Konflikt Rosja-Ukraina

Regularnie plują nam w twarz,jak chociażby z ambasadorem,który naszczał na nasz kraj i został awansowany na ministra,a ty dalej widzisz onucerstwo i napierdalasz szpagaty by to usprawiedliwić.Paradoksalnie jak zarzucałeś tu niektórym bycie antypolakami,to w praktyce na najbardziej antypolską kurwę wychodzisz własnie ty.
Może on już widział ten fantastyczny dokument o komediancie, który będzie na tvn i to otworzyło jego serduszko ?
:beczka:

Przeciez on troluje.
Troll czy nie jest to męczące.
I proszę, dopiero co tak ładnie już ten temat wyglądał a Ty musiałeś zrobić wulgarny, niemerytoryczny wysryw.
Od czasu, do czasu mogę,ty już ponad 500 masz takich popełnionych
Czyli w ramach jakiejś sprawiedliwości poronionej mam robić fikołki intelektualne, i gdy widzę fotomontaże i fejki mam sobie wmawiać, że to prawda?
Nad ukrainskimi się rozwodziłeś mówiąc,że są potrzebne,bo morale i bla bla..
Ps. Viceministra a nie ministra, i nie awans bo protokolarnie vice minister stoi na tym samym poziomie co ambasador, więc co najwyżej jest to awans poziomy a w praktyce vice minister stoi dużo niżej niż głową dyplomacji w jednym z najważniejszych państw świata. Viceministra w praktyce jest zwykłym podwykonawca bez władzy.
Powinni go wyjebać.
W dodatku chyba Andrzeja też musisz nazwać kurwa
:whodefuk:
Wróc do normalnej rozmowy albo dupa cicho.
Normalna rozmowa z tobą chyba jest niemożliwa.
Może on już widział ten fantastyczny dokument o komediancie, który będzie na tvn i to otworzyło jego serduszko ?
Patrząc na jego działalność w innych tematach,to nie tylko serce by przed nim otworzył:rainbowvomit:

Następny. Ty też uważasz, że kurwa to osoba , która gdy widzi kłamstwo, nie wmawia sobie że to prawda?
Jak Vitas, który uważa że połowa tego forum to kurwy, bo nie wierzą w każdy fejk?

A Ty....ty według niego , i on sam, jesteście kurwami.

No bo na logikę: Rosja oficjalnie na nas pluje, tak jak nigdy nie pluli Ukraińcy. Czyli musicie wierzyć w każdy ukraiński fejk- o Wyspie Węży, o duchu Kijowa, masowych gwałtach?
No bo jeżeli poddajecie w wątpliwość te fejki, to , według tego co napisał @vitas , jesteście kurwami którzy usprawiedliwiają każde plucie Rosji na Polskę. Czyż nie?

Troll czy nie jest to męczące.

Od czasu, do czasu mogę,ty już ponad 500 masz takich popełnionych

Nad ukrainskimi się rozwodziłeś mówiąc,że są potrzebne,bo morale i bla bla..

Powinni go wyjebać.

:whodefuk:

Normalna rozmowa z tobą chyba jest niemożliwa.

Patrząc na jego działalność w innych tematach,to nie tylko serce by przed nim otworzył:rainbowvomit:

1.
Zgadzam się, że powinni go wyjebać.

2. Rozwodzilem się nad fejkami, że są potrzebne? Nic nie zrozumiałeś. Mówiłem o propagandzie wojennej, stwierdziłem fakt że jest potrzebna w każdej wojnie.
Jezeli uważasz że te fejki antyukrainskie to propaganda wojenna, i je popierasz, to oficjalnie przyznajesz że stajesz po stronie Rosji,bo przecież jeżeli antyukrainskie fejki są czyjąś propaganda wojenna, to przecież nie Ukrainy xd

Czyli rozmowa normalna ze mną jest niemożliwa, dlatego na moje zwykle normalne i merytoryczne wpisy reagujesz nienormalna, niemerytoryczny reakcja inwektyw bez poparcia argumentami xduspokuj się.

@vitas twoja wypowiedź nie ma sensu też pod innym względem. Nie wierzę w ukraińskie fejki gdy wiem że to fejki i nie nazywam każdego kurwa rosyjska kto wbrew logice nie wierzy w ducha Kijowa itd. ty za to w imię ideologii każesz gwałcić logikę i wierzyć w każdy fejk xd

Ptaszki ćwierkają, że leci z powodu interwencji żymian - nie wolno ukraiñskich trupów przyrównywać do holokaustu.
Żymiańskie zdanie się liczy. Z kim zaś można jechać?

Proszę. Gdy to interwencja Izraela- to nazywamy to degradacja. Gdy Polakow- awansem.

I skąd wiesz, że to nie po polskiej reakcji, a izraelskiej? Polski minister nazwał publicznie tego ambasadora pożytecznym idiota kremla. To chyba dość ostra reakcja. Więc nie musicie kłamać że polskie władze udają że deszcz pada.

No bo na logikę: Rosja oficjalnie na nas pluje, tak jak nigdy nie pluli Ukraińcy
Jakoś nie widzę ołtarzyków i pochodów ku czci Stalina w Rosji,a Ukraina i Bandera...
Jak Vitas, który uważa że połowa tego forum to kurwy, bo nie wierzą w każdy fejk?
:korwinwhat:
Czyli rozmowa normalna ze mną jest niemożliwa, dlatego na moje zwykle normalne i merytoryczne wpisy reagujesz nienormalna, niemerytoryczny reakcja inwektyw bez poparcia argumentami xduspokuj się.
Jak na razie najczęściej wyzywałeś ty np ,mnie czy Szplina
Następny. Ty też uważasz, że kurwa to osoba , która gdy widzi kłamstwo, nie wmawia sobie że to prawda?
Raczej osoba zerojedynkowa na siłe wciskająca swoje przekonania bez żadnej refleksji,a napotykając sprzeciw zarzuca najbardziej oklepanymi schematami,jak wyzywanie od płatnych ruskich trolli etc..

Jakoś nie widzę ołtarzyków i pochodów ku czci Stalina w Rosji,a Ukraina i Bandera...

:korwinwhat:

Jak na razie najczęściej wyzywałeś ty np ,mnie czy Szplina

Raczej osoba zerojedynkowa na siłe wciskająca swoje przekonania bez żadnej refleksji,a napotykając sprzeciw zarzuca najbardziej oklepanymi schematami,jak wyzywanie od płatnych ruskich trolli etc..

Stary: w Rosji jest kult sierpa i mlota, część wojsk rosyjskich walczy pod szyldem sierpa i młota, budują pomniki Lenina i przywrócono hymn ZSRR xd pomniki Stalina po 2000 roku postawiono nawet w Moskwie

I stary, tu nie o to chodzi kto częściej wyzywał, ale kto zaczął. Wyście zaczęli pod każdym moim postem pisać że jestem pedałem itd.

Czyli Ty też jesteś zero-jedynkowa kurwa? No bo gdy widzisz sprzeciw w swoich poglądach od razu wyzywasz od lizaczy jajec, kurew i trolli...

Stary: w Rosji jest kult sierpa i mlota, część wojsk rosyjskich walczy pod szyldem sierpa i młota, budują pomniki Lenina i przywrócono hymn ZSRR xd pomniki Stalina po 2000 roku postawiono nawet w Moskwie
Kojarzę tylko aleje historyczną,to tam faktycznie jest Stalin,Lenin,Ivan Grozny.
I stary, tu nie o to chodzi kto częściej wyzywał, ale kto zaczął. Wyście zaczęli pod każdym moim postem pisać że jestem pedałem itd.
Przecież to Ty wpadłeś do tego tematu i zacząłeś się wymądrzać.Co do pedalstwa,skoro piszesz jakieś elaboraty o tej tematyce,to się nie dziw,ze taki masz odbiór
Czyli Ty też jesteś zero-jedynkowa kurwa? No bo gdy widzisz sprzeciw w swoich poglądach od razu wyzywasz od lizaczy jajec, kurew i trolli...
Nie,po prostu nie trawię gdy ktoś mi na siłe narzuca jakąś narracje.

Wypierdolmy więc wszystko, na chuj nam te leopardy, olejmy abramsy i koreańskie k2, niech "Ukraina broni nas tym sprzętem". Nikt nas nie zaatakuje w tym czasie przecież. Rosja boi się wujka Sama, jesteśmy bezpieczni.
:redford:
Ale kto mówi, że mamy oddać wszystko? Zabawie się w Ciebie - znajdź mi jedną osobę, jeden cytat w tym temacie. Oddajemy stare radzieckie t-72 i zaraz pewnie już oficjalnie okaże się, że nie za darmo. Przyznasz wtedy ze postąpiliśmy słusznie? Poza tym po co Niemcy mieliby nas teraz atakować, pomijając już że nie maja czym? Podaj mi jakiś sensowny argument bo na tej zasadzie to możesz jeszcze Czechy, Portugalię, Litwę i San Marino dorzucić do tej listy. My naprawdę musimy funkcjonować w oparach absurdu w tym temacie?
Tzn., nie da się powiększyć personelu pancernego? Po drugie, piszesz:
Może zamiast zadawać mi to pytanie to poczytaj i posłuchaj szpeców od militariów, którzy wskazują, że nawet 3 rodzaje całkowicie rożnego sprzętu to spory bigos, nie mówiąc o 4.
Mówi się... No właśnie o to mi dokładnie chodzi, jak dla mnie powinniśmy mieć jasno sprecyzowane umowy co do tych dostaw, mieć absolutną pewność, że będzie to sfinalizowane zgodnie z zapowiedziami. Konkretny termin, itd. Jak jest? Jeśli jest inaczej - nie jest to działanie racjonalne i propolskie, tylko o to mi chodzi. @szplin pisał o amoku właśnie w takim kontekście, można spróbować dociec, czy ma rację. Amok o którym on pisze dotyczy oczywiście szerszej perspektywy zahaczającej nie tylko o czołgi t-72. Czy Twoim zdaniem wszystkie decyzje naszego rządu w sprawie Ukrainy są udane, czy jednak jest na tyle dużo nietrafionych, błędnych, nieracjonalnych, że szplinowa teza amoku w tym kontekście może jednak nie jest taka szalona jak mogłoby się pozornie wydawać?

A wiesz, że nie mamy tego jasno powiedzianego i zadeklarowanego? Przecież skoro t-72 oddawaliśmy bez żadnych uprzednich szumnych zapowiedzi to całkiem logiczne jest, że z tych samych pobudek sprzęt w zamian pewnie negocjowaliśmy w podobnej formie.

Polak i ukr dwa bratanki.
1657047864306.jpeg

O Jezus: że wam się chce bawić w z nim w wymiany. Przecież koleś ewidentnie nabija sobie posty niczym JKM wzmianki w artykułach :muttley:

Tak wróciłem to przeglądania tych ruskich demotów:
1657055183275.png

Już w 2010 medale były gotowe a pewnie nawet wcześniej xD

Melnyk musiał mieć pozwolenie na jechanie po bandzie na maksa, tyle lat bycia ambasadorem w Berlinie. Dopiero teraz odsłuchałem ten wywiad z tym niemieckim dziennikarzem. No nieźle Niemiec go wyśmiał, czy informacje BILDA o byciu wiceministrem są prawdą? Bild wbrew pozorom coś reprezentuje, paru niemieckich polityków nieźle zostało "pogryzionych" przez BILDA i kariery im się albo skończyły, albo zmniejszyły (chociaż Olaf Scholz nie wiedział przed wyborami ile kosztuje masło, chleb i mleko podczas wywiadu ale wygrał wybory xD). Dziennikarze są dla polityków środkiem do załatwiania własnych celów: może był kontrolowany przeciek, albo ktoś go chce udupić (słusznie).

Paradoksalnie dzięki tej aferze świat zachodni dowiedział się o Wołyniu (chociaż uczciwie trzeba przyznać, że Bandera stracił ten tytuł bohatera Ukrainy jeszcze przed Krymem...). Chociaż niepokojące jest jak cześć prawicy naśladuje trochę Izrael w polityce historycznej...

BTW gdyby w Korei połud. ktoś tak się wypowiadał o Kimie jak JKM i jego wyznawcy o Putinie - to długo by nie musiał czekać jakby TK zdelegalizował jego partie...

Dziwnie się składa, że już straszą głodem w Afryce i na Bliskim Wschodzie.
A teraz nagle ten wyrok tsue xD
Oj jak zwykle foliarze mają rację.

Ps.
Setny raz napisze:
Unia do zaorania w pizdu. Nie ma po co tam dalej być.
Aż się zacząłem zastanawiać czy Szewko żartuje czy nie, w sumie elektroniki jeszcze nie ma zbytnio przy murze. Chociaż mur jest lepszy niż ten na granicy z Meksykiem...

Już pajace

Ale kto mówi, że mamy oddać wszystko? Zabawie się w Ciebie - znajdź mi jedną osobę, jeden cytat w tym temacie. Oddajemy stare radzieckie t-72 i zaraz pewnie już oficjalnie okaże się, że nie za darmo. Przyznasz wtedy ze postąpiliśmy słusznie? Poza tym po co Niemcy mieliby nas teraz atakować, pomijając już że nie maja czym? Podaj mi jakiś sensowny argument bo na tej zasadzie to możesz jeszcze Czechy, Portugalię, Litwę i San Marino dorzucić do tej listy. My naprawdę musimy funkcjonować w oparach absurdu w tym temacie?

Spójrz na twitter Jacka Wilka. Znajdziesz odpowiedź: USA chce wmieszać Polskę w wojne. Chcecie ruską atomówkę w Polsce? Ha? ROsja jest przynajmniej chrześcijańska i ma niższe podatki i biurokracje niż Polska. Jacek WIlk polecam.

JKM kiedyś powiedział, że ludzie częściej łamaliby sobie palce i piszczele uderzając o meble jeśli skutki byłyby odczuwalne po kilku latach....
Ja mam wrażenie, że Konfederacja chciałaby działać tak samo jak Węgry blokując transport broni, ale skoro JKM nazwał separatystów rosyjskich tamtejszym odpowiednikiem Żołnierzy WYklętych...

Jak to mówił Sikorski po Uksfordzie i żonie z juesej: trzeba bać się niemieckiej bezczynności a nie nad aktywności...

Ursula ma syna studiującego w Polsce. Gdyby Polska stosowała zasadę oko zo oko to Policja powinna mu podrzucić 50 kg kokainy a później Duda powinnien negocjować z Ursulą warunki ułaskawienia....

Co za głupia baba: nie dość, że hipokrytka latająca na odległość 40 km i mówiąca o ekologii to jeszcze mówi o łamaniu praw człowieka i wysyła to tego kraju swojego syna...
A żeby ktoś opublikował co robili jej przodkowie...

Nie zrozumiałeś. Jeśli nikt nie jest nas w stanie zaatakować, to po cholerę nam jakiekolwiek uzbrojenie? Jeśli chodzi o t-72 to wyraziłem się jasno - umowy mają być konkretne, pewne, a odnośnie zamienników mamy "mówi się". Co to za pytanie w ogóle - czy postąpiliśmy słusznie, przecież klarownie nakreśliłem sytuację. Jeśli okaże się, że zamienniki zostaną szybko dostarczone i w ogólnym rozrachunku wyjdziemy na tym dobrze (finansowo i militarnie) to jak najbardziej słusznie, z tym, że wskaż na cokolwiek z czego wynikać będzie, że dostaniemy NA PEWNO.
Może zamiast zadawać mi to pytanie to poczytaj i posłuchaj szpeców od militariów, którzy wskazują, że nawet 3 rodzaje całkowicie rożnego sprzętu to spory bigos, nie mówiąc o 4.
Ci spece mówią też o modernizacji i należałoby odpowiedzieć na pytanie co w naszej sytuacji bardziej się opłaca - modernizacja, czy zakupy nowych, odrębnych linii i ze swej strony mogę jedynie żywić nadzieję, że decyzja o zakupie leopardów, k2, używanych abramsów, itd. - jest słuszna. Nadzieja kontra pomysły Błaszczaka :confused:

Być może przekazanie tych czołgów Ukrainie to najlepsze, możliwe posunięcie, jednak musimy sobie zdawać sprawę, że po ich pozbyciu się Brygada Kawalerii Pancernej z Żagania nie ma żadnych czołgów. Kolejny problem to wynikła z tej sytuacji potrzeba przeszkolenia całej brygady na nową, inną rodzinę maszyn. Czołgi te potrzebne są na już, by pancerniacy mogli zacząć się szkolić i odzyskać zdolność bojową.

A Koreańczycy z tymi k2 - to nam mają pożyczyć te maszyny? Jakoś sobie tego nie wyobrażam, bo po przeszkoleniu itd., raczej będzie je trzeba zakupić po jakimś czasie. Po drugie - wzrasta napięcie międzynarodowe, Chiny poczynają sobie coraz to bardziej odważnie, w takiej sytuacji to raczej będą przejściowe K1, a nie najlepsze koreańskie wozy (k2)
skoro t-72 oddawaliśmy bez żadnych uprzednich szumnych zapowiedzi to całkiem logiczne jest, że z tych samych pobudek sprzęt w zamian pewnie negocjowaliśmy w podobnej formie.
Z tym, że my dotrzymaliśmy słowa, czy zrobią to inni? Mes - ja jestem jak najbardziej za tym by napierdalać ruskich czym popadnie i trzeba w tym Ukrainie pomóc, jednak władzy należy patrzeć na ręce i naciskać, by tak ważne decyzje mające wpływ na każdego z nas, nasze rodziny - były wyważone, racjonalne, dokonywane z chłodną kalkulacją bez udziału zbędnych emocji i przede wszystkim ukierunkowane w pierwszym rzędzie na nasz, polski interes.

Last edited:
Back