Konflikt Rosja-Ukraina

No nasza strategia polega na połączeniu naszej armii a natowskiej w obronie. Od 70 lat to się sprawdza. I nadal będzie się sprawdzać :) dlatego uważam , że Rosja nie ma żadnych planów, w żadnym scenariuszu ataku na NATO. To by był absurd, bo zyskało by na tym tylko USA i NATO, a straciła Rosja. Dlatego Rosja nie robi nic, tylko kurwę z gęby , by nie musieć atakować NATO. Mimo słownego straszenia - że jak Polska , USA itd zrobi to a to- to uznają to za atak na siebie. A polska, USA i NATO robi to i to - i Rosja noc nie robi.
Skoro nie ma planów ataku na NATO czyli też nas,to na chuj mamy się spinać z pomocą? To podważa teorie,że walczymy rękami ukrów i każdy zabity przez nich kacap zmniejsza ryzyko inwazji na Polske.

Nie odniose się do tego bo nie uważam tego za realny scenariusz. Jest zbyt absurdalny. Rosja wycofuje się całkowicie z Ukrainy, i oddaje wszystko co od 2014 roku zdobyła, by za pół roku (bo przecież kilka miesięcy by im musiało zająć przygotowanie logistyki pod atak na Polskę ) zaatakować NATO, wiedząc że z NATO nie mają szans? Po co?

Równie dobrze mogłeś podać przykład "a co by było gdyby teraz zaatakowali nas Niemcy razem z Czechami? " . Też bym go nie rozważał.

No ale nawet gdyby - to nadal zachód ma kilka miesięcy na przygotowania, wysyłanie tu swoich armii, i totalna dominację w powietrzu, a rosyjskie kolumny byłyby niszczone już na naszej granicy. Nie mówiąc o precyzyjnej artylerii na 300 km.
A biorąc pod uwagę , że Rosja byłaby też wtedy atakowana przez NATO w kilku innych częściach kraju, na swoim terytorium, to...i tak musieliby te przygotowania robić dużo dłużej, przygotowując obrone u wybrzeży m.in Japonii czy Ukrainy, bo wtedy NATO nie miałoby oporów przed przezyceniem tam wojsk.
red card:stevecarell:

Nie rozumiem.
Odpisałem, tak jak chciałeś, gdyby nagle teraz postanowili nas zaatakować i za kilka miesięcy być u naszych bram. Mimo że to nierealne.

Skoro nie ma planów ataku na NATO czyli też nas,to na chuj mamy się spinać z pomocą? To podważa teorie,że walczymy rękami ukrów i każdy zabity przez nich kacap zmniejsza ryzyko inwazji na Polske.

No nie. Bo:
Po 1. Taki scenariusz był możliwy w przypadku szybkiego wchłonięcia przez Rosję Ukrainy. Wtedy były wątpliwości czy NATO zareagowaloby odpowiednio czy dało tylko symboliczna pomoc i umyło ręce.
Po. 2. Tu chodzi o przyszłość. Teraz Rosja nie ma takich zdolności, ale bylibyśmy debilami gdybyśmy uznali "a, teraz nas nie zaatakuje, to niech Rosja zdobędzie Ukrainę, rośnie w siłę i ma w przyszłości te swoje wojska na granicy polsko ukraińskiej "
No nie. My toczymy wojnę o to, by Rosja nie mogła nam zagrozić za parę lat, by ją osłabić jak najbardziej, i by jej wojska na nas nie wywierały presji na ukraińsko polskiej granicy.
Walczymy też o to by Europa nie wróciła do totalnego uzależnienia politycznoenergetycznego od Rosji.

Nie rozumiem.
Odpisałem, tak jak chciałeś, gdyby nagle teraz postanowili nas zaatakować i za kilka miesięcy być u naszych bram. Mimo że to nierealne.
No właśnie nie, bo jasno napisałem że wchodzą prosto z Ukrainy do nas, PROSTO a nie za kilka miesięcy.
-edit- do tego tematu już nie wracamy bo jest wszystko czarne na białym.

Zrozumiałeś wogole co ci wczoraj @klocuniek pisał o tych anty żydach czy nie do końca? Wtedy gdy zadał ci 5 pytań i na nie odpowiadałeś.

Nie rozumiem.

No nie. Bo:
Po 1. Taki scenariusz był możliwy w przypadku szybkiego wchłonięcia przez Rosję Ukrainy. Wtedy były wątpliwości czy NATO zareagowaloby odpowiednio czy dało tylko symboliczna pomoc i umyło ręce.
Po. 2. Tu chodzi o przyszłość. Teraz Rosja nie ma takich zdolności, ale bylibyśmy debilami gdybyśmy uznali "a, teraz nas nie zaatakuje, to niech Rosja zdobędzie Ukrainę, rośnie w siłę i ma w przyszłości te swoje wojska na granicy polsko ukraińskiej "
No nie. My toczymy wojnę o to, by Rosja nie mogła nam zagrozić za parę lat, by ją osłabić jak najbardziej, i by jej wojska na nas nie wywierały presji na ukraińsko polskiej granicy.
Walczymy też o to by Europa nie wróciła do totalnego uzależnienia politycznoenergetycznego od Rosji.
Wciąż gdybanie.A gdybanie nie jest tego warte moim zdaniem.Zresztą wychodzenie przed szerego to po prostu głupia polska cecha.

No właśnie nie, bo jasno napisałem że wchodzą prosto z Ukrainy do nas, PROSTO a nie za kilka miesięcy.
-edit- do tego tematu już nie wracamy bo jest wszystko czarne na białym.

Zrozumiałeś wogole co ci wczoraj @klocuniek pisał o tych anty żydach czy nie do końca? Wtedy gdy żądał ci 5 pytań i na nie odpowiadałeś.

No ale ja ci odpisałem iż uważam to za niemożliwe. Mniej możliwe niż atak USA na Polskę(no może trochę przesada) , więc czemu mam nierealny absurd analizować? Bo realia są przeciwko tobie?

Choćbym nie wiem jak się wysilil - nie umiem sobie wyobrazić scenariusza, że Ukraińcy w jeden dzień oddają całe swoje terytorium Rosji i organizują z Rosją atak na Polskę i NATO. (bo puszczenie ich na nas byłoby współodpowiedzialnościa)

Wciąż gdybanie.A gdybanie nie jest tego warte moim zdaniem.Zresztą wychodzenie przed szerego to po prostu głupia polska cecha.

Lepiej gdybaniem założyć, że Rosja może nam , gdy będzie miała okazję, zagrozić jak zawsze to robi, niż nie gdybac i stwierdzić "eeed, może już nie będzie dla nas groźna"

Lepiej gdybaniem założyć, że Rosja może nam , gdy będzie miała okazję, zagrozić jak zawsze to robi, niż nie gdybac i stwierdzić "eeed, może już nie będzie dla nas groźna"
Gdybanie kosztuje masę kasy.Jak dla mnie kto chce to niech sobie wspiera zbiórki stanoskich na drony.

Gdybanie kosztuje masę kasy.Jak dla mnie kto chce to niech sobie wspiera zbiórki stanoskich na drony.

No a ja uwazam że nasze bezpieczeństwo nie powinno być zależne od zbiórek w internecie :) no nie dogadamy się. Ja widzę w Ukrainie rosyjskiej zagrożenie dla Polski, ty nie albo bardzo małe.
Już nie ma co ciągnąć tematu.

No ale ja ci odpisałem iż uważam to za niemożliwe. Mniej możliwe niż atak USA na Polskę(no może trochę przesada) , więc czemu mam nierealny absurd analizować? Bo realia są przeciwko tobie?
Teoretycznie wszystko jest możliwe, na samym początku zaznaczyłem że to teoretyczne/fantazy, żebyś się wczuł, czując co się szykuje, że gdybyś się odniósł tak jak powinieneś, zostałbym skontrowany tak że nie miałbyś już po co wchodzić do tego tematu, dlatego jak to masz w zwyczaju mącisz, omijasz, i dodajesz rzeczy których nie napisałem.

A co do tego co wczoraj chciał ci uświadomić snajper.
Skup się po raz kolejny, w tekście zostanie tylko zamieniony naród.
Teraz się skup:
1. Jeśli ktoś stwierdzi fakt odnośnie negatywnego zachowania człeka pochodzenia ukraińskiego - jest antyukraińcem?
2. Jeśli krytykujesz niemądre decyzje naszego rządu w formie przyznawania profitów wszystkim ukraińcom jedynie dlatego, że przyjechali ze swojej ojczyzny, w której 10% jej powierzchni dotknięta jest wojną - to jesteś antyukraińcem?
3. Jeśli krytykujesz, wyrażasz dezaprobatę i oburzenie względem gloryfikowania ukraińskich morderców Twojej rodziny, stawiania im pomników, nazywanie ulic ich imieniem z jednoczesnym zakazem sprowadzenia ich szczątków, by pochować ich w swoim kraju - jesteś antyukraińcem?
4. Jeśli oburzasz się w związku z używaniem przez Ukraińców żyjących współcześnie - emblematów, wizerunków, itd - zbrodniczej ukraińskiej organizacji, która stoi za wymordowaniem Twojej rodziny lub Twoich rodaków - antyukraińcem?

Oczywiście że nie. I już pisaliśmy, że nie miałem takich rzeczy na myśli :)

Więc dlaczego gdy sytuacja wygląda tak jak opisał @klocuniek w tych podpunktach, ze strony Polaka w stronę narodu ukraińskiego jest antyukraińcem ( próbujesz nas wszystkich do tego wora wrzucić co zostało już wyjaśnione ).
A jeśli ten sam Polak ma takie zdanie w stosunku do narodu żydowskiego to już antyzydem nie jest?

Bo ci za to płacą, proste.
Zostawiam cię z tym samego, przemyśl swoją postawę, bo ciebie w zasadzie to nie trzeba wyjaśniać, wystarczy przeczytać. :kis:
Tyle z mojej strony, dziękuję za uwagę.

Teoretycznie wszystko jest możliwe, na samym początku zaznaczyłem że to teoretyczne/fantazy, żebyś się wczuł, czując co się szykuje, że gdybyś się odniósł tak jak powinieneś, zostałbym skontrowany tak że nie miałbyś już po co wchodzić do tego tematu, dlatego jak to masz w zwyczaju mącisz, omijasz, i dodajesz rzeczy których nie napisałem.

A co do tego co wczoraj chciał ci uświadomić snajper.
Skup się po raz kolejny, w tekście zostanie tylko zamieniony naród.

Więc dlaczego gdy sytuacja wygląda tak jak opisał @klocuniek w tych podpunktach, ze strony Polaka w stronę narodu ukraińskiego jest antyukraińcem ( próbujesz nas wszystkich do tego wora wrzucić co zostało już wyjaśnione ).
A jeśli ten sam Polak ma takie zdanie w stosunku do narodu żydowskiego to już antyzydem nie jest?

Bo ci za to płacą, proste.
Zostawiam cię z tym samego, przemyśl swoją postawę, bo ciebie w zasadzie to nie trzeba wyjaśniać, wystarczy przeczytać. :kis:
Tyle z mojej strony, dziękuję za uwagę.

Miałem na myśli , że nie miałem na myśli żadnej z tych 5 rzeczy jakie wypisał Klocuniek. A nie wyoisywalem podobnie jakich - bo już to robiłem, i by było zaczynanie od nowa :)

Wielokrotnie przywoływany tu w roli autorytetu sykulski fachowo o naturze tej wojny. Jak to komuś nie jebie onucą to już ma naprawdę poważane problemy z postrzeganiem rzeczywistości.

Wielokrotnie przywoływany tu w roli autorytetu sykulski fachowo o naturze tej wojny. Jak to komuś nie jebie onucą to już ma naprawdę poważane problemy z postrzeganiem rzeczywistości.

W Polsce nie ma ruskich onuc. Ma inne zdanie i od razu ruska onuca!

Zdrowo styki popalone, ale to było wiadomo od początku.

W sumie idąc dalej tym tropem każdy rząd pisu i po i psl to ruskie agenty. Działanie na szkodę Państwa w kurewskim stopniu.

A dalej to już niemieccy zieloni w europarlamencie przepychający "zielony lad" dostając przelewy z kremla <3

Ale i tak tylko szury z konfy są złe :beczka:

Zdrowo styki popalone, ale to było wiadomo od początku.

W sumie idąc dalej tym tropem każdy rząd pisu i po i psl to ruskie agenty. Działanie na szkodę Państwa w kurewskim stopniu.

A dalej to już niemieccy zieloni w europarlamencie przepychający "zielony lad" dostając przelewy z kremla <3

Ale i tak tylko szury z konfy są złe :beczka:

Skąd ty bierzesz , że tylko Konfa u kogoś na cohones jest zła ? :)

Znowu jakieś altkonto trolluje, a Wy się podpalacie jak pryszczate małolaty :śmiech:
Takich atencyjnych bajkopisarzy powinno się z miejsca banowac, a nie wchodzić z nimi w dyskusję. Szkoda, żeby przez jednego pajaca poziom forum tak mocno się obniżał.

Znowu jakieś altkonto trolluje, a Wy się podpalacie jak pryszczate małolaty :śmiech:
Takich atencyjnych bajkopisarzy powinno się z miejsca banowac, a nie wchodzić z nimi w dyskusję. Szkoda, żeby przez jednego pajaca poziom forum tak mocno się obniżał.

Ludzie tu znają moje imię i nazwisko , moja twarz, część ze mną piła. Podejrzewam że przy mnie ty dopiero jesteś anonimowym trollem, który próbuje w celach agencyjnych wywołać gównoburze :)

A gdyby miano każdemu dawać bana, bo część forum ma inne poglądy, to to forum nie miałoby sensu.

Ludzie tu znają moje imię i nazwisko , moja twarz, część ze mną piła. Podejrzewam że przy mnie ty dopiero jesteś anonimowym trollem, który próbuje w celach agencyjnych wywołać gównoburze :)

A gdyby miano każdemu dawać bana, bo część forum ma inne poglądy, to to forum nie miałoby sensu.
Ciekawe, że akurat ty się odezwałeś :śmiech:

Po co wrzucasz jakiegoś skrajnego odklejenca i wmawiasz,że to czyjś autorytet na tym forum?
Co do zdolności poznawczych,to jeśli dobrze pamiętam,to głupi artykuł polszmatu o truskawkach odebrałeś jako wielki atak na ukrów i chwalenie ruskich,więc raczej sam masz problem z tym aspektem.

Po co wrzucasz jakiegoś skrajnego odklejenca i wmawiasz,że to czyjś autorytet na tym forum?
Co do zdolności poznawczych,to jeśli dobrze pamiętam,to głupi artykuł polszmatu o truskawkach odebrałeś jako wielki atak na ukrów i chwalenie ruskich,więc raczej sam masz problem z tym aspektem.

Ale Skalski już tu był kilka razy wrzucany a to jeszcze gorszy przyjeb :)
No , ale widzisz jak to boli gdy zarzucasz oponentom że kierują się najgłupsza, proukrainska propagandom, że obciągają Ukraińcom itd ;)

Z tymi truskawkami @szplin mial rację. Nauczony i przyzwyczajony do najniższego sortu fejków i kretyńskich wrzut jakie były w tym temacie od początku nawet nie przeczytałem wtedy tego artykułu co wrzucił, a zasugerowałem się tytułem, podpisem pod tweetem i z góry przypisałem Szplinowi podłe intencje. Potrafię się przyznać do błędu jeśli go popełniłem

Ale Skalski już tu był kilka razy wrzucany a to jeszcze gorszy przyjeb :)
No , ale widzisz jak to boli gdy zarzucasz oponentom że kierują się najgłupsza, proukrainska propagandom, że obciągają Ukraińcom itd ;)
Szczerze to ze Skalskim macie dużo wspólnego,dzielą was tylko obozy.
Z tymi truskawkami @szplin mial rację. Nauczony i przyzwyczajony do najniższego sortu fejków i kretyńskich wrzut jakie były w tym temacie od początku nawet nie przeczytałem wtedy tego artykułu co wrzucił, a zasugerowałem się tytułem, podpisem pod tweetem i z góry przypisałem Szplinowi podłe intencje. Potrafię się przyznać do błędu jeśli go popełniłem
To się zawsze szanuje.

To raczej jebie jakimś niedojebaniem. Chyba nie wierzysz, że ktokolwiek na cohones uważa, iż celem tej wojny jest walka z lgbt?

Na cohones nie, ale są popularne jeszcze absurdalniejsze teorie, jak to że Ukraińcy, Rosja i Izrael udają że trwa wojna by przesiedlic Żydów na Ukrainę.

No ale takie rzeczy jakie wrzuca Mez powinny trafić do tematu "podludzie"

To raczej jebie jakimś niedojebaniem. Chyba nie wierzysz, że ktokolwiek na cohones uważa, iż celem tej wojny jest walka z lgbt?
Nie wiem czy ktoś tu wierzy, że taki jest sam cel wojny, ale wydaje mi się, że sympatie i skojarzenia co do stron konfliktu są tu na podstawie tego przypisywane. Czym było podyktowane Twoje pytanie do Halibuta na początku Waszego sporu o jego obecność na marszu równości?

Nie wiem czy ktoś tu wierzy, że taki jest sam cel wojny, ale wydaje mi się, że sympatie i skojarzenia co do stron konfliktu są tu na podstawie tego przypisywane. Czym było podyktowane Twoje pytanie do Halibuta na początku Waszego sporu o jego obecność na marszu równości?
Podejrzewam, że ot kontrolka czy dyskutuje z człowiekiem czy zombie lgbt debilem.
:cryme:

Back