Hubi:
Nie wiem albo sam jestes slepy, albo po prostu przesiakniety nienawiscia do Barcelony (jako kibic Realu) ze to przyslania ci obiektywne spojrzenie na sytuacje. Jesli twoim zdaniem powinna byc odgwizdana reka Abidala, to tym bardziej powinna byc odgwizdana reka po ktorej podyktowano karnego. Twoja wypowiedz "Ręka Abidala , nieodgwizdana , za chwile nastrzelona ręka gracza Betisu" kaze mi twierdzic, ze albo robisz to celowo, albo masz cos z oczami. Jesli druga reka byla nastrzelona to ta Abidala tym bardziej. Zobacz z jakiej odleglosci zostala uderzona pilka zanim trafila obu graczy i ile mieli czasu na reakcje. Jak cos to obie byly nastrzelone. Z ta roznica, ze defensor Betisu mial duzo czasu na reakcje. I pewnie karnego by nie bylo, bo faktycznie chowal reke. Jednak przypatrz sie, ze w ostatniej chwili robi ruch cialem chcac wybic pilke barkiem, ale pilka trafia go w reke. Wiec moim zdaniem rzut karny mozna bylo w tej sytuacji podyktowac.
Co do faulu na Iniescie. Powiedz jesli obronca powoduje upadek atakujacego, to jest faul, czy nie? I druga czesc pytania, czy gdyby na miejscu Iniesty byl CR, badz Di Maria, rzut karny by sie nalezal? :) Zapewne jesliby w podobnej sytuacji sedzia nie dal karnego za faul na graczu Realu, pewnie by byl wielki lament. "Znowu sedziowie pomagaja Barcelonie, itp."
Dlatego nie dajmy sie zwariowac i nie zachowujmy jak pietnastoletnie dzieci. Ja rozumiem, ze jestes WIELKIM FANEM Realu, ale troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Jakos ostatnimi czasy nikt z obozu Barcy nie zarzuca sedziom faworyzowania Realu, choc maja powody (Espanyol-Barca,Mallorca-Real,Barca-Bettis).
Jak juz pisalem wczesniej kibicow Realu zzrera frustracja z powodu ciaglych batow i upokorzen jakich zaznali w ostatnich latach. Dlatego z tej okazji chcialem tobie zyczyc, aby to Real przeszedl do nastepnej rundy Copa Del Rey, bo inaczej granica piany i zwiazanego z tym nieobiektywizmu siegnie najwyzszego chyba stopnia :)