Podludzie

Potrzebny jest powrót do rządu Gertycha. Młodsi nie pamiętają, do szkół mundurki chciał wprowadzić a jego partia to Liga Polskich Rodzin :ponymindfuck:

Z Hołownią szybko porządek w naszym grajdołku zrobią:

Tego typu podział sprzyja nastrojom anty establishmentowym i nacjonalistycznym. Co w konsekwencji wygeneruje szersze poparcie dla partii bardziej radykalnych. Mentzen, Bosak i Zajączkowska to prawdopodobnie przyszłość naszej polityki. Kibicuje i liczę że magdalenka w końcu zostanie odsunięta od władzy. Pomogłoby zakończenie żywota przez dwóch emerytów. Oczywiście z przyczyn naturalnych bez żadnych podtekstów. To mogłoby znacząco pomoc w przetasowaniu. Bez liderów tam zacznie się walka o władzę w partii ewentualnie kolejne rozłamy. Pocieszające jest też to że konfederacja wśród ludzi do 29 roku życia miała wg różnych badań blisko 30%

Tego typu podział sprzyja nastrojom anty establishmentowym i nacjonalistycznym. Co w konsekwencji wygeneruje szersze poparcie dla partii bardziej radykalnych. Mentzen, Bosak i Zajączkowska to prawdopodobnie przyszłość naszej polityki. Kibicuje i liczę że magdalenka w końcu zostanie odsunięta od władzy. Pomogłoby zakończenie żywota przez dwóch emerytów. Oczywiście z przyczyn naturalnych bez żadnych podtekstów. To mogłoby znacząco pomoc w przetasowaniu. Bez liderów tam zacznie się walka o władzę w partii ewentualnie kolejne rozłamy. Pocieszające jest też to że konfederacja wśród ludzi do 29 roku życia miała wg różnych badań blisko 30%
Trafne sugestię mordo. Ale obawiam się że nawet jak wypadnie z gry taki Tusk, to i tak jego mocodawcy podstawią innego człowieka, mają przecież infrastrukturę, wpływy w tym kraju- jakkolwiek smutno to brzmi.

Musiała by na konfa dojść do władzy i na twardo poprzecinać zależności i układy, nie wiem czy dało by radę, chyba że za republikanów, pod ich parasolem.
Jestem przekonany że gdyby rządziła ekipa demokratyczno-lewicowa to unia bez strachu by wykręciła wariant rumuński i by nie dopuścili Nawrockiego.
Konfa też żeby nie popadła w skrajność. Teraz mamy PO-Berlin Europa, PIS-USA pełna zależność i dominium. Ale odciąć się całkiem też na mukę.
Dobrze Piłsudzki kombinował, atache Francuscy chcieli narzucić plan obronny w 1920, dali sprzęt, ale żeśmy potrafili to wykorzystać i zrobić po swojemu.

1. Zmalała rola tradycyjnych mediów jako czynnika opiniotwórczego
2. Zmalała rola "mądrych głow" jako czynnik opiniotwórczy
Co musi mieć w bani trzydziestoletnia Polka, że chce się zabawiać z 10 lat młodszym "bratem"?
Musiała być naćpana albo niespełna rozumu

AA1Gm2Cb.img

Moja matka ciągle ogląda tv (oczywiście TVN). Wczoraj znowu się pokłóciliśmy, bo deszcz napierdala od miesiąca, piździ jakby była jesień, a oczywiście jest susza w Polsce i zmiana klimatu. Ponoć ja jestem ignorantem i nie słucham głosu nauki i profesorów różnej maści pewnie z telewizji śniadaniowych. U mnie w ogródku bez podlewania rośnie trawa i reszta roślin, u matki za blokiem 3 kilometry dalej ponoć ziemia jest sucha jak wiór. Taką samą kłótnię mieliśmy o covid. Zauważyłem, że pokolenie moich rodziców śmiało się z fascynacji radiem maryja pokolenia babć, a teraz tak samo dali się ogłupić tvnowi. Ponoć mamy poziom nawodnienia jak w egipcie oraz upały po 35 stopni latem, których kiedyś nie było... Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, że się kłócę z rodzicami, którzy już swoje lata mają (~60), ale z drugiej nie dam rady tego słuchać. Oczywiście inżynierowie przekraczający granice to rodziny uciekające przed wojną i przyszłość naszego narodu w najcięższych pracach, których Polacy nie chcą wykonywać, bo są leniami

Współczuję. Też mam w rodzinie takie osoby oderwane od rzeczywistości.
Rodzina rodziną, ale mnie jak ktoś wkurwia, nieważne mama, czy brat to ograniczam kontakt, lub po prostu gadam o pierdołach i nie poruszam tematów. Chyba, że ta druga strona już jest taka zafiksowana, to bym kazał przestać, albo wyszedł z domu.

Rodzina rodziną, ale mnie jak ktoś wkurwia, nieważne mama, czy brat to ograniczam kontakt, lub po prostu gadam o pierdołach i nie poruszam tematów. Chyba, że ta druga strona już jest taka zafiksowana, to bym kazał przestać, albo wyszedł z domu.
Pojebane są te podziały nawet w rodzinie bo polityka, ale no wszystko rozbija się o to, że jak ktoś jest totalnym fiksantem to nie da się z nim przebywać

Pojebane są te podziały nawet w rodzinie bo polityka, ale no wszystko rozbija się o to, że jak ktoś jest totalnym fiksantem to nie da się z nim przebywać

No mi się przeważnie nie chce rozmawiać. Staram się też nie zaczepiać tematów politycznych, ale czasami nie wytrzymuję, bo moja matka sama ciągle mi wmawia tematy w stylu suszy i fal nieludzkich upałów. Rok temu mówiła, że w Polsce są wyższe temperatury niż w Turcji. Ja na szybkiego wpisałem w google pogodę i u nas było załóżmy 28 st, a tam prawie 40 i w takich momentach mnie zalewa krew. Z covidem to ona mnie ciągle atakowała. Ciągle podkreśla, że ciemnota głosuje na Nawrockiego. Jakby tematy są inicjowane z jej strony, a ja co jakiś czas wybucham, bo nie dam rady tego słuchać. Przebywam z nią pół godziny tygodniowo i mam wyciśniętą esencję tvnu w dużej dawce. Zawsze chodzę wkurwiony przez kolejne 3 dni. Coś jakby walnąć 0,7 wódki z gwinta na hejnał i później zdychać na kacu 3 dni :lol:

Back