Piłka nożna

Tak się zastanawiam, co będzie gdy np. rezerwy Realu lub Barcy zajmą pierwsze miejsce w drugiej lidze?

Jeszcze jedna porażka i Real odpuszcza ligę :]

to jak już tak się rajcujemy wynikami swoich drużyn to Leeds United na wyjeżdzie pokonało Peterborough 2-1 ;)

Te 5pkt może być kluczowe, rzadko różnica między FCB a Realem jest większa niż kilka pkt na koniec sezonu...wiadomo, że mecze na koniec rozgrywek są kluczowe ale to są tandetnie tracone punkty. Oby Mi wygrali w środę SuperPuchar bo się wpienie...

dobry ruch ze strony Realu. Luka wg mnie będzie sporym wzmocnieniem. Ciekawe czy Kaka jeszcze w tym okienku odejdzie.

Przy tym co ostatnio prezentuje Ozill to na jego miejscu kupiłbym sobie poduszkę, żeby sobie tyłka nie odgniótł od siedzenia na ławce, z całym szacunkiem dla Niemca to jednak wyżej cenie Chorwata i jeśli Luka nie pokarze tego w Madrycie to ja chyba przeniosę się na oglądanie wędkarstwa ...

Super, że Modrić w Realu mam nadzieję, że będzie jeszcze jakiś transfer bo może być ciężko bez zmienników, którzy mogą w pojedynkę odmienić grę królewskich.A co do wyników trzy mecze bez zwycięstwa mało mnie szlag nie trafił.P.S. ale co się dziwić jak gra Ozil,a Kaka na mecz nie powoływany, Niemiec powinien grzać ławę bo wątpię, żeby Brazylijczyk mógł zagrać gorzej od niego.Mesut zawsze gra padake na początku sezonu, no ale potem się rozkręca i miejmy nadzieję, że teraz będzie tak samo.

No Mesut gra tragicznie ostatnio, szczególnie wczoraj... Szkoda,że Modrić też pewnie nie jest w pełni przygotowany do sezonu,bo trenował na uboczu, sądzę, iż Mou powinien dać mu chociaż z 30 minut za Ozila pograć w meczu z Barcą.

Wczoraj to cały Real grał tragicznie, wyglądało to tak jakby Ci piłkarze grali po raz pierwszy ze sobą, kondycyjnie zmasakrowani, dosłownie razili oczy swą niedokładnością i nieporadnością. W poprzednich sezonach też trafiały się mecze gdy Real notował drastyczny spadek formy, ale udało im się wepchnąć tego jednego gola więcej i było git. Dobrze, że Barca też wydaje się być jeszcze w nie najwyższej formie bo cięzko by mi się spało po kolejnej manicie :]

Długo leciał Modric do Madrytu dziwne, teraz będzie dłużej wchodził w sezon.

42 mln to dużo, ale patrząc na transfery PSG i Chelsea to nie ma źle.

Uaktualnienie: As, El Paós i El Confidencial twierdzą, że Real zapłaci Tottenhamowi 30 milionów euro plus 5 milionów zmiennych za wypełnione cele.

Więc nie wiem.. Chociaż z tych dzienników można ufać Asowi chyba tylko, ew. El Confidencial, bo El Pais nie bardzo...

Nie nasza kasa, więc nie ma co się przejmować, ceny są teraz wywindowane na maka i tylko ciekawi mnie jakim cudem Barca zapłaciła tak mało za Songa, chociaż na zdrowy rozsądek jest to cena jak najbardziej adekwatna do prezentowanych umiejętności, no ale jeśli PSG płaci ponad 40 mln za Maurę to nie ma co się dziwić.
Inna sprawa, że coraz rzadziej wchodzę na pewien polski portal poświęcony Realowi, bo gdy się czyta teksty typu, że Madryt ma najlepszą ławkę w Europie, najbardziej zbilansowany skład i dwóch świetnych zmienników na każda pozycję to mnie śmiech zalewa, wystarczy spojrzeć na ławki Chelsea czy ManC, nawet Barca, a w Realu są na tej ławce piłkarze, którzy pięknie wkomponowują się gdy machina działa, a gdy nie idzie to z czym do ludzi Morata, Granero, Callejon - fajny chłopak, czasem robi dobre zmiany no ale umówmy się, to nie jest zawodnik na miarę Realu i to nie jest gość, który będzie ratować Real. Dobrze, że ta PD jest pełna ogórków, bo Real na dłuższą metę zdechłby w Anglii :]

Rok temu tak było :) Mieliśmy wszędzie po jednym dobrym zmienniku, tak się zapowiadało. Prócz bramki,ale tam zmian raczej nie trzeba. Ramos(Arbeloa),Pepe,Carvalho (Albiol,Varane),Marcelo(Coentrao),Xabi(Sahin,niestety niewypał),Khedira(Lass),Di Maria(Callejon),Ozil(Kaka),Benzema(Higuain). Dodatkowo w środku była duża zmiennosc pozycji. Teraz niestety na ławce nie ma tak kolorowo,jak się wydawało rok temu. Jest Modrić, bądź Ozil który moze niedługo tam wylądować, Benzema/Pipita i Coentrao. Callejon gdy gra machina fajnie się spisuje, gdy nie gra, wtedy taki świetny nie jest.

Ja się pytam czemu Mou nie pasuje Carvalho? Przecież na 10 meczy jak 1 mecz mu poszedł gorzej to wszystko...

Pozwolę sobie skopiować pomocników jakich posiada Chelsea

5. Michael Essien Ghana 03.12.1982
6. Oriol Romeu Hiszpania 24.09.1991
7. Ramires Brazylia 1987.03.24
8. Frank Lampard Anglia 20.06.1978
10. Juan Mata Hiszpania 28.04.1988
11. Oscar Brazylia 09.09.1991
12. John Obi Mikel Nigeria 22.04.1987
15. Florent Malouda Francja 13.06.1980
17. Eden Hazard Belgia 07.01.1991
16. Raul Meireles Portugalia 17.03.1983
21. Marko Marin Niemcy 13.03.1989

Malouda, reprezentant Francji nie łapie się na ławkę, a my straszymy Callejonem, Lassem, i cholera wie kim jeszcze. Ja wiem, że jak jest forma to pięknie to wygląda, ale nie wiem kto chce kogo oszukać, mówiąc, że mam skład kompletny?

Carvalho to piłkarz, który nadaje się do odbierania zapomogi w urzędzie, a nie gry na najwyższym poziomie, to samo Albiol, który jak widzieliśmy wczoraj ma problemy z koordynacją gdy podnosi rękę. Varane ?? Obawiam się, ze będzie tak jak z Garayem, duży potencjał, ale zmarnowany w Madrycie, dobrze, że chłopak odszedł i robi furorę w Portugalii.
Co do kapitanów, to sam nie wiem, ale chyba liczy się tam staż a nie charyzma :]

Back