Książki

A to działa jak odtwarzacz mp3? W sensie, że wrzucasz tam książki z roshilibrary i normalnie działają czy musisz mieć jakieś abonamenty albo kupować od konkretnych, legalnych dilerów?

Ile to ma miejsca w sobie?
32 GB. Jak podłączysz słuchawki przez BT, to niby audiobooki też można słuchać, ale nie próbowałem i wiem, że nie o to Ci chodziło. Nomalnie wrzucasz se przez kabel, Dysk Gógla, albo Dropbox (jest też Pocket) i czytasz. Legalny sklep też jest, ale nie korzystałem. Ogólnie potrzebowałem czytnik/notatnik, więc konkretnie pod swoje potrzeby się rozglądałem. Myślę, że najbardziej byłbym zadowolony, gdybym miał reMarkable 2 do notatek + czytnik osobno, ale jestem tylko biednym fizolofem. :awesome:

Pan Slaughter chyba najsłabszy z serii McCamonna, ale to nie znaczy, że to jest zła książka. Wręcz przeciwnie, kawał porządnego kryminału, zwłaszcza od akcji ze skrzynią w forcie. No i świetny cliffhanger na końcu, który sprawia, że aż chce się czekać na kolejny tom. Trochę przydługi i nudnawy początek wpływa na moją ocenę.

Pan Slaughter chyba najsłabszy z serii McCamonna, ale to nie znaczy, że to jest zła książka. Wręcz przeciwnie, kawał porządnego kryminału, zwłaszcza od akcji ze skrzynią w forcie. No i świetny cliffhanger na końcu, który sprawia, że aż chce się czekać na kolejny tom. Trochę przydługi i nudnawy początek wpływa na moją ocenę.
Miałem podobne odczucia. Zdecydowanie najsłabsza część do tej pory, co nie znaczy, że zła. Ale trochę się jednak zawiodłem. Teraz katuję Kena Folletta i cykl Kingsbridge.

Panowie, a czy możecie mi doradzić gdzie i jak najlepiej rozpocząć przygodę z ebookami? Zamówiłem nowego iPada mini i chciałbym zarejestrować się na portalu skąd mogę pobierać i czytać coś ciekawego - czy może ktoś z Was polecić stronę, która za przyzwoitą opłatą oferuje duży wybór tytułów?

Czytał to ktoś bo się jeszcze waham czy zamawiać...

Ga6hwF_WUAAZvc1

Panowie, a czy możecie mi doradzić gdzie i jak najlepiej rozpocząć przygodę z ebookami? Zamówiłem nowego iPada mini i chciałbym zarejestrować się na portalu skąd mogę pobierać i czytać coś ciekawego - czy może ktoś z Was polecić stronę, która za przyzwoitą opłatą oferuje duży wybór tytułów?
chomikuj.pl

@Rado

Mistrzowie Polskiej Fantastyki, jesteś zainteresowany? Tu znalazłem najtańszą

proponuję 750 zł. (w tym już koszty dostawy), to jest ok. połowa ceny jaka wychodziła przy prenumeracie i dorzucam, jak poprzednio, jedną bonusową.

@Rado

Mistrzowie Polskiej Fantastyki, jesteś zainteresowany? Tu znalazłem najtańszą

proponuję 750 zł. (w tym już koszty dostawy), to jest ok. połowa ceny jaka wychodziła przy prenumeracie i dorzucam, jak poprzednio, jedną bonusową.
Jestem zainteresowany, tylko bliżej grudnia, bo wtedy będę w kraju

Sezon ogórkowy się skończył i w końcu zaczęły pojawiać się jakieś premiery, więc wczoraj nie wyszedłem z Empiku z pustymi rękami.

Zdążyłem przeczytać już najnowszą książkę Piekary i ze smutkiem stwierdzam, że autor ten nie ma nic nowego do powiedzenia - oprócz dalszego uzewnętrzniania się ze swoich fetyszy seksualnych.

Cykl Demoniczny za to mnie już odrzucił przy poprzednich epizodach, bo za bardzo wszystko to poszło w "young adult", do tego jakieś zupełnie niepotrzebne wątki queerowe, ale jakoś nie mogę sobie nigdy wybaczyć niekompletnego cyklu na półce.

batch.jpg

Przerabiał ktoś z Was biografie Muhammada Ali'ego? To fascynująca postać i bodaj mój ulubiony pięściarz, oglądałem kupę materiałów o nim i z jego udziałem, a teraz bardzo chętnie przeczytałbym bio. Przypadła mi do gustu biografia Tysona ("Moja Prawda") i jeśli miałbym w coś inwestować czas to chciałbym, żeby to było w podobnym stylu, dla kontrastu podam inną pozycję, którą sprezentował mi kumpel parę lat temu - biografie Floyda Mayweathera - "Najdroższe Pięści Świata" i to jest napisane w sposób, jakbym czytał relację jego ringowych osiągnięć i walk na wikipedii. Człowieku ja to oglądałem na żywo, nie musisz mi mówić jak wyglądała ta i inne walki, albo jak się odbywały negocjacje, bo mam to w chuju. Zespół suchych faktów, bez ani jednej rzeczowej rozmowy z samym pięściarzem, co najwyżej zebrane wypowiedzi, których udzielał w wywiadach. Natomiast u Mike'a jest przedstawiony bogaty życiorys i nazwijmy to "pełnoprawna relacja", którą zdaje sam Tyson. Także jeśli ktoś, jest coś w stanie polecić, to chętnie się "posiłkuję"(:scary:)

Mordeczki, z polski fantastyki pan Marcin Świątkowski seria Psy Pana.. B. Dobre, w kilka dni 3 książki połknąłem czekam na więcej.
Legimi zeszło na psy. "ludzie, tu nikogo(nic) nie ma"

Podpinam się

Jeżeli chodzi o coś dostępnego aktualnie na rynku to mogę polecić moje - super ilustracje. Chyba, że lubisz vintage to wtedy jest na rynku piękne wydanie z lat 60'tych - w czerwonej, albo zielonej okładce (były 2 wersje, albo o tylko 2 ja wiem). Miałem je w rękach kiedyś i to po prostu wygląda jak książki, które kopiowali mnisi - 1000 lat temu.

Tyle, że to raczej wycieczka po antykwariatach i pewnie są to książki wycofane z publicznych bibliotek - no i cena w granicach minimum 1000-2000zł.

Ogólnie rośnie też rynek ręcznie wykonanych opraw.

lotr.jpg

Zależy co rozumieć jako wydanie Władcy Pierścieni. Jeśli okładkę, papier, obwolutę, czcionkę, obrazki itp. To aktualnie Zysk i Ska to absolutny top. Jeśli zależy jednak na samym tłumaczeniu dzieła, to ja bym wybrał to Marii Skibiniewskiej- jest odpowiednio dostojne, poważne i klasycznie piękne, no i ona w odróżnieniu od Łozińskiego uszanowała wolę autora by nie tłumaczyć nazw własnych... Co do tłumaczenia państwa Frąców to podobno jest spoko.

2799907132727-17_005.jpg
2799907132727-17_006.jpg

2799907132727-17_004.jpg

Nowe wydanie mrocznej wieży.
Jak dla mnie Mroczna Wieża to top topów Kinga. Zaraz po tym bym dał pod kopułą, wielki marsz i trylogię pana mercedesa. Ogólnie autor mocno lecący w ilość nie w jakość ale jak już coś mu siądzie to dla wielu innych byłoby to opus magnum

Jestem w trakcie czytania najnowszej książki Breta Eastona Ellisa - "Strzępy", bardzo fajny klimat lat 80 w LA, morderca grasujący w mieście, bananowa młodzież. Aż mam ochotę wrócić ponownie do American Psycho.

• Bones
Reactions: osk
Back