Kingdom Come Deliverance

Dopiero wczoraj wieczorem miałem chwilę by dłużej posiedzieć przy KCD2. Wreszcie udało mi się nawet posłać do piachu jakiego złodzieja i w końcu nie wyglądam jak menel. Ale jedna rzecz na razie mnie drażni, a mianowicie interfejs. Połowa rzeczy nie mieści się na ekranie, a mapa to jest jakaś porażka. Jak mam poboczne zadania oznaczone literą to w ogóle tego nie widać, chyba że jestem blisko rzeczonego miejsca. Jak przełączam na mapę to w ogóle to znika. Mam np. znaleźć wójta i nie wiem gdzie ta pizda jest, chyba, że chodzi o to, że on teraz sra i pojawi się o konkretnej godzinie, who knows ...
Chociaż teraz jak to napisałem, to przypomniałem sobie, że w jedynce można było tylko "śledzić" trzy zadania i w dwójce tak też może być :boystop:

Last edited:
Dopiero wczoraj wieczorem miałem chwilę by dłużej posiedzieć przy KCD2. Wreszcie udało mi się nawet posłać do piachu jakiego złodzieja i w końcu nie wyglądam jak menel. Ale jedna rzecz na razie mnie drażni, a mianowicie interfejs. Połowa rzeczy nie mieści się na ekranie, a mapa to jest jakaś porażka. Jak mam poboczne zadania oznaczone literą to w ogóle tego nie widać, chyba że jestem blisko rzeczonego miejsca. Jak przełączam na mapę to w ogóle to znika. Mam np. znaleźć wójta i nie wiem gdzie ta pizda jest, chyba, że chodzi o to, że on teraz sra i pojawi się o konkretnej godzinie, who knows ...
Chociaż teraz jak to napisałem, to przypomniałem sobie, że w jedynce można było tylko "śledzić" trzy zadania i w dwójce tak też może być :boystop:
A jak z doczytywaniem obiektów, spadkami klatek i bugami?

A jak z doczytywaniem obiektów, spadkami klatek i bugami?
Na razie grałem ze 3 godziny. To już zupełnie inna liga. Wszystko jest takie piękne, kolorowe i bajkowe. Bugów jeszcze nie uświadczyłem, jedynie kradzież jest jakaś dziwna. Bo w jedynce to trzeba było się napocić i modlić do najświętszej panienki by ten co go okradamy się nie obudził. A teraz jak kroilem oberżyste to tylko pierdnął albo miał bezdech i mogłem zaczynać od nowa...

O chuj chodzi z tą grą w kości? Robie dlc Johanki i muszę ograć jakiegoś ciula, a kompletnie nie wiem jak to ogarnąć. Wiem tylko, że są jakieś dojebane kostki, których nie mam.

I czy robiliście zadanie z wypędzaniem ducha? Muszę zdobyć Necromicon, co wiążę się z włamem do klasztoru i sforsowaniem trudnego zamka czego nie umiem :boystop:

Jest jakaś alternatywa?

O chuj chodzi z tą grą w kości? Robie dlc Johanki i muszę ograć jakiegoś ciula, a kompletnie nie wiem jak to ogarnąć. Wiem tylko, że są jakieś dojebane kostki, których nie mam.

I czy robiliście zadanie z wypędzaniem ducha? Muszę zdobyć Necromicon, co wiążę się z włamem do klasztoru i sforsowaniem trudnego zamka czego nie umiem :boystop:

Jest jakaś alternatywa?
Necromicon ogarnąłem jakoś we wczesnym etapie gry włamując się do klasztoru w nocy :boystop: później dało się jeszcze szafę otworzyć będąc na misji w klasztorze, nie wiem czy któryś z braci nie miał klucza ale wtedy jego trzeba skroić, a w jedynce akurat otwieranie zamków wydawało mi się prostsze od kradzieży ;)

Necromicon ogarnąłem jakoś we wczesnym etapie gry włamując się do klasztoru w nocy :boystop: później dało się jeszcze szafę otworzyć będąc na misji w klasztorze, nie wiem czy któryś z braci nie miał klucza ale wtedy jego trzeba skroić, a w jedynce akurat otwieranie zamków wydawało mi się prostsze od kradzieży ;)
Mordo, a jak sensownie wylevelować otwieranie zamków - tzn, żeby trudne otwierać? Dużo z tym roboty?
Kompletnie olałem aspekt złodziejski w tej grze, a tego questa bez tego nie skończę.

Mordo, a jak sensownie wylevelować otwieranie zamków - tzn, żeby trudne otwierać? Dużo z tym roboty?
Kompletnie olałem aspekt złodziejski w tej grze, a tego questa bez tego nie skończę.
W jedynce to misje od młynarzy, a jak już trochę masz skila to w ratajach jak masz ratusz i sklepy wzdłuż głównej ulicy to tam masz sporo średnich i trudnych zamków i na tym możesz podbic poziom. Właściciele zamykają zamki na nowo po jednym dniu więc możesz rundkę powtarzać.

Tak jak wyżej kolega napisał. Tip jest prosty. Zaczynasz od bardzo łatwych, później łatwe, średnie i tak dalej by na końcu bardzo trudne otwierać w kilka sekund. Otwieranie zamków wkurzało tylko na początku, później dodajesz skilla do trwałości wytrychów i otworzysz każdy zamek.

Jest jeszcze patent z książkami i nauka otwierania zamków u młynarza.

Jak na razie bardzo fajne misje są dwójce :antonio:
Ale grobów już nie rozkopuje gdy wykopałem
kości kobiety w ciąży z dwoma dzieciakami w łonie
:damjan:

Jest jakaś alternatywa?
Grę w kości ogarnąłem i ograłem gościa.

Przy tym Necromiconie kurwicy można dostać... Wbiłem do klasztoru i udało mi się otworzyć trudny zamek, w którym jest klucz do szafy z księgami zakazanymi. Niestety drzwi, które w poradniku są otwarte u mnie są zamknięte na bardzo trudny zamek i już kurwa sam nie wiem :confused:

Kończyłem wczoraj questy w Sazawie - z relikwią dla strażnika oraz zabójstwem na budowie i udało mi się przez tę budowę wbić do klasztoru i zgarnąć Necronomicon w biały dzień jak jakiś boss:DC:

Dokończyłem zadanie z egzorcyzmem i poszedłem zgarnąć skarb w Skalicy(całe 50 groszy i kielich).
Nie przedłużając udałem się do obozu by pogadać z Janem Ptaszkiem i oficjalnie zakończyć przygodę.
To było zajebiste 81h.

Last edited:
Podobno robią wersje 1 na obecną generacje. Jakby było 60 klatek i ogarnięty pop up to chyba znów bym się skusił na powrót. :korwinlaugh:

Fajna ta dwójka. Jestem po prologu i musze powiedzieć, że ciężko by teraz było wrócić do 1. Jednak 60 klatek i ogarnięte doczytywanie obiektów robi robote. Tylko ciężko się przyzwyczaić, że byle parch może Henrykowi nakopać do dupy :mamed:

Ja się kurwa zaciąłem na jedntym etapie:

Tam gdzie jest oblężenia zamku, i trzeba zepchnać 4 drabiny zanim się wpierdolą na zamek, i kurwa za 2-3 uda mi się zepchnać zanim mi spuszczą wpierdol. Za słabo wyepxiony jestem chyba, bo mnie tłuką, a Ci moi sojuszniki to takie tłumoki, albo stoją, albo biegają jak dzieci we mgle, i czasem dostają wpierdol szybciej niż ja i sam kurwa zostaję. Muszę chyba zacząć od nowa, albo jakiś wcześniejszy save i kurwa wyexpić się mocniej.

Gram sobie w jedynkę i musze przyznać że zajebisty symulator średniowiecza :D dawno się tak dobrze nie bawiłem przy grze a wymagań nie mam jakichś ogromnych

Gram sobie w jedynkę i musze przyznać że zajebisty symulator średniowiecza :D dawno się tak dobrze nie bawiłem przy grze a wymagań nie mam jakichś ogromnych
Też gram w jedynkę od dwóch dni, ale to otwieranie zamków na padzie, to jest jakiś dramat. Bynajmniej na razie.

W Amazon Luna jest teraz za frajer dwójka dla użytkowników Amazon prime.
Cisne od paru dni :fjedzia:

Ja przerwałem jak wyszło Clair i jakoś leży nieskończone... Muszę się zebrać w sobie i wrócić bo gierka świetna.
Ja w wakacje pograłem trochę, a pozniej musiałem wysłać konsole do serwisu i tak też leżało.
Swoją drogą w jedynce pod koniec byłem prawie jak półbóg, a teraz zapierdalam w jakichś łachmanach z czego najlepszy jest zardzewiały kirys, a po kilku ciosach załącza się LPC :korwinlaugh:

No i tym razem idę w obuchy.

Ja przerwałem jak wyszło Clair i jakoś leży nieskończone... Muszę się zebrać w sobie i wrócić bo gierka świetna.
Ja chyba zacznę od początku na konsoli. Bo chyba nie da się przesłać zapisu z kompa.

Wczoraj cisnąłem trening u kapitana Sęka(może nauczy Henryka krewetki) bo ta walka idzie póki co mocno ciężko.
U Bernarda w poprzedniej części to chyba z godzinę siedziałem z rzędu. Muszę też podciągnąć retorykę, bo zawalam większość dialogów.

Wczoraj cisnąłem trening u kapitana Sęka(może nauczy Henryka krewetki) bo ta walka idzie póki co mocno ciężko.
U Bernarda w poprzedniej części to chyba z godzinę siedziałem z rzędu. Muszę też podciągnąć retorykę, bo zawalam większość dialogów.
Pisz tak dalej to chyba też odpalę :beczka:

Back