Piłka nożna

10995393_1487317107975167_7460192639025177352_n.jpg

:crazy:

Widzę sezon ploteczek rozpoczął się na dobre, a SkySport znudziło się już pisanie newsów z ofertami ManUtd za Bale?

28 mln… to za jedna noge Ramosa chyba. Jak David Louis jest warty 50mln, to Ramos spokojnie drugie tyle

Nigdzie nie jest napisane, ze kupili tylko, ze złożyli ofertę, która nigdy nie zostanie zaakceptowana

oferta za ramosa, jeżeli prawdziwa jest całkiem ciekawa.
do 50 mln euro może dojść spokojnie.
już jest ponad 40, bo powyższa cena podana jest w funtach.

Oby, bo jak Florek sprzeda Ramosa, to boję się o ducha tej drużyny w następnym sezonie. Dla mnie to po części symbol obecnego Realu i czasami robi głupoty i pare wtop w paru meczach pod rząd, ale dla mnie to i tak po części legenda tej drużyny :)

Nie widziałem, chciałem byc wredny po pobieżnym przejrzeniu Livescore :D Ale uprzedzam - czytalem juz relacje i wiem ze zagrał kosmos, 3 asysty i w ogóle. Ma formę jebany, ciekawe ile tak pociągnie przy takim obciążeniu meczowo treningowym.

Grajek dobry, tylko zamiast kogo? Pedro na ławie? Trio z przodu nie do ruszenia, a środek Rakitic, Iniesta i Sergio to inne pozycje. Chociaż Enrique juz pokazał ze jak chce to umie i rotuje zawodnikami

Wrzucam koment z forum Rm, który uważam za ciekawy w kwestii Turana i cynizmu Lucho

Barcelona robi bardzo dobre i przemyślane transfery. Turan jest świetnym zawodnikiem a to że jest warty mniej od Isco, Verrattiego czy Pogby jest spowodowane tylko tym że ma 28 lat bo wcale nie jest od nich gorszy. Turan to zawodnik który jest obecnie w wieku idealnym dla piłkarza i ma swój tak zwany prime i jakieś 3 sezony gry na najwyższym poziomie. Dlaczego więc jest to transfer przemyślany? Bo Lucho właśnie w tych najbliższych sezonach chce zdobyć z drużyna jak najwięcej się da. Widzi że drużyna ma ogromny potencjał z naciskiem na te najbliższe lata. Ma Messiego i Suáreza którzy też młodzieniaszkami nie są i mają po 28 lat. Lucho nie buduje składu młodego, perspektywicznego na wiele lat jak to robił Guardiola wrzucając do składu graczy ze szkółki. Lucho chce ekipę na teraz! Chcę wydoić ile tylko się da z tego świetnego pokolenia piłkarzy Barcelony którzy już pomału odchodzą. Dlatego woli ściągnąć doświadczonego Turana bo w najbliższych sezonach da drużynie więcej niż młodziaki którzy są dużo warci tylko dlatego że są młodzi i perspektywiczni. Stad tez transfery Mathieu czy Vermaelena którzy maja swoje lata. A druga strona medalu jest taka że oba transfery Barcelony w tym oknie czyli Aleix Vidal i Arda Turan to bardzo wszechstronni zawodnicy. Vidal może grac na PO,PP, i PS w zasadzie ciężko nawet dokładnie stwierdzić jaka jest jego główna pozycja. I to samo tyczy się Turana który może grac na PS, LS, SP czy SPO. Jest to wręcz niespotykane pole do manewru jeżeli chodzi o rotacje.

a to że jest warty mniej od Isco, Verrattiego czy Pogby jest spowodowane tylko tym że ma 28 lat bo wcale nie jest od nich gorszy.

No z tym to ja się nie zgodzę. Do Isco i Verrattiego mu jeszcze daleko, z techniką szczególnie do tego pierwszego :)

Back