Piłka nożna

Szkoda że rewanż jest godzinę później od meczu LFC vs Man C,bo nie obejrzę obydwóch całych.

Też chciałbym żeby Real wygrał z Barcą. Nie znoszę Barcelony ale tak jak napisał malinowsky Real nie wygra z Barcą jedynie remisami mogą coś ugrać.:-)

Barca jak zagrała znowu w 4 obrońców pokazała dzisiaj klasę, jednak pierwszy mecz na Santiago...Mimo wszystko obstawiam wygraną w pierwszym meczu Barcy,a na Camp Nou skromny remis.

Wiecie może, który mecz pokażą na SportKlubie? Barca-Real czy LFC-ManC? Kruul napisał, że lecą o podobnej porze ...

malina ogólnie liga angielska dzięki szejkom jest mocniejsza ,ale Real i Barcelona są ponad wszystkimi innymi drużynami więc ich mecze to jest wyższa półka.

Czy tylko dzięki szejkom? W Premier League jest conajmniej 6 zespołów, któe wyprzedziłyby taką Valencię i zajeły trzecie miejsce w hiszapnii

Czy tylko dzięki szejkom? W Premier League jest conajmniej 6 zespołów, któe wyprzedziłyby taką Valencię i zajeły trzecie miejsce w hiszapnii

Liga Angielska zawsze była najmocniejsza i nadal jest. W Hiszpanii potrzeba wzmocnienia takich klubów jak Sevilla,Atletico,Valencia,Bilbao,Malaga,Espanyol.

@TheLastEmperorrr

Ale koledze chodzi o rewanż a nie o pierwszy mecz.Bo Real - Barcelona 18.01 będzie na SK,a z rewanżem 25.01 nie wiadomo.

Może autor artykułu ma rację w niektórych aspektach, ale o byciu najlepszą drużyną świata powinny decydować wyniki...

A może dla Ciebie Hubi dwa nieodgwizdane karne to nic? Ty się zlituj,bo Iniesta został wyraźnie zatrzymany nogą przeciwnika co jest rzutem karnym, a sędzia zamiast dać karny to dał Andreasowi zółtą kartkę.

Bayern najlepszy na świecie ?? nie smaczny żart.

Jak trafią na Barce albo Real w lidze mistrzów to balon pęknie.

-

Gdzie napisałem , że to nic , i gdzie jest mowa o dwóch nie odgwizdanych? Karny dla Barcy który był podyktowany , moim zdaniem go nie było, bo Abidal wcześniej dostał w rękę , a tamtemu później ręki bym nie gwizdnął. Co do Iniesty to nie jestem pewny to się wstrzymuję.

@up

A ta bramka Messiego to cudeńko :)

Gdyby chował tą rękę,ale nie zrobił ruchu do niej nie byłoby karnego, lecz on chciał wybić tą piłkę barkiem, a wyszło jak wyszło.

No, gol piękny.

Hubi:

Nie wiem albo sam jestes slepy, albo po prostu przesiakniety nienawiscia do Barcelony (jako kibic Realu) ze to przyslania ci obiektywne spojrzenie na sytuacje. Jesli twoim zdaniem powinna byc odgwizdana reka Abidala, to tym bardziej powinna byc odgwizdana reka po ktorej podyktowano karnego. Twoja wypowiedz "Ręka Abidala , nieodgwizdana , za chwile nastrzelona ręka gracza Betisu" kaze mi twierdzic, ze albo robisz to celowo, albo masz cos z oczami. Jesli druga reka byla nastrzelona to ta Abidala tym bardziej. Zobacz z jakiej odleglosci zostala uderzona pilka zanim trafila obu graczy i ile mieli czasu na reakcje. Jak cos to obie byly nastrzelone. Z ta roznica, ze defensor Betisu mial duzo czasu na reakcje. I pewnie karnego by nie bylo, bo faktycznie chowal reke. Jednak przypatrz sie, ze w ostatniej chwili robi ruch cialem chcac wybic pilke barkiem, ale pilka trafia go w reke. Wiec moim zdaniem rzut karny mozna bylo w tej sytuacji podyktowac.

Co do faulu na Iniescie. Powiedz jesli obronca powoduje upadek atakujacego, to jest faul, czy nie? I druga czesc pytania, czy gdyby na miejscu Iniesty byl CR, badz Di Maria, rzut karny by sie nalezal? :) Zapewne jesliby w podobnej sytuacji sedzia nie dal karnego za faul na graczu Realu, pewnie by byl wielki lament. "Znowu sedziowie pomagaja Barcelonie, itp."

Dlatego nie dajmy sie zwariowac i nie zachowujmy jak pietnastoletnie dzieci. Ja rozumiem, ze jestes WIELKIM FANEM Realu, ale troche obiektywizmu nie zaszkodzi. Jakos ostatnimi czasy nikt z obozu Barcy nie zarzuca sedziom faworyzowania Realu, choc maja powody (Espanyol-Barca,Mallorca-Real,Barca-Bettis).

Jak juz pisalem wczesniej kibicow Realu zzrera frustracja z powodu ciaglych batow i upokorzen jakich zaznali w ostatnich latach. Dlatego z tej okazji chcialem tobie zyczyc, aby to Real przeszedl do nastepnej rundy Copa Del Rey, bo inaczej granica piany i zwiazanego z tym nieobiektywizmu siegnie najwyzszego chyba stopnia :)

fusel:

No w Twoich wypowiedziach razi nieobiektywność , ja się chociaż staram być obiektywny. I ile razy mam pisać , że przy sytuacji o Inieście się nie wypowiadam , bo widziałem tylko raz i to ze słabego ujęcia? Czy dla Was : Nie wypowiadam się , oznacza "NIE POWINNO BYĆ KARNEGO"?? Chyba tak.

Czy mnie oczy myla , czy dzisiaj Mourinho słodził Barcy na konferencji?

W ktorym momencie bylem nieobiektywy?

PS. Szkoda, ze nic nie napisales o sytuacji z Abidalem, ale nie dziwi mnie to. Rozumiem, ze tu wlasnie starales sie byc obiektywny. W takim razie dalsza dyskusja jest zbedna.

Dlatego nie dajmy sie zwariowac i nie zachowujmy jak pietnastoletnie dzieci.

a czy Hubi nie ma przypadkiem coś koło 15 lat ? w skórze chyba coś takiego widziałem ale ile w tym prawdy nie wiem

Właśnie miałem pisać. Tak mam 16 lat , teraz przestańcie ze mna dyskutowac tylko dlatego , że mam 16 lat , mimo , że na tym forum są setki 20 paro letnich gości , którzy są 6 razi głupsi ode mnie :D

Właśnie miałem pisać. Tak mam 16 lat , teraz przestańcie ze mna dyskutowac tylko dlatego , że mam 16 lat , mimo , że na tym forum są setki 20 paro letnich gości , którzy są 6 razi głupsi ode mnie :D

Czasami widać jak przemawia przez Ciebie młodzieńczy zapał ;)

To można Ci Hubi wybaczyć nieobiektywność jeżeli jesteś w takim wieku;)

Jakoś zawsze te El Clasico w lidze bardziej elektryzuje,ale Barca musi wygrać, bo... jakieś trofeum trzeba zdobyć, a mistrzostwo Hiszpanii się coraz bardziej oddala.

@TheLastEmperorrr

Powiem szczerze że mnie nawet towarzyski mecz Real vs Barcelona w pewnym sensie by elektryzował.

Zawsze elektryzuje,ale ja mam takie odczucie pewnie dlatego,że na mecz w lidze dłużej się czeka, mniejsza z tym.

Do fanów Realu, jak tam jest z tymi kontuzjami, bo słyszałem,że Pepe, Khedira i Di Maria mają nie grać?

Widze ze tu wszyscy tylko Real -Barcelona, a Newcastle właśnie pozyskało droga kupna świetnego napastnika Pappisa Dembe Cisse.

Dla mnie wydarzeniuem tygodnia jest niedzielne starcie o mega wielkiej wadze a mianowicie ManC-Tottenham. GO Spurs!

Back