Piłka nożna

Nie ma co ukrywać. Z roku na rok liga staje się coraz bardziej wyrównana ale niestety nie ze względu na wyższy poziom drużyn z końca tabeli lecz ze względu na coraz słabsze drużyny z czołówki.

Po Śląsku nie było co się dużo więcej spodziewać mając w pamięci pierwszy mecz. Może chociaż Legia jutro awansuje.

Jeżeli nie awansuje to ten rok będzie największym blamażem polskije piłki od lat, a koknurencja mocna.

Arlovski Lech ma niestety znikome szanse na awans do następnej rundy ;/ choć w sumie Wisła pare ladnych lat temu odrobiła u siebie 4-1 z Saragossą to czemu Kolejorz miałby tak nie zagrać

Real Madryt wczoraj rozjechał Milan 5:1

1:0 Di Maróa 24'
1:1 Robinho 32'
2:1 Cristiano 49'
3:1 Cristiano 65'
4:1 Ramos 81'
5:1 Callejón 89'

Kakó zaliczył 3 asysty.

Pain, nie ma co porównywać dzisiejszego Lecha do tamtejszej Wisły, ani AIK do Sarragossy :) Sytuacja podobna, ale jednak Lech jest zdecydowanie słabszy od tamtejszej Wisły, a szkoda bo AIK jest też zdecydowanie słabszy od Sarragossy. Wynik 3:0 u siebie jest ogromną zaliczką. Moim zdaniem przejdzie Legia, Ruch ma za ciężkiego rywala, a Lech jest za słaby.

Zresztą wtedy Wisła miała kapitalną pakę, ehh..

@Pain Real złożył ostateczną propozycję za Modricia w wysokości( tutaj nie jestem pewien) 30 mln Euro+ zmienne wynoszące chyba z 8 mln.Także ciężko będzie o ten transfer.

Słyszeliście, że Lucas Moura przeszedł do PSG za 45 mln euro?Dla mnie to jest gruba przesada Abramowicz zapłacił 25 mln za Oscara, który jest na ten moment o wiele lepszy niż Lucas, co więcej Moura jest zmiennikiem Oscara na IO.Gdzie tu sens i logika?Ja rozumiem, że to talent i jak się sprawdzi to będzie wart o wiele więcej, no ale jednak to o dużo za dużo.

@bosman ogólnie tamta Wisła była fajną drużyną.

nikuya-san to lipa, bo wydaje mi się, że Luka bytam pasował. Choć z drugiej strony w Spurs ma pewne miejsce w składzie. Transfer wydał się tak pewny, że nawet nie monitorowałem tego za bardzo, ale co wchodzę na stronę Spurs to tam cisza i coś mnie to zaciekawiło.

Tak Modrić swietny piłkarz, dałby wiele Realowi ale za taką kwotę lepiej kupić kogoś innego.Coś czuję, że w tej sytuacji Real kupi Ganso.Brazylijczyk kiedyś wspominał, że marzy o grze w Realu,a także na początku wakacji zapowiedział, że nie zostanie w Santosie.Dobrze, że młodzi do Europy wyjeżdżają, ograją się i będą na mundialu świetnie grać.Jeszcze Tylko żeby Damiao i Neymar wyemigrowali, no i Ganso oczywiście.Aha, a umowa Lucasa będzie obowiązywać od 1 stycznia dopiero.

Ach ci kibice Barcelony:-)

Jakby klub któremu kibicuje, wygrał LM po takich wałkach jak w 2011 to nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby się tym szczycić.

Jak Mou wygrywał wałkami 2 ligi mistrzów to już można się szczycić :-)

A gdzie się ktoś tutaj czymś szczycił, że tak najeżdzasz?

Rozumiem, że masz taki kaprys obrażania kogopopadnie.

Ile to już lat nie jesteśmy w LM? 16?.. co za lipa.. Dzisiaj to tylko Legia ma szanse a Lech i Ruch tylko powalczą o honor i punkty do rankingu.

Ehh nie podoba mi się, że szejkowie ładują petrodolary w piłkę ale mogliby przygarnąć jakąś drużynę z naszego kraju.Może wtedy by się coś ruszyło, chociaż myślę, że skończyłoby się tylko na jednej dobrej drużynie, a reszta dalej dno:-)

Naginasz rzeczywistość co zresztą jest u Ciebie częstym zjawiskiem. Przeczytaj jescze raz mój post i pokaż mi w którym miejscu ja tam kogoś obrażam.

Nie chce mi się znowu zaczynać tych forumowych wojenek.

Nie spinaj tak.:-)

@MMAteusz

I po co zaczynać znowu "wojnę" pomiędzy kibicami Barcy i Realu? Poza tym, jak napisał Tar, nie wiem gdzie ktoś teraz się tym szczyci, mógłbym coś napisać,ale wolę przemilczeć dla spokoju...

stop_hand_1.jpg

Ja tam ciągle wierzę, że Real kupi Modricia, wiadomo wszystko zależy od tego czy Kaka opuści Madryt a jest to sprawa zdecydowanie trudniejsza od sprowadzenia Chorwata.

Back