Siłownia ( rzeźba, spalanie) pytanie :)

Mieszam w 100ml wody,

ddf151905c7f48f6636ed6bcdff13f69.gif

2kg na wadze, to napewno wypadkowa wielu czynników, ale zauważalny wzrost masy mięśniowej, kilka osób zasugerowało, że dwumasa u mnie wjechała, bo ja uwagi nie zwracałem, ale faktycznie. Jakby większa gęstość.
Podwójne nawodnienie mięśni dzięki połączeniu Kreatyny z Betainą i są efekty :frankapprove:

Stalowy Drągal tak wypromował ten specyfik, że u nich na stronie już wyprzedane :suchykarol:
Ta, widziałem. Ale myślenie, że coś jest złe lub podejrzane, bo zyskuje popularność, to krótkowzroczność. Trzeba robić własny research, nie kupuje nigdy supli, bo pan z youtuba każe. Zawsze szukam publikacji naukowych, wertuje neta. I jak mnie to przekona, dokonuje transakcji.

Ogólnie antiaging to jest droga zabawa, wystarczy spojrzec na protokół takiego Bryana Johnsona.
Gorzej, że nad tymi suplami nie ma w ogóle żadnego nadzoru, większość badań i certyfikaty jakości, którymi się sklepy chwalą jest gówno warte. Tak naprawdę nie masz żadnej pewności co tam jest w środku i w jakim stężeniu/ilości. O ile z białkiem, czy kreatyną raczej nie ma problemu to wszystko inne jest mocno podejrzane. Jak FDA zbadało kiedyś różne suple z melatoniną, to wartości różniły się o kilkaset procent zarówno w górę jak i dół, w stosunku do tego co było na opakowaniach deklarowane. Były też przypadki badań suplementów witaminowych gdzie w ogóle nie znaleziono tego co było deklarowane.

Gorzej, że nad tymi suplami nie ma w ogóle żadnego nadzoru, większość badań i certyfikaty jakości, którymi się sklepy chwalą jest gówno warte. Tak naprawdę nie masz żadnej pewności co tam jest w środku i w jakim stężeniu/ilości. O ile z białkiem, czy kreatyną raczej nie ma problemu to wszystko inne jest mocno podejrzane. Jak FDA zbadało kiedyś różne suple z melatoniną, to wartości różniły się o kilkaset procent zarówno w górę jak i dół, w stosunku do tego co było na opakowaniach deklarowane. Były też przypadki badań suplementów witaminowych gdzie w ogóle nie znaleziono tego co było deklarowane.
Dlatego tylko igła.

:fjedzia:

Back