Piłka nożna

Jeśli Barclays Premier League nazywamy angielską ekstraklasą to czy nasza ekstraklasa jest polską Barclays Premier League?

ale wpierdol CFC zebrało, oh jeez.

11911666_967184879989488_356831918_n.jpg

Obecne prawa Canal +
- Ekstraklasa
- liga angielska (Jeszce tylko rok)
- LM
+ golf, regaty, rajdy wokół babiej góry, mają dojść jeszcze mistrzostwa bierkach, normalnie TV PREMIUM pełną gębą xD

Przedłużyłem umowę w najgorszym możliwym momencie. Zapowiada się sądny tydzień co z Eleven i BeIN, a może to jedno i to samo ...

Ale już oficjalnie kupiły to te araby? Z tego co rano czytałem to poprostu dołączyli do zainteresowanych kupnem
E: "Od kilkunastu dni kibice La Ligi w Polsce czekają na informację o tym, kto pokaże rozgrywki w najbliższym sezonie. Spekulowano, że przetarg przeciąga się z powodu walki między platformą NC+ a nowym operatorem Eleven Sports. Dzisiaj jednak na oficjalnej stronie Ligi w zakładce praw przy Polsce pojawiło się logo katarskiego nadawcy BeIN Sports. Wiele o tej sytuacji mówi to, że zaskoczenie na swoim koncie na Twitterze wyraził Mateusz Święcicki, komentator Eleven.

Portal Futbolplus.pl twierdzi, że od roku plotkowano o wejściu Katarczyków do Polski i wykupieniu kanału Orange Sport. Czy BeIN Sports faktycznie zamierza pokazywać Ligę? A może tylko kupił prawa, żeby odsprzedać je innemu nadawcy? Rozgrywki ruszają już za tydzień, a kibice ciągle nie wiedzą, gdzie będą mogli je obejrzeć. Jeśli tylko pojawią się nowe informacje w tej sprawie, zamieścimy je od razu na stronie."

Sprawa jest dość prosta.
W Polsce nie było konkurencji. Polsat postawił na rozgrywki krajowe, mecze reprezentacji, siatkówka, koszykówka itd., a prawa do piłki brał C+. Planktonu w postaci Sportklubu, TVP Sport itp., nie liczę. Najwidoczniej MP&SILVA(pośrednik w sprzedaży praw) uznali, że z naszego runku da się wyciągnąć więcej, tylko trzeba stworzyć konkurencję. No i stworzyli. Za Eleven stoją ludzie z MP&Silva, a BeinSport jak piszą jest dogadany z Eleven na udostępnienie im praw do Ligi Hiszpańskiej. Podejrzewam, że jest to polityka długofalowa, mająca na celu osłabienie C+. Tak aby za kilka lat nie mieli za co przedłużyć praw do Ekstraklasy. Wtedy wezmą Ekstraklasę i zacznie się dyktowanie cen. Pewnie już za rok tanio nie będzie, gdy przejmą prawa do Premier League. To czego nie zarobią na sprzedaży prawy do rozgrywek, odbiją sobie sprzedażą Eleven do kablówek. Co prawda MP&S mówią, że nie mają nic wspólnego z Eleven. Jednak właścicielem Eleven jest koleś, który jest również twórcą MP&Silva. Przez co mogą być faworyzowani podczas sprzedaży praw. Tak czy siak, to początek końca C+.

No to nc+ przycięło w chuja, bo obniżki cen na horyzoncie nie widać, a produkt obcięty o połowę. Jedyną zadowalającą rekompensatą byłoby dołączenie tego całego Eleven do oferty canalplusowiczów bez dopłat, w co wątpie, lecz poziom show wokół meczów oraz komentatorów nie będzie już ten sam.
W każdym razie żałoba. Dopiero w grudniu kończy mi się umowa. Wypowiedzenie wysyłam za 2 tygodnie.

No to nc+ przycięło w chuja, bo obniżki cen na horyzoncie nie widać, a produkt obcięty o połowę. Jedyną zadowalającą rekompensatą byłoby dołączenie tego całego Eleven do oferty canalplusowiczów bez dopłat, w co wątpie, lecz poziom show wokół meczów oraz komentatorów nie będzie już ten sam.
W każdym razie żałoba. Dopiero w grudniu kończy mi się umowa. Wypowiedzenie wysyłam za 2 tygodnie.
Mi obniżyli abonament, dodali wypożyczalnię filmów i pakiet jakiś tam programów za free do końca września.

Mi obniżyli abonament, dodali wypożyczalnię filmów i pakiet jakiś tam programów za free do końca września.
Mi umowa kończy się we wrześniu, otrzymałem super ofertę. Jak powiedziała miła pani, specjalnie dla mnie. Zaproponowali mi 28 zł więcej, za to co mam obecnie. Opadła mi kopara, pytam no dobra a na serio? Straciliście SerieA, Ligue 1, nie wiadomo co z Primera Division i Ligą Europy, a wy proponujecie 118 zł. przy 90 obecnie? Na co miła pani stwierdziła, jest więcej kanałów premium(8, było 6), a oferta dotyczy kanałów a nie ich zawartości(serio). Złożyłem wymówienie, od 3 tygodni nikt się nie odezwał. Co jest dość dziwne, bo dotychczas wydzwaniali kilka razy w tygodniu. Być może kalkulatory poszły w ruch, bo troszkę przestrzelili z nowymi kanałami, przy równoczesnej utracie praw. Tym bardziej, że w obecnej sytuacji C+Sport2 jest niepotrzebny a i C+(-1) jest od czapy.

Mi umowa kończy się we wrześniu, otrzymałem super ofertę. Jak powiedziała miła pani, specjalnie dla mnie. Zaproponowali mi 28 zł więcej, za to co mam obecnie. Opadła mi kopara, pytam no dobra a na serio? Straciliście SerieA, Ligue 1, nie wiadomo co z Primera Division i Ligą Europy, a wy proponujecie 118 zł. przy 90 obecnie? Na co miła pani stwierdziła, jest więcej kanałów premium(8, było 6), a oferta dotyczy kanałów a nie ich zawartości(serio). Złożyłem wymówienie, od 3 tygodni nikt się nie odezwał. Co jest dość dziwne, bo dotychczas wydzwaniali kilka razy w tygodniu. Być może kalkulatory poszły w ruch, bo troszkę przestrzelili z nowymi kanałami, przy równoczesnej utracie praw. Tym bardziej, że w obecnej sytuacji C+Sport2 jest niepotrzebny a i C+(-1) jest od czapy.
Czekaj do ostatniego dnia umowy. U mnie zadziałało rok temu.

Ja jestem ujebany na dwa lata, przedluzalem chyba w kwietniu, a w maju dowiedziałem się, ze moze byc problem hiszpanska.
Jedyna opcja to wierzyć że jakoś wkomponują te kanały w ofertę.

Jedyny plus tego jest taki,że więcej nie będę słuchał Leszka Ołłowskiego. Gorzej jak wezmą tego gościa z Superstacji...

Mam dwóch przyjaciół z własnymi pubami i telewizją z NC +. Oni to dopiero się wkurwili. Mam nadzieje, że weeb.tv ogarnie i dalej tam bede ogladal wszystkie mecze...

O co chodzi z tym uwolnic Macka w Legii? Faktycznie goscia nieslusznie za cos zawineli?
Gosc siedzi w areszcie bz wyroku juz sporo czasu. Chyba z 2 lata. Bo jakis tam swiadek korony powiedzial, ze byl tlumaczem w zorganizowanej grupie przestepczej. Prokuratura nie ma zadnego innego dowodu i tak go sobie trzymaja.
No i akcja uwolnic Macka jest juz na prawie wszystkich stadionach w pl, a nawet za granica pojawily sie transparenty

• Like
Reactions: mat
Wisła Kraków zwalnia trenera, przynajmniej się do tego szykuje.
To jakaś paranoja, gość nie przegrał meczu w lidze (choć odpadł z pucharu polski to jednak porażka z Ruchem wstydem wielkim nie jest). Do tego Moskal ma mniejszy budżet na klub, niż rezerwy Pelikana Łowicz, grają same dzieciaki, albo chłopaki, którzy zdecydowali się zarabiać funta kłaków, trener z nich coś zbudował, co się trzyma kupy i dość dobrze gra, a teraz debilstwo w zarządzie sponsora będzie go zwalniać, bo co? Nie idzie na mistrza?

Polska piłka nożna to głupota do potęgi n-tej.

Te areszty bez wyroku to jakaś pieprzona patologia...
Jezeli naprawde istnieje ryzyko, ze gosc bedzie utrudnial sledztwo lub ucieknie z kraju to jestem w stanie to zrozumiec. Ale nie przez tyle czasu. No ale coz Polska.

grają same dzieciaki
Srednia wieku Wisly w ostatnim meczu wynosila troche ponad 28 lat. Dzieciakow tam nie widze. Najmlodszy byl 21 latek. Co nie zmienia faktu, ze fajnie sie oglada mecze Wisly i wyjebanie Moskala bedzie glupota.

Wisła Kraków zwalnia trenera, przynajmniej się do tego szykuje.
To jakaś paranoja, gość nie przegrał meczu w lidze (choć odpadł z pucharu polski to jednak porażka z Ruchem wstydem wielkim nie jest). Do tego Moskal ma mniejszy budżet na klub, niż rezerwy Pelikana Łowicz, grają same dzieciaki, albo chłopaki, którzy zdecydowali się zarabiać funta kłaków, trener z nich coś zbudował, co się trzyma kupy i dość dobrze gra, a teraz debilstwo w zarządzie sponsora będzie go zwalniać, bo co? Nie idzie na mistrza?

Polska piłka nożna to głupota do potęgi n-tej.
Ambicje właściciela.

Back