Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No mówiłem ze mocny model. Warto brac a Mikołajki niebawem.View attachment 84624
Kurła, chyba najśmieszniejszy model z jakim miałem do czynienia i najlepiej wydane 20pln ever, może poza książkami, a to koło zamachowe to sztos, mam nadzieję że długo wytrzyma - na szczęście Lego to Lego i nie pierdolą się w tańcu.
W dino też było kilka rodzajów.View attachment 84000
@Miskatonic - saszetki po dyszku w netto, ten pojazd u góry 40 ( Bobba Fett w swoim bzykaczu)
Poza wartością nostalgiczną mają też dodatkowo wartość handlową - np speed champions wycofują, więc za jakiś czas z dyszki zrobi się pięć dyszek albo i lepiej. Harry, marvel, Bobba, minecraft to samo - mają rzesze oddanych fanów
Jakość? Klocki spasowane?View attachment 85324
View attachment 85325
Zamówiłem z Chin, właśnie doszło - za taki zestaw (x2) w sklepie musiałbym zapłacić jakieś 600, zapłacilem 150.
To jest temat o LEGO. Uprasza się o założenie tematu KLOCKI KITAJSKIE i tam wrzucać ten szajs gdzie się nawet kolory nie zgrywajo!View attachment 85324
View attachment 85325
Zamówiłem z Chin, właśnie doszło - za taki zestaw (x2) w sklepie musiałbym zapłacić jakieś 600, zapłacilem 150.
Kompatybilne z Lego, do poziomu Lego brakuje setnych milimetra, ale zrobić wszystko się da.Jakość? Klocki spasowane?
Poza komnatą tajemnic, dumbledora, lekcja latania, pomylka z eliksirem jest wieza zegarowa i co jeszcze? Spotkanie z puszkiem?
Spotkanie z puszkiem tak, to co wymieniłeś też plus dziedziniec hogwartu, szkrzydlo szpitalne i chyba to wszystko. Generalnie wszystkie moduły hogwartu do 2022, poza dormitorum gryffindoru, które było dodawane jako gratis, a teraz lata po 400 zł.Poza komnatą tajemnic, dumbledora, lekcja latania, pomylka z eliksirem jest wieza zegarowa i co jeszcze? Spotkanie z puszkiem?
Pokój życzeń. Mam i też ładnie się komponuje.Spotkanie z puszkiem tak, to co wymieniłeś też plus dziedziniec hogwartu, szkrzydlo szpitalne i chyba to wszystko. Generalnie wszystkie moduły hogwartu do 2022, poza dormitorum gryffindoru, które było dodawane jako gratis, a teraz lata po 400 zł.
Będę rozbudowywał dalej bo w 2023 wyszło kilka zestawów do tej wersji hogwartu, a zapowiedzi są chyba na kolejny cykl, więc to będę chciał zamknąć.
Mam tez złożone kilka modułów z poprzedniego zamku, ale średnio mi się podobają i nie będę ich kompletował do końca.
Widziałem, na zdjęciach bardzo sympatyczny zestaw. Ja lubię bardzo komnatę tajemnic i mega fajny, dopracowany zestaw to według mnie wizyta w hogsmeade. W tym roku będę na pewno rozbudowywał hogwart, ale na razie zrobiłem sobie przerwę i tylko kupuję zestawy jak trafi się promka i tak sobie leżą w pudełkach, bo moja córka jest na etapie łapania za wszystko co ma pod ręką i już kilka zestawów marvela poszło w rozsypkę hogwartu bronię jak CzęstochowyPokój życzeń. Mam i też ładnie się komponuje.
Polecam tez Private Drive. Mnie się ten zestaw poza „pomyłką z eliksirem”jak na razie najbardziej podoba dopracowaniem.
LEGO star wars w ogóle chore kwoty. Gwiazda śmierci teraz z 5000 cebulionów.Nie, wrzuciłem na szybko, Poprawiłem też pierwszą fotkę i dodałem opis, to jakaś wystawa w Katowicach.
Niby człowiek wiedział, ale się łudził. Wykonałem pierwszy krok w kierunku budowania zasobów star wars kupując gazetkę o Lego z darmowym r2d2, który był w fajnym pudełeczku, prawie kolekcjonerskim. Siedzial w szafie bezpieczny i czekał na kolejne nabytki, dopóki dzieciaki nie nauczyły się szperać i myszkowaćLEGO star wars w ogóle chore kwoty. Gwiazda śmierci teraz z 5000 cebulionów.
No, chyba najlepiej znana historia pod naszym słońcem... Najdroższa franczyzaNo niestety LEGO bardzo dużo kosztuje jeśli jest znana franczyza ale na szczęście nie każda. Batmobil ten z ostatniego Batmana był względnie przystępny ale star wars to jest abstrakcja. Mala figurka Lei z oryginalnej trylogii potrafi kosztować ponad 100 złotych. Star wars jest zdecydowanie powyżej mojej granicy psychologicznej choć takiego sokoła to sam bym sobie na regale postawił.
Składałem inne "chińskie LEGO" chyba CADA to się nazywało. Model nissan GT-R taki pół metra długości. Wyjątkowej klasy gówno. Na końcu niektóre elementy musiałem dać na klej bo np ciężki zderzak przedni "trzymał się" na DWÓCH wypustkach. Dobrze że trafiłeś na lepsze wykonanie.
Skończyłem składać z młodym taki statek i muszę przyznać, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością klocków i spasowaniem. Instrukcja też bardzo czytelna, a cena trochę ponad 400zl. Wiadomo, że nie LEGO, ale moim zdaniem niczym nie odbiega, gdyby ktoś chciał na półkę to polecam. Sama budowa bardzo przyjemna, może oprócz tych sznurków i żagli ;)