Piłka nożna

Asiory wracają do gry. Gdyby nie atmosfera na trybunach wątpię żebym interesował się polską piłką.

26936-xlarge.JPG

UEFA best player in Europe award:

Messi, Iniesta, Ronaldo.

Iniesta? Serio? A Iker to chyba się kurwa nigdy nie doczeka nominacji... Wygra Messi, drugi Ronaldo ,a trzeci Iniesta.

jak nie wygra Cristiano to nie ogarniam. Co Messi wygrał w zeszłym sezonie, zeby być uznanym lepszym od Cristiano ?

Król strzelców Ligi mistrzów, Ligi Hiszpańskiej, Złoty But, Klubowe Mistrzostwa świata, Puchar Króla, Najwięcej goli + assyst w histori w jednym sezonie, 6 goli w 6 róznych rozgrywkach, najlepszy strzelec w historii Barcelony, najwięcej goli w pojedyńczej edycji Ligi mistrzów, najwięcej goli w histori La Ligi w jednym sezonie, najwięcej hat-tricków w jednym sezonie ligi i ligi mistrzów, jedyny strzelec 5 goli w jednym meczu LM, jedyny 4x krotny z rzędu król strzelców LM, najwięcej goli w historii w jednym sezonie włącznie z reprezentacją - 82.

No i jeszcze Mistrzostwo Europy z Hiszpanią. Katalończycy rządzili w kadrze, a rolę Messiego pełnił Silva, który jak wiemy jest świetnym piłkarzem jednak do Messiego mu trochę brakuje, także można założyć, że z Messim przejechaliby się po rywalach jeszcze bardziej. Myślę, że miał on duży wpływ na to zwycięstwo.

:-):-):-)

Poważnie rzecz biorąc, Messi miał kapitalny sezon, CR też. Gdyby Real wygrał jeszcze LM, albo chociaż puchar weszło po finale z Barceloną to postawiłbym na Ronaldo. Teraz jestem w stanie zrozumieć zwycięstwo zarówno jednego jak i drugiego. Skłaniałbym się chyba jednak ku Messiemu.

Tar, też nie przesadzaj, co ma do rzeczy to, że został najlepszym strzelcem w historii Barcelony? W kontekście przyznawania indywidulanych nagród za dany sezon-nic.

Orientujecie się może czy mecz Niemcy - Argentyna będzie trensmitowany na jakiejś TV dostepnej z Hotbirda?

Al Jazeera Sport +8
Diema
Dolce Sport / HD
Eredivisie Live 1 HD
ESPN (uk/ie) / HD
Russia 2
Sport 1 (hungary)
Sport 1 (russia) / HD
Sport 2 (cze/svk)
Sport TV1 / HD
SuperSport 2 (alb) / HD
TRK Futbol / HD
Viasat Sport HD (nor)
ZDF / HD
GolTV

RVP w United.

Jak kibic Red Devils powinienem sie cieszyc ale jak pomysle sobie ilu jebanych sprzedawczykow ostatnio odeszlo z tego klubu uzywajac go jako trampoliny do lepszych zarobkow to az mi szkoda ich kibicow.

Arsenal to biedronka europy, żal mi kibiców. Nakupili wkońcu piłkarzy z szansą na walkę o ligę a tutaj 2 najlepszych piłkarzy RVP i Song są blisko odejścia.

Hehe, spodziewałem się takiej gry. Oglądałem ostatnie 15 minut pierwszej połowy. Dobrze, że zamiast tej kopaniny zdecydowałem się obejrzeć 100 odcinek No Reservations Bourdaina.

Ja ogladam jednym okiem, komentarz wyłąćzony a z głośników leci ostatni odcinek "szczeki" ;)

poziom gry naszych zenua

Robin przeszedł oficjalnie? Muszę podłubać chyba w fantasy bo to nie fajnie że Rooney i RVP będą teraz dzielić się bramkami :P.

Argentyna gra bardzo podobnie do Hiszpanii, tiki-taka skuteczna 2-0 prowadzą z Niemcami.

Khedira i Messi strzelili dla Alibceleste.

Na stronie ManU jest oficjalne info. Niezła niespodzianka , spodziewałem się bardziej go w City.

Szkoda mi Arsenalu bo wiele ich gwiazd, które rozkwitały w klubie z Londynu przy pierwszej okazji uciekają do innych klubów gdzie grają już przeciętnie.

Back