Książki

Drzewo

PRIDE FC
Lightweight
Idzie gdzieś dostać TO Kinga w białej okładce po przystępnej cenie?

o to "to" w białej okładce chyba.

Takie wydanie?
Stephen-King-TO-71605-big.jpg

@Tar-Ellendil
Myślałem, że chodzi o polskie wydanie.
Mam w domu dwa z białymi grzbietami, ale okładki raczej do ciemnych należą. ;)

Bo i tak nie kumam, ocb, to uważam, że można wziąć którekolwiek z wydań, owinąć białym papierem, i już. Sorry, jeszcze się nie obudziłem do końca, chyba czas na jakąś adrenalinę...

ALRI

BAMMA
Flyweight
@Drzewo , a co tu trudnego do skumania? Ktoś szuka konkretnego wydania, bo może jest komplecistą, chce posiadać białego kruka, lub mu nie odpowiada przekład i tłumaczenie.
Ja sam czekam na nowe wydanie "Jestem legendą", bo stare wydanie towarzyszące premierze filmu jest tak mocno chujowe, że po prostu kastruje tą powieść.
Podobnie zresztą jest z wydanym u nas "Marsjaninem", w obu przypadkach polecam sięgnąć po oryginał.

Pat Bateman

UFC
Light Heavyweight
100 things they don't want you to know | Daniel Smith

Ksiazka zawiera sto historii, dotyczacych roznych niewyjasnionych zdarzen, dokumentow, moderstw i innych dziwow. Wszystko krotko, acz ciekawie opisane. Ksiazka sie nie nudzi i nie trzeba byc na tropie Illuminatti zeby po nia siegnac (takiego typu przypadkow jest ogolnie malo. Przypadek ? Nie sadze...). Duzo historii, o ktorych nie slyszalem. Ksiazka moze stac sie poczatkiem fajnych poszkiwan. Warto siegnac !

Ja sam czekam na nowe wydanie "Jestem legendą", bo stare wydanie towarzyszące premierze filmu jest tak mocno chujowe, że po prostu kastruje tą powieść.
Podobnie zresztą jest z wydanym u nas "Marsjaninem", w obu przypadkach polecam sięgnąć po oryginał.
Na czym polega roznica miedzy takimi wydaniami ? Zawsze myslalem, ze roznia sie okladka...

ALRI

BAMMA
Flyweight
Na czym polega roznica miedzy takimi wydaniami ? Zawsze myslalem, ze roznia sie okladka...
Przede wszystkim tłumaczeniem, mam porównanie przy obu wymienionych przeze mnie pozycjach.
Ogólnie to obie książki sprawiają wrażenie przekładanych w pośpiechu i bez wyczucia.

W przypadku "Jestem Legendą" miałem wrażenie jakbym czytał nową powieść - na szczęście niedługo pojawi się w nowym przekładzie, więc mam nadzieję, że tym razem będę zadowolony.

Drzewo

PRIDE FC
Lightweight
@Drzewo , a co tu trudnego do skumania? Ktoś szuka konkretnego wydania, bo może jest komplecistą, chce posiadać białego kruka, lub mu nie odpowiada przekład i tłumaczenie.

Najtrudniejsza do skumania, jak się właśnie okazało, jest, jak zwykle zresztą, ironia...:werdum:

Booger93

Oplot Challenge
Light Heavyweight
Ma ktoś może "Ekonomia i Polityka" von Misesa? Prosiłbym pełną wersję, bo ja napotkałem do tej pory wersje w postaci skanów lub wersje niepełne.

Drzewo

PRIDE FC
Lightweight
... która w Twoim wykonaniu, nie jest najwyższych lotów.
To chyba świadczy akurat o Twojej zdolności jej zauważania (czy tam braku), i nieodzywania się, jeśli jej nie skumałeś. Cóż.
Co do poziomu mojej ironii to możemy się zgodzić:beer:

Pat Bateman

UFC
Light Heavyweight
Philip K. Dick | Eletric dreams

Wczesniej czytalem tylko 'Lowce androidow' i mimo, ze to dobra ksiazka to jakichs wiekszych emocji u mnie nie wywolala, ale opowiadania zebrane w tym wydaniu to absolutna petarda. Krotkie, 20 - 30 stron max, ale naladowane trescia po brzegi. Daja do myslenia. Polecam goraco kazdemu !

Exhibit piece
The commuter
Impossible planet
The hanging stranger :frankapprove:
Sales pitch
The father-thing :penn:
The hood maker
Foster you're dead
Human is :antonio:
Autofac

Aliibaba

PRIDE FC
Lightweight
Żółta Kartka
Olbed 44 warto?
mysle, ze fajna tematyka, ale jak widze inne tytuly tego autora to nie mam pewnosci

nicos

Bellator
Featherweight
Philip K. Dick | Eletric dreams

Wczesniej czytalem tylko 'Lowce androidow' i mimo, ze to dobra ksiazka to jakichs wiekszych emocji u mnie nie wywolala, ale opowiadania zebrane w tym wydaniu to absolutna petarda. Krotkie, 20 - 30 stron max, ale naladowane trescia po brzegi. Daja do myslenia. Polecam goraco kazdemu !

Exhibit piece
The commuter
Impossible planet
The hanging stranger :frankapprove:
Sales pitch
The father-thing :penn:
The hood maker
Foster you're dead
Human is :antonio:
Autofac
Daj maila to w wolnej chwili puszczę Ci "paczkę" z Philipem.

Miskatonic

UFC
Heavyweight
Harlan to klasyk już,a klasyków warto,jeśli ten klimat i zakres ci leżą.
Zakres jak najbardziej, klimat właśnie wiem bo jakoś przez całe życie czytania książek nigdy nie wpadł mi w ręce. Stąd pytam. Dzięki, pewnie zamówię, mam już kilka tych różnych kolekcji z prenumerat.

B

billmurray

Guest
@respect
skończyłem dzisiaj ten "krucyfiks", który mi polecałeś, bardzo przyjemnie się czytało, na początku miałem wrażenie, że trochę motyw z "siedem" zerżnięty (te zabójstwa na tle religijnym), ale później było już tylko lepiej. w sumie to dawno mnie nie wciągnęła żadna książka.
kolejne książki z cyklu też takie dobre?

respect

UFC
Light Heavyweight
@respect
skończyłem dzisiaj ten "krucyfiks", który mi polecałeś, bardzo przyjemnie się czytało, na początku miałem wrażenie, że trochę motyw z "siedem" zerżnięty (te zabójstwa na tle religijnym), ale później było już tylko lepiej. w sumie to dawno mnie nie wciągnęła żadna książka.
kolejne książki z cyklu też takie dobre?
Cieszę się, że sie podobało. Moim zdaniem cały cykl trzyma równy poziom i warto wciągnąć wszystkie tomy.