Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
- Nie mam zamiaru więcej grać w polskiej lidze. Przez tych 16 meczów poznałem Ekstraklasę od środka i zdążyłem się przekonać, jaki to brud, smród i obłuda. Wolałbym zakończyć karierę, zamiast znów grać w Polsce - mówi w rozmowie z serwisem 2x45.com.pl. <br style="color: rgb(68, 68, 68); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 13px; " />
<br style="color: rgb(68, 68, 68); font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 11px; line-height: 13px; " />
- Na przykład podejście wielu piłkarzy - byle jak najwięcej napchać do kieszeni, a jak najmniej z siebie dać. Poza tym u nas zupełnie nie docenia się młodych zawodników. Możesz prezentować naprawdę dobry poziom i decydować o wynikach, ale większy kontrakt i tak ma 30-latek, który całe życie kisi się w tej lidze i nie grał w żadnych wielkich meczach. Moim zdaniem wszyscy powinni być traktowani równo, a nie, że młody, to pewnie zaraz mu odwali, więc lepiej niech dostaje mniej niż starszy. Mentalność i sposób rozumowania niektórych ludzi w polskiej piłce to dramat - tłumaczy.
Prezes krajowego związku piłkarskiego to kolejne, świetne stanowisko, na które może się wpraszać Dudek nie posiadając żadnego doświadczenia w dziedzinie. Poza tym, abstrahując od mojej niechęci do tej osoby po tym jak wyszło na jaw ile chciałby zarabiać, ktokolwiek nie byłby "prezesem z zewnątrz" i tak rozbije się o beton na pozostałych stanowiskach wysokiego szczebla w PZPNie.