport zawodowy nigdy nie był zdrowy. Tak, gimnastycy też mają zniszczone zdrowie i też ulegają kontuzjom.
Nie potrafię cofnąć się o 100 lat. A i tak jestem pewien, że mistrzowie z tamtych lat byliby amatorami w dzisiejszych czasachCzemu Wy zawsze za argument macie skrajności....
Chcesz zobaczyć prawdziwych atletów, którzy musieli łączyć pracę z treningiem to cofnij się do roku 1900 i zobacz czym Ci ludzie dysponowali i jak trenowali, mimo to nie przeszkadzało im to walczyć po parę godzin i dawać pokazy siłowe
Co drugi w tym temacie porozpierdalany od chujowego treningu ze sztangą w roli głównej, ale mentalnie beton dalej i brnięcie
Da się to robić i to na wysokim poziomie o wiele mądrzej , bezpieczniej, bardziej efektywnie
Takimi byliby amatorami że niektóre rekordy nadal nie pobiteNie potrafię cofnąć się o 100 lat. A i tak jestem pewien, że mistrzowie z tamtych lat byliby amatorami w dzisiejszych czasach

To zależy czy by dotykali sztangi czy nieNie potrafię cofnąć się o 100 lat. A i tak jestem pewien, że mistrzowie z tamtych lat byliby amatorami w dzisiejszych czasach
Jak oceniacie metodykę trenera Pepłowskiego?
Chcesz tu wszcząć awanturę? To chyba oczywiste, że jest chujowa. Gość korzysta z przysiadów ze sztangą i martwego ciągu, a jego zawodnik niedawno zerwał biceps. Sprawa jest już pozamiatana.
Jebać te sztangi! Jebac hantle! Chamska pompa!ZERWAŁ BICEPS !!!!!!!!!
haha zerwał zerwał, sztanga! sztanga!
a tak serio to Pepło fachowiec, ścisły top w PL

No i luksa. Ostatnio chciałem sobie zrobic luźny trening to próbowałem sobie sprzętu którego nie używam normalnie i wlasnie wleciał hammer.Jebać te sztangi! Jebac hantle! Chamska pompa!
Od paru miesięcy robię wszystko na hammerach plus wszelkiego rodzaju wyciągach i na ten moment same plusy.
Pompa o wiele lepsza. Mniejsze przeciążenie i szybsza regeneracja CUK/mieśni/stawów. Sylwetka bardziej nabita, separacja głębsza.
Jest redukcja, jest deficyt nie ma co specjalnie stawów obciążać wielostawowym ćwiczeniami na to przyjdzie czas jak będzie więcej jedzenia.
Wtedy wróci chamska sztanga.
![]()
Stawy nie dostają w pizdę to można się skupić na rzeczach które są pomijane jak się walczy o każde powtórzenie.No i luksa. Ostatnio chciałem sobie zrobic luźny trening to próbowałem sobie sprzętu którego nie używam normalnie i wlasnie wleciał hammer.
Nie spodziewałem sie tak dobrego czucia mięśniowego
Czyli jednak stawy dostają w pizdę od ciężarów na sztandze, co za przypadek.....no popatrz, popatrzStawy nie dostają w pizdę to można się skupić na rzeczach które są pomijane jak się walczy o każde powtórzenie.
Warto robić jak jakaś taśma odstaje, żeby skupić się na jej poprawie.

Stawy dostają jak nie mają smarowania, a trening głównie opiera się o ćwiczenia złożone.Czyli jednak stawy dostają w pizdę od ciężarów na sztandze, co za przypadek.....no popatrz, popatrz![]()

Oczywiście, że jest, bo wszystko ma swój początek w strukturach powięziowych. Z fizjologicznego punktu widzenia osoba, która podnosi żelastwo na sztandze jest tak samo sztywna jak ta co pracuje i leży w pozycjach wymuszonych.Stawy dostają jak nie mają smarowania, a trening głównie opiera się o ćwiczenia złożone.
Potem dochodzą przemęczenia, mikrourazy i słaby balans strukturalny.
Dopiero na końcu kontuzje. Więc to nie sztanga sama w sobie jest problemem.
![]()
Starczy dla mnie. Idę spać.. Z fizjologicznego punktu widzenia osoba, która podnosi żelastwo na sztandze jest tak samo sztywna jak ta co pracuje i leży w pozycjach wymuszonych.