Piłka nożna

Miał tyle samo goli, więcej asyst i przyczynił się do wygrania ligi mistrzów starczy?

Jakby Cristiano strzelił gola w finale LM i Real by wygrał to wtedy byłby w takiej sytuacji jak Messi w 2011.

Śmieszne to jest, pół roku wszyscy się sprzeczają kto ma dostać Złotą Piłkę a i tak na nic nie mają wpływu.

Tar to jest skomplikowane i sam nie wiem komu przyznać ZP.Messi król strzelców La Liga i LM.Z kolei Ronaldo strzelił jedną z najważniejszych bramek na 2:1 przeciw Barcie co ostatecznie przesądziło o wygranej Realu w lidze więc to był gol jak w finale LM.Pierwsze miejsce rozegra się między nimi z tego powodu, że Man City nic nie osiągnął w Europie.3 miejsce powinno przypaść albo Aguero albo Silvie, pierwszy strzelił gola w ostatnich sekundach ostatniego meczu sezonu i dzięki temu zdobyli mistrzowstwo.Kun po za tym cały sezon się dobrze prezentował, strzelił dużo bramek, a Silva ciągnął grę zespołu, i wg mnie był mózgiem drużyny.Także ustalenie pierwszych trzech miejsc będzie bardzo trudne.

Więc wg Pana Mourinho Złota Piłka jest po to żeby uhonorować daną drużynę, a nie piłkarza. Ciekawe. Dla mnie

1. Casillas

2. Messi

3. Ronaldo

A co do 2010 roku także myślę, że mogliby darować wręczenie ZP Messiemu i przyznać ją Xaviemu, Iniescie czy Sneijderowi. Do reszty sezonów w których Messi zgarniał ZP nie mam zastrzeżeń.

Właśnie jak mogłem zapomnieć o Ikerze- bije się w pierś, a więc 3 miejsca i aż 5 zawodników ciekawe jak to będzie wyglądać.

Jestem ciekaw, kiedy zaczna w koncu karac te pierdoly za symulowanie. Nawet nie w trakcie meczu, ale po nim. Olbrzymia kara pieniezna i zawieszenie na kilka meczow. Przez wlasnie takich "zawodnikow" ten sport powoli traktowany jest, jak zabawa dla panianek i pedalow.

Zgadzam się, za takie symulowanie, kompletnie bez kontaktu z przeciwnikiem powinny być nakładane srogie kary, oczywiście po meczu po analizie wideo. Nie rozumiem jak można nawet w meczu towarzyskim robić taki numer..

A PL jest idealna dla Lewandowskiego, nie wiem jak można go tam nie widzieć? Świetny w powietrzu, bardzo dobrze umie się zastawić, już to wystarczy. Dodając do tego pozostałe umiejętności to jest idealnym zawodnikiem jak na tamtą ligę.

Ja pierdole:-)

Nawet w meczach towarzyskich nurkują. I jeszcze sędzia dał karnego.

Więcej niż klub, nie ma co.

Myśłałem, że ciężko będzie przebić pretensjonalne stroje Realu z zeszłego sezonu ze złotymi numerami ale nowe kostiumy Barcy to jakaś abstrakcja. Wyglądaja jak z ligi malezyjskiej.

ŁKS wygrał w Katowicach 2-1 w pierwszej kolejce rozgrywek I Ligi. nie wiem jak to zrobiłem, że nie usnąłem na tym meczu. PSV z Przemkiem Tytoniem w bramce pewnie zmierza po superpuchar.

Miałem wrzucić do skóry, ale chyba tutaj też pasuje, niektóre mocarne :]

http://www.weszlo.com/news/11362-Wojtek_Pawlowski_w_wielkim_swiecie_Ogladamy

Sędzia do zwolnienia.:-)

zp_149882744_SM_MAFC_05C_B445_copy_1409.jpg

Arsenal wkońcu kupuje, zobaczymy czy Song i Persie zostaną.

Nie rozumiem po kiego Neymar ma ten plaster na nosie, przecież to wyszło z mody jakieś 15 lat temu gdy jeszcz Bravo Sport było w kioskach :]

Trzeba było słuchać Sonnena jak mówił, że za małolata gadał z kolegami o odkryciach technologii ,a w Brazylii bawili się w błocie. Coś w tym jednak jest.

Ten plaster miał niby wiecej tlenu dostarczać do organizmu bo dziurki w nosie robily się szersze czy cos takiego, później piłkarze odkryli, że jak się wiecej trenuje i mniej imprezuje to są jeszcze lepsze efekty.

Barcelona bile kolejne rekordy pedalstwa, ale czego się spodziewać po hiszpanii.

Lewandowski w MU ? buahhahahahhahahha przeciez on jest przecietnym napastnikiem nawet jak na ich ławke, Berbatov był skuteczniejszy ,a jest praktycznie na wylocie więc po co im taka miernota ? mają Rooneya , Hernandeza , Welbecka + Berbatova i Machede ( który akurat strzelać nie potrafi)

@Gambit

Brawo sport jest w kioskach , zdarza mi się czytywać :D chyba, że jakiejś metafory nie wyłapałem.

jak te plastry były w modzie i graliśmy w piłkę na podwórku to 90 % ludzi ze zwykłymi plastrami przyklejonymi do nosa wyskakiwalo xD swoją drogą jak widzicie dzisiejszy mecz Śląska ? nawet nie próbuję żartować, że odrobia straty ale zastanawiam się obstawiacie kolejny pogrom czy ciut lepiej niż we Wrocławiu ?

po tym jak w zeszłym roku zagrała Legia apetyt na dobre występy chyba urósł u każdego. a ten sezon porażka. Kadrowo wydaje mi się, że Śląsk to najsłabszy mistrz od czasów Zagłębia Lubin ...

Back